موگرینی:بحران سوریه آزمونی برای ایران

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۳۹۰۵۵ سایت-خوان

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در سوریه ادعا کرد که این اقدام «اولین آزمون برای ایفای نقش سازنده ایران پس از توافق هسته‌ای است».

فدریکا موگرینی در یک مصاحبه با تکرار ادعاهای غربی‌ها درباره بحران سوریه، خواستار فشار ایران و روسیه برای ایجاد دولت انتقالی در سوریه شد.

به گزارش فارس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با واشنگتن پست گفت: «من فکر نمی‌کنم این واقعگرایانه باشد که تصور کنیم پناهجویی که از سوریه از دست رژیم(دولت بشار اسد) و داعش فرار کرده، تا زمانی که راه حل سیاسی برای درگیری سوریه را شاهد نباشد، به کشور برگردد».

وی با اشاره به لزوم تلاش کشورهای تاثیرگذار منطقه‌ای و بین‌المللی برای حل سیاسی بحران سوریه تصریح کرد: «برای مثال ایران نفوذ زیادی روی رژیم(دمشق) دارد و من فکر می‌کنم آنها این موضوع را می‌فهمند که این اولین آزمون آنها برای آن است که ببینیم آیا می‌توانند نقش سازنده‌ای پس از توافق هسته‌ای ایفا کنند».

موگرینی افزود: «اگر ما خواهان آمدن رژیم(سوریه) به میز مذاکره برای یک دولت انتقالی هستیم باید بر روی آن از طریق آنهایی که روی آن نفوذ دارند فشار بیاوریم که آنها همان روسیه و ایران هستند».

مقام ارشد اتحادیه اروپا درباره حملات اخیر روسیه در سوریه ادعا کرد: «نگرانی بزرگ روسیه، ‌نابودی کامل ساختارهای دولت در سوریه و تکرار اتفاقات لیبی است که البته این اتفاق ایده دولت انتقالی را هم به خطر می‌اندازد. همه می‌دانند که ایفای نقش آتی اسد در سوریه غیرممکن خواهد بود البته دولت انتقالی یعنی حضور رژیم در میز مذاکره. تصور کنید در صورت سقوط دمشق از منظر پناهجویان چه اتفاقی می‌افتد».

فدریکا موگرینی با تاکید بر لزوم مذاکره و فرایند سیاسی جهت ایجاد دولت انتقالی در سوریه تصریح کرد: «از نظر اروپایی‌ها بحران سوریه راه حل نظامی ندارد».

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن