نماینده مجلس شدن آسانتر شد

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۴۵۶۵۷ سایت-خوان

با اصلاح قانون انتخابات مجلس، کسب حداقل ۲۰ درصد آرای ماخوذه در حوزه های انتخابیه برای انتخاب نمایندگان به تصویب رسید.

صبح امروز طرحی اصلاحی برای اصلاح مفادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با عنوان «جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» در دستور کار نمایندگان مجلس قرار داشت که شرایط رای آوری برای نامزدهای این انتخابات را سهل تر می کرد. طرحی که از نظر طراحان به سالم یازی فضای انتخابات نیز کمک می کند.

به گزارش خبرآنلاین، حداقل آرا برای ورود به مجلس در قانون انتخابات مجلس، از ابتدای تدوین این قانون تا کنون همواره دستخوش تغییراتی شده است. در انتخابات مجالس اول تا پنجم، نامزدها باید حداقل ۵۰ درصد آرای ماخوذه را کسب می کردند تا راهی مجلس شوند. اگر چه این شرط در مجالس اول، به راحتی تامین می شد اما به تدریج از ورود نامزدها در مرحله اول در کلان شهرهایی چون تهران کاسته شد. تا آنجا که در مجالس چهارم و پنجم، تنها دو نفر در مرحله اول انتخابات تهران وارد پارلمان شدند.

در مجلس پنجم، شرط ورود به مجلس در مرحله اول، کسب ۳۰ درصد آرا شد و در مجلس هفتم نیز با مصوبه دیگری به ۲۵ درصد کاهش یافت. اکنون در مجلس نهم نیز بار دیگر کسب حداقل آرا برای ورود به مجلس از ۲۵ به ۲۰ درصد آرای ماخوذه تقلیل پیدا کرد.

گفتنی است در مرحله دوم انتخابات نیز نامزدها با کسب اکثریت نسبی آرا می توانند به عنوان نماینده مجلس انتخاب شوند.

براساس این گزارش در طرح اصلاحی آمده بود که انتخابات مجلس یک‌مرحله‌ای و نمایندگان با کسب اکثریت نسبی آرا انتخاب می‌شوند، اما محسن علیمردانی پیشنهاد داد تا مقرر شود فرد منتخب در مرحله اول انتخابات حداقل ۲۰ درصد از کل آرا را کسب کند و در مرحله دوم با کسب اکثریت نسبی آرا انتخاب شود.

در این راستا کمال علی‌پور خنکداری در مخالفت با این پیشنهاد گفت: زمانی که حد نصاب کسب آرا در مرحله اول، ۲۰ درصد شود در واقع اکثریت نسبی زیر سوال می‌رود. ما در این طرح به دنبال آن بودیم تا اگر فردی اکثریت نسبی را کسب کند بتواند به‌عنوان نماینده مردم انتخاب شود. محمدقسیم عثمانی نیز در موافقت با این پیشنهاد گفت: این پیشنهاد بینابینی است که می‌تواند به این قائله پایان دهد. زمانی معیار انتخاب در انتخابات مجلس کسب رأ‌ی ۵۰ درصد بود که پس از مدتی به یک‌سوم و در نهایت به ۲۵ درصد تغییر پیدا کرد. حال در این پیشنهاد قرار است کسب آرا به ۲۰ درصد برسد که این اتفاق می‌تواند به نفع مردم نیز باشد.

نمایندگان بعد از استماع این پیشنهاد با ۱۴۶ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در صحن با آن موافقت کردند.

در دیگر بندهای اصلاحی این طرح، ارائه کارت ملی علاوه بر شناسنامه در زمان رای گیری نیز برای رای دهندگان الزامی شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن