سقوط جمعی صنایع بورسی

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۳۲۲۹۵ سایت-خوان

در بازار روز یکشنبه از میان ۳۷ صنعت بورسی تنها ۳ صنعت کوچک بازدهی مثبت و ۳۱صنعت دیگر با روند منفی به کار خود خاتمه دادند.

صنایع بورسی در روز جاری همگام با شاخص کل روندی کاملا نزولی را به ثبت رساندند. به طوریکه کفه ترازو صنایع منفی، سنگین تر از صنایع مثبت قرار گرفت و روز قرمز پوش دیگری را برای بازار رقم زد.

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار روز یکشنبه از میان ۳۷ صنعت بورسی تنها ۳ صنعت کوچک بازدهی مثبت و ۳۱صنعت دیگر با روند منفی به کار خود خاتمه دادند. در این راستا، محصولات کاغذی، دباغی وچرم ، و محصولات چوبی تنها صنایع مثبت امروز بورس تهران و معادن، حمل و نقل و خودرو بیشترین افت قیمتی روزانه را به ثبت رساندند.

در همین رابطه فریده جلائیان، کارشناس واحد تحلیل کارگزاری راهنمای سرمایه گذاران به اقتصاد نیوز گفت: در گروه فنی مهندسی، گروه مپنا افت بسیار سنگینی را تجربه کرد و با این که روز گذشته هم به زیر ۷۰۰ تومان رسید، اما امروز خود را در کانال ۶۰۰ تومانی تثبیت کرد و به صف فروش نیز دست یافت.

همچنین، بلوک ۹۹ میلیون سهمی این شرکت با نماد "رمپنا۲" با قیمت ۷.۱۲۲ ریال نیز معامله شد. در گروه بیمه تنها نماد مثبت آنها "کوثر" بود. در این گروه "بساما" با توجه به محدودیت دامنه نوسان ۵۰ درصدی ۱۲ درصد افت قیمت را ثبت کرد.

این کارشناس بازارسهام در خصوص دو صنعت بزرگ بورسی هم گفت : در گروه بانک "وکوثر" و "وکار" سبز بودند، لیدر بانکی‌ها صادرات بود که بیش از ۵۲ میلیارد ریال معامله داشت و حقوقی به خوبی از آن حمایت نمود. سرمایه گذاری ها تماما قیمت پایانی قرمز یا صفر داشتند.

جلائیان افزود: در گروه محصولات شیمیایی "پترول" به صف فروش رسید اما با توجه به توقف نماد در پایان معاملات امروز به دلیل برگزاری مجمع سالیانه در روز سه شنبه هفته جاری، حقوقی خرید خوبی در سهم داشت. البته فروشنده‌های سنگینی هم را در فروش می‌گذاشتند.

وی در خصوص عملکرد گروه خودرو گفت: در گروه خودرو به جز "خفناور" تمامی نمادهای گروه قرمز بودند. همچنین امروز نمادهای معروف این گروه چون "خودرو"، "خپارس"، "خبهمن"، "خزامیا" صف فروش را تجربه نمودند. ایران خودرو علی رغم بسیاری از تحلیل‌ها حمایت کانال ۲۲۰ تومان را شکست و در قیمت ۲۱۵۸ ریال به صف فروش رسید.

در گروه ماشین آلات و تجهیزات نیز "تپمپی" تنها نماد در رنج مثبت بود. در گروه فلزات اساسی "هرمز" جوجه اردک زشت بازار که به قیمت کمتر از قیمت اسمی نیز در روز گذشته رسیده بود با حمایت حقوقی فعال خود امروز به صف خرید رسید و دردانه گروه گشت.

در بازار امروز گروه فرآورده های نفتی با لیدری "شپنا" و جابه جایی بین حقوقی‌ها لیدر بازار گشت. در این گروه "شبندر"، "ونفت" و"شتران" به صف فروش رسیدند و در کمترین قیمت بازه سال خود معامله شدند. "شپاس" تنها رنگ متفاوت این گروه بود.

وی همچنین در خصوص شرایط بازار گفت: در جو منفی امروز در حالی که فشار فروش در تمامی سهم های بازار به خوبی دیده شد و سهامداران در اکثر نمادها فروشنده بودند، جو منفی در بازار امروز آنقدر زیاد بود که بینندگان بازار را به تعجب وا داشت.

جلائیان در ادامه گفت: پیغام بازگشایی "شاوان" از جمله اخباری بود که امروز شنیده شد و ناظر بازار با وجود تطبیق قیمت های خریدار و فروشنده و با وجود حدود ۴۰ درصد افت راضی به بازگشایی نشد. با این وجود فشار فروش ها و کمک تمامی فعالان در مسیر نزول نماگر بازار تنها ۲۰ واحد تا کف تاریخی خود که در ۲۶ اسفند ۹۳ ثبت کرده است، فاصله دارد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه موضوع مهم و اساسی اینست که آیا در روزهای آتی این حمایت شاخص شکسته خواهد شد و طبق نظر تکنیکالیست ها شاخص کل به سمت ۵۷ هزار می‌رود یا رسیدن به همین عدد و همین میزان جو روانی منفی برای شوک به بازار کافی است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن