شوک فدرال رزرو آمریکا به بازار طلا

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۳۱۳۷۰ سایت-خوان

فدرال رزرو امریکا در نهایت به روال ٩ سال گذشته خود نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت.

روزنامه اعتماد نوشت؛

به گزارش رویترز، مقامات فدرال رزرو در آخرین نشست نهایی خود با ٩ رای موافق در برابر یک رای مخالف تصمیم گرفتند نرخ بهره را ثابت نگه دارند و فعلا افزایش نرخ بهره را از دستور کار خود خارج کنند. پس از اعلام تصمیم فدرال رزرو در عدم تغییر نرخ بهره، قیمت جهانی اونس طلا با ٣٠ دلار افزایش، به ١١٣٩ دلار رسید که بالاترین سطح قیمت اونس در یک ماه اخیر است. اونس طلا دیروز همچنین در ادامه روند صعودی که به دلیل افزایش ارزش یورو در بازارهای جهانی اتفاق افتاد تا ١١٣٩ دلار بالا آمد ولی به مرور با اندکی کاهش روی ١١٣٨ دلار به تعادل رسید. این در حالی بود که بسیاری از کارشناسان انتظار داشتند فدرال رزرو برای نخستین بار بعد از سال ٢٠٠٦ نرخ بهره را ٢٥/٠ درصد افزایش دهد ولی با تمدید عدم تغییر نرخ بهره شرایط در بازارهای جهانی پیچیده‌تر شد. کارشناسان کیتکونیوز پیش از برگزاری نشست اخیر فدرال رزرو پیش‌بینی کرده بود که نرخ بهره افزایش پیدا کند.

رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگار «اعتماد» روند فعلی حاکم بر بازار جهانی طلا را هیجانی می‌داند و معتقد است باید تا پایان کار بازار نیویورک صبر کنیم که ببینیم آیا شوک قیمتی موقت بعد از نشست فدرال رزرو تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند. محمد کشتی‌آرای با اشاره به اینکه افزایش قیمت اونس طلا تا ١١٣٨ دلار یک شوک موقت هیجانی است و این شوک ممکن است هر لحظه فروکش کند و قیمت اونس به قیمت سابق بازگردد، گفت: دو سناریو درباره نرخ بهره در فدرال رزرو مطرح بود که برخی به کاهش نرخ بهره و برخی دیگر به افزایش نرخ بهره امیدوار بودند که در صورت افزایش روند بازار طلا نزولی و در صورت کاهش روند اونس صعودی می‌شد. اما در نهایت با عدم تغییر نرخ بهره به نظر می‌رسد در دو بازار طلا و نفت شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم و این دو بازار حول همان قیمت‌های قبلی نوسان می‌کنند. کشتی‌آرای پیش‌بینی کرد که تحولات بازارهای بین‌المللی امروز در بازار ارز تاثیر چندانی نداشته باشند ولی نرخ طلا و سکه با افزایشی هیجانی و موقت همراه شود.

هاشم باروتی، کارشناس ارشد بازارهای مالی به «اعتماد» گفت: در صورتی که فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می‌داد تراز مالی امریکا به هم می‌ریخت و تورم منفی ایجاد می‌کرد و سبب افزایش رکود اقتصادی می‌شد. از این رو مسوولان فدرال رزرو به این نتیجه رسیدند که نرخ بهره را تغییر ندهند تا شرایط اقتصادی امریکا تغییری نکند. باروتی گفت: امریکا با عدم تغییر نرخ بهره شرایط فعلی یعنی رشد اقتصادی و تورم خود را حفظ می‌کند؛ چراکه توان افزایش نرخ تورم در مقطع فعلی را ندارد. از طرفی این بحران اقتصادی گریبانگیر چین هم شده و ممکن است در کشورهای بزرگ دیگر هم فراگیر شود؛ لذا به نظر می‌رسد تصمیم اخیر فدرال رزرو تصمیم به نگه داشتن شرایط فعلی اقتصادی در امریکا باشد. این کارشناس بازار سرمایه در ادامه پیش‌بینی‌های موجود درباره آینده بازار نفت، سهام و طلا گفت: براساس پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌های موجود در شرایط کنونی دلیلی برای رشد بازارهای جهانی سهام در امریکا و اروپا وجود ندارد ولی پیش‌بینی‌ها درباره بازار نفت روند کاهشی و درباره اونس طلا و فلزات اساسی روند افزایشی است. به گفته این فعال بازارهای سرمایه‌گذاری، برخی پیش‌بینی‌ها برای هر بشکه نفت خام ٣٠ دلار را نشان می‌دهند. ولی در برخی نمودارها نیز پیش‌بینی شده که قیمت نفت خام ممکن است به ٢٠ دلار در هر بشکه برسد. باروتی اما به رشد هیجانی قیمت اونس جهانی طلا بعد از اعلام نظر فدرال رزرو اشاره کرد و گفت به نظر می‌رسد نرخ صعودی اونس تا ١١٥٠ دلار ادامه داشته باشد ولی در ادامه وضعیت فعلی به نظر نمی‌رسد اونس به کانال ١٢٠٠ دلاری وارد شود.

این در حالی است که برخی تحلیلگران بازارهای جهانی نیز معتقدند که عدم افزایش نرخ بهره سبب می‌شود قیمت طلای جهانی در شرایط کنونی افزایش پیدا کند. این در حالی است که به باور تحلیلگران فاندامنتال سرمایه‌گذاران در بلندمدت ترجیح خواهند داد سرمایه‌های خود را به بازارهای ارز و سهام منتقل کنند و از این رو افزایش عرضه سبب کاهش قیمت طلا خواهد شد. به باور تحلیلگران فاندامنتال علت اصلی افزایش قیمت طلا پس از اعلام تصمیم فدرال رزرو این بوده که بسیاری از سرمایه‌گذاران و کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کردند که فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد. بر این اساس بسیاری از کارشناسان موسسات مالی پیش‌بینی می‌کنند عدم افزایش نرخ بهره سبب تحت فشار قرار گرفتن ارزش دلار در بازارهای جهانی شود و با بالا رفتن ارزش یورو و پوند بازار فلزات اساسی به ویژه طلا با روندی افزایشی همراه شود.

براساس پیش‌بینی‌های موجود به نظر می‌رسد فدرال رزرو در نشست دسامبر نیز نرخ بهره را افزایش ندهد چرا که امریکا به‌شدت نگران اوضاع اقتصادی جهان، نرخ تورم خود و نوسانات شدید بازار سهام است. در شرایط موجود با توجه به روند صعودی بازار طلا به نظر می‌رسد بهبود شاخص سهام در بازارهای بین‌المللی، انتشار آمارهای اقتصادی بیشتر در امریکا، منطقه یورو و چین نیز می‌تواند تاثیر زیادی بر قیمت طلا و ارزش دلار داشته باشد در واقع به عقیده تحلیلگران مالی اروپایی، شرایط کنونی بازارهای مالی بین‌المللی به هیچ‌وجه افزایش نرخ بهره امریکا را تضمین نمی‌کند.

گروهی از کارشناسان اقتصادی نیز بر این باورند که احتمال افزایش نرخ بهره امریکا تا پایان امسال ناچیز است و فدرال رزرو هرگونه افزایش نرخ بهره را به سال آینده موکول خواهد کرد. تحلیلگران تکنیکال در آخرین پیش‌بینی‌های خود اعلام کردند که افزایش نرخ بهره امریکا در بلندمدت مهم‌ترین عامل موثر بر افزایش احتمالی قیمت طلا خواهد بود. سطح حمایتی قیمت طلا نیز در شرایط کنونی ١١٠٠ دلار است و در صورت شکستن این سطح قیمت طلا تا ١٠٥٠ دلار کاهش خواهد یافت.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن