رونمایی از سه لیست انتخاباتی اصولگرایان

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۱۸۳۳۴ سایت-خوان

اصولگرایان برای رسیدن به وحدت هر راهی را یک بار پیموده‌اند اما هنوز هم که هنوز است نتوانسته‌اند به اتوپیای ذهنی و سیاسی خود برسند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت؛

آنها یک روز جلسات همگرایی را با محوریت سید رضا تقوی برگزار کردند، روز دیگر تن به نشست سه‌جانبه موتلفه- ایثارگران و پایداری دادند، فردایش محمدرضا باهنر از تاسیس شورای هماهنگی اصولگرایان خبر داد و حالا هم ابوالحسن نواب از چهره‌های ارشد جامعه روحانیت مبارز توصیه کرده تا اصولگرایان برای رسیدن به ائتلاف حول علی لاریجانی جمع شوند. همه اینها در حالی است که ماشین اصولگرایان با وجود همه تعمیراتی که از فردای انتخابات ریاست‌جمهوری داشته همچنان سر جایش ایستاده و حرکتی ندارد. پیشنهاد عضو دفتر سیاسی جامعه روحانیت برای محوریت قرار دادن لاریجانی در حالی است که بر اساس اظهارات محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه، علیرضا زاکانی، دبیر جمعیت رهپویان و مرتضی آقاتهرانی سران سه حزب موتلفه، ایثارگران و پایداری پس از ٥٠٠ساعت جلسه به این وحدت نظر رسیدند که آیت‌الله مصباح به عنوان یکی از اضلاع وحدت اصولگرایان در کنار آیت‌الله موحدی‌کرمانی و آیت الله محمد یزدی قرار بگیرد. محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به روند ائتلاف اصولگرایان زیرنظر روحانیت اظهار داشت: ما ائتلاف اصولگرایان با محوریت جامعتین و استفاده کامل از ظرفیت آیت‌الله مصباح و سایر علما را راه عملی ائتلاف اصولگرایان می‌دانیم. علیرضا زاکانی هم در گفت‌وگویی دیگر تاکید کرده که وحدت اصولگرایان تحت مدیریت این سه آیت‌الله امکان‌پذیر است. دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه ائتلاف حداکثری اصولگرایان با محوریت حضرات آیات یزدی، مصباح‌یزدی و موحدی کرمانی است، گفت: نظارت آیات باعث اعتباربخشی ائتلاف اصولگراست و ما نسبت به دوره‌های پیش جلوتر هستیم.

ویژگی‌های لاریجانی برای محوریت اصولگرایان

با توجه به اینکه به نظر می‌رسد این سه حزب اختلافات خود درباره اصولگرایی زیرنظر جامعتین و اصولگرایی تحت مدیریت فقهای اصولگرا به نتیجه رسیده‌اند می‌شود حدس زد که برخی از اصولگرایان از جمله علی لاریجانی به جهت اختلافات ریشه‌دار با جبهه پایداری سوار قطار وحدت اصولگرایی نشود و برنامه‌ای دیگر برای آینده سیاسی خود و انتخابات مجلس داشته باشد. این را می‌شود از لابه‌لای مصاحبه دیروز ابوالحسن نواب با خبرآنلاین مشاهده کرد. جایی که این عضو ارشد جامعه روحانت مبارز گفته است: «چهره‌ای که صولگرایان اگر دور او جمع شوند، احتمال به وحدت رسیدن و به دست آوردن کرسی‌های بیشتر در مجلس دهم از سوی آنها افزایش پیدا می‌کند، قطعا علی لاریجانی است و من این ادعا را با دلایل زیادی مطرح می‌کنم.» مسوول دفتر سیاسی جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه علی لاریجانی بهترین چهره‌ای است که اصولگرایان با جمع شدن حول او به وحدت می‌رسند، اظهار کرد: مهم‌ترین دلیلی که لاریجانی را در صدر قرار می‌دهد، اعتدال اوست. به خصوص اینکه اعتدال لاریجانی واقعی است و مانند برخی قلابی نیست. وی دومین دلیل را اعتماد مرجعیت، علما، بزرگان دین و رهبری به لاریجانی عنوان کرد و سومین دلیل را بهره‌مندی از هوش کافی دانست و توضیح داد: لاریجانی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف، باهوش، کاردان، فهیم و باتجربه است. این هوش نباید با کسانی که سابقه چندانی ندارند مقایسه شود. نواب تصریح کرد: تجربه، دلیل دیگری است که لاریجانی را تبدیل به بهترین گزینه می‌کند. او تجربه ریاست صداوسیما، شورای عالی امنیت ملی، دو دوره مجلس و معاونت سپاه را دارد که در همه این پست‌ها موفق عمل کرده است. همچنین حضورش در جنگ را نباید نادیده گرفت. رییس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: در کنار اینها، لاریجانی یک متدین واقعی است. نه در زندگی خودش و نه در زندگی همسر و فرزندانش هیچ گونه آلودگی‌ای وجود ندارد و تاکنون کسی نگفته که لاریجانی خورده و برده است. وی شرح صدر و تحمل بالا، پرانرژی بودن و جاذبه داشتن از منظر اخلاقی، رفتاری و منشی را دیگر شاخصه‌های لاریجانی دانست و گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های رییس مجلس، اعتمادی است که او به رای مردم دارد و احترامی که به این رای می‌گذارد. نواب تاکید کرد: لاریجانی فرد شجاعی نیز هست. او تنها کسی است که با احمدی‌نژاد برخورد کرد در حالی که در آن زمان بقیه یا کنار کشیدند و منزوی شدند یا قهر کردند. وی با بیان اینکه جریان اصولگرایی چهره‌های دیگری همچون ولایتی و ناطق نوری را نیز در خود دارد، تاکید کرد: اما هیچ یک از این افراد نمی‌خواهند چهره‌ای باشند که اصولگراها دور او جمع شوند. آقای ناطق نوری نیز از زمانی که از اصولگراها دلخور شدند و از ایشان دلجویی نشد، خودشان از مناسبات سیاسی کنار کشیدند.

حمایت حداد از تصمیمات سه حزب اصولگرا

اظهارات ابوالحسن نواب در حالی است که علیرضا زاکانی معتقد است اصولگرایان با نقش آفرینی شورای فقهای خود می‌توانند به وحدت حداکثری دست یابند. به گفته او غلامعلی حداد عادل که هرگز رابطه گرم و صمیمانه‌ای با علی لاریجانی طی این سال‌ها نداشته هم از مدل وحدت اصولگرایان که در نشست‌های سه حزب اصولگرا دنبال شده حمایت می‌کند. زاکانی در همین خصوص گفته است: توجه آقای حدادعادل به همین مسیری است که این سه تشکل (موتلفه، ایثارگران و پایداری) پایه‌گذار آن بوده‌اند و امیدواریم مأجور باشند. زاکانی همچنین گفته است که ممکن است در آینده نشست‌های این سه حزب در آینده با شورای در حال راه‌اندازی اصولگرایان برگزار شود. دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تصریح کرد: ان‌شاءالله منشور و چارچوب اصولی که تنظیم می‌شود تا این وحدت بر مبنای آن انجام شود به تایید بزرگان و آیات بزرگوار خواهد رسید و نمایندگان آنها نیز در این روند حضور خواهند داشت، از این رو افق بسیار باز شده است و من معتقدم نیروهای انقلاب و جریان اصولگرا به یک مرحله‌ای رسیده‌اند که اگر دقت کنند به سرعت می‌توانند شرایط را به سمتی ببرند که ما در مهر ماه ظهور و بروز داشته باشیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا ظهور و بروز این مساله به معنای ورود مصداقی در مهرماه خواهد بود، گفت: بله همین طور است. حبیبی درباره تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان تصریح کرد: هدف از تشکیل این شورا این است که همه اصولگرایان به ائتلاف کامل برسند و در این مرکزیت همه ظرفیت اصولگرایی و اشخاص جا داشته باشند. دبیرکل حزب موتلفه با بیان اینکه هنوز ساز و کارهای مربوط به شورای هماهنگی مورد بحث قرار نگرفته است، درباره ادامه جلسات سه‌جانبه ایثارگران، پایداری و موتلفه گفت: ما برای تشکیل جلسه‌ سه تشکل هیچ محدودیتی قایل نیستیم و تاکنون نیز ٤٠ جلسه داشته‌ایم و این جلسات نیز ادامه دارد.

همایش مشترک «موتلفه، ایثارگران و پایداری» روز پنجشنبه

همزمان با تثبیت شورای فقاهت اصولگرایان با زعامت آیات مصباح، موحدی و یزدی خبرگزاری فارس روز گذشته خبر داد که پنجشنبه هفته جاری قرار است همایش مشترک «موتلفه، ایثارگران و پایداری» با دعوت از آیات یزدی، مصباح و موحدی کرمانی برگزار ‌شود. بر اساس این گزارش قرار است در این همایش مواضع و راهبرد کمیته سه ضلعی موتلفه، ایثارگران و پایداری برای رسیدن به وحدت اصولگرایان به طور رسمی اعلام شود.

سه لیست انتخاباتی اصولگرایان

اردوگاه اصولگرایان طی یک سال گذشته پر رفت و آمد بوده. این شلوغی در حالی است که از هر سوی کارزار راست‌کیشان سیاسی ایران صدایی برای انتخابات مجلس دهم بلند است. اگر چندی پیش محمد رضا باهنر در گفت‌وگو با «اعتماد» اعلام کرد بیش از ٥ هزار چهره اصولگرا تقاضای آن را دارند تا اسم‌شان در لیست انتخاباتی اصولگرایان برای تهران باشد حالا حتی مداحان سیاسی این جریان هم می‌خواهند لیست مستقل انتخاباتی بدهند. این اتفاقات نشان‌دهنده این است که مدیران جناح راست در غیاب ریش‌سفیدان خود نتوانسته‌اند به مکانیزمی برای رسیدن به ائتلاف سیاسی برسنپد. همین است که علی لاریجانی بیش از آنکه در اندیشه همگرایی با اصولگرایان باشد در فکر هماهنگی با طرفداران دولت است. ناطق نوری ترجیح می‌دهد طبقه سیاسی خود را عوض کند، ولایتی کمک به حسن روحانی و هاشمی‌رفسنجانی را اولویت خود می‌داند، محمد باقر قالیباف با راه‌اندازی حزب سهم خود از پارلمان دهم را بدون هماهنگی با رهبران این جریان می‌طلبد. از سوی دیگر حتی اگر اصولگرایان به ویژه شورای هماهنگی اصولگرایان که هنوز تاسیس نشده یا سه حزب موتلفه، ایثارگران و پایداری بتوانند به لیست انتخاباتی مشترکی برسند بی‌تردید چهره‌های جامانده از فهرست انتخاباتی اصولگرایان به یکدیگر نزدیک شده و لیست دیگری را برای انتخابات مجلس تنظیم خواهند کرد. جدای از لیست جامانده‌های اصولگرایان، می‌شود به لیست احتمالی حزب یکتا و لیست انتخاباتی احمدی‌نژاد نیز اشاره کرد. از این رو گروه‌های فعلی اصولگرا که دنباله رو شورای هماهنگی اصولگرایی و سه حزب موثر این جریان هستند حتی مفروض به ائتلاف سیاسی در انتخابات مجلس دهم جدای از رقابت با اصلاح‌طلبان و حامیان دولت باید با دو یا سه لیست انتخاباتی اصولگرای دیگر هم رقابت کنند. با توجه به این شرایط احتمال پیروزی آنان در انتخابات مجلس دهم چگونه خواهد بود؟

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن