رشد منفی بهار تلویحا تایید شد؟

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۴۳۱۵۶ سایت-خوان

پس اعلام ارزیابی‌های متفاوت بانک مرکزی و سازمان مدیریت درباره رشد اقتصادی ایران در بهار ۹۴، صبح امروز رئیس‌جمهور سخنانی بر زبان آورد که به نظر می‌رسد تایید تلویحی ورود اقتصاد ایران به محدوده رشد منفی اقتصادی در این فصل باشد.

هفته گذشته از یک‌سو قائم‌مقام بانک مرکزی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز خبر داد که نرخ رشد فصل بهار احتمالا منفی است و از سوی دیگر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت که گزارش‌های مقدماتی تهیه‌شده در این سازمان حاکی از رشد مثبت اقتصادی در سه‌ماهه نخست امسال است. اما امروز رئیس‌جمهور در سخنانی تلویحا از احتمال بازگشت به رکود سخن گفت.

به گزارش اقتصادنیوز حسن روحانی صبح امروز در همایش سیاست‌های صنعتی و تجاری برای توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال، گفت: سال گذشته شاهد رشد اقتصادی بودیم، بنابراین از رکود خارج شدیم، اما دوباره ممکن است به رکود بازگردیم.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه «دنیای اقتصاد باید دنیای رقابت سالم باشد»، گفت: بسته سیاست‌های جدید حمایت از تولید با هدف ایجاد و تقویت رونق اقتصادی در شش‌ماهه دوم امسال نهایی شده است و این می‌تواند حرکت خوبی در مسیر رونق اقتصادی ایجاد کند که جزئیات آن توسط وزیران مربوطه، به‌زودی به مردم اعلام می‌شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه هدف دولت رسیدن به تورم یک‌رقمی است، تصریح کرد: آماده میزبانی خوب و دعوت از همه کارآفرینان خارجی -در صورتی که سرمایه و تکنولوژی وارد ایران شود- هستیم تا بخشی از بازار ۸۰ میلیونی در اختیار آنها قرار گیرد و بازار صادراتی مشترک برای هر دو طرف ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه شاهد استقبال از فضای سودآور فعالیت اقتصادی در ایران در سطح جهان هستیم، افزود: یکی از مدیران معروف اقتصادی آمریکا از من می‌خواست دولت آمریکا را تشویق کنیم تا موانع پیش روی آنها را بردارد.

روحانی خاطرنشان کرد: هیچ وقت ایران مانع حضور سرمایه‌گذاران آمریکایی در ایران نبوده است.

رئیس شورای عالی اقتصاد اظهار داشت: تحریم‌ها به زودی از جلوی پای فعالان اقتصادی ما برداشته خواهد شد.

آن‌گونه که خبرگزاری تسنیم گزارش داده، روحانی با اشاره به اینکه پس از کاهش قیمت نفت نه تنش در بازار ارز داشتیم و نه تورم بالا رفت، تاکید کرد: مذاکرات هسته‌ای به خاطر این بود که شرایط جدیدی را در روابط بین‌الملل و منطقه به وجود بیاوریم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: توافق هسته‌ای یکی از فرازهای بزرگ در سیاست خارجی و تاریخ دیپلماسی جهان است. میز دیپلماسی برای اولین بار نشان داد که قدرت منطق می‌تواند بر قدرت تهدید و فشار پیروز شود.

نخستین همایش بین‌المللی سیاست‌های صنعتی و تجاری برای توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال با هدف تبادل نظر در مورد سیاست‌های صنعتی و تجاری مکمل سیاست‌های اقتصاد کلان اتخاذ شده توسط دولت و به منظور اطمینان از رشد بلندمدت اقتصاد صادرات محور و اشتغال‌زا برگزار شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن