اوباما:پوتین به درخواست من اس-۳۰۰ را تحویل نداد

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۸۷۳۵۷۲ سایت-خوان

اوباما به سوالی در خصوص تصمیم روسیه برای تحویل موشک‌های پدافندی اس-۳۰۰ به ایران هم پاسخ داد و گفت: «سال ۲۰۰۹ در ملاقات حضوری از ولادیمیر پوتین خواستم که تحویل این موشک‌ها را به تعویق بیاندازد ولی حقیقت این است که فروش این موشک‌ها به ایران با قطعنامه‌های سازمان ملل منافاتی ندارد و متعجب‌ام که چگونه روسیه تا الان این موشک‌ها را به خریدار تحویل نداده است.»

اوباما می‌گوید که با ایتالیا موافقت کرده که تا رسیدن به توافق جامع هسته‌ای، همه تحریم‌های ایران کماکان با قوت اجرا شوند.

به گزارش فارس، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با «ماتئو رنزی» نخست‌وزیر ایتالیا، این کشور اروپایی را یکی از نزدیک‌ترین و قوی‌ترین متحدان آمریکا خواند.

وی گفت که در مذاکرات با «ماتئو رنزی» بر این موضع مشترک آمریکایی-ایتالیایی تأکید شده که «همه تحریم‌های ایران تا زمان رسیدن به توافق جامه هسته‌ای با قوت اجرا شوند.»

طرفین در ادامه به محور گفت‌وگوهای خود در کاخ سفید پرداختند و گفتند که لیبی، مبارزه با داعش و بحران اوکراین در کنار پرونده هسته‌ای ایران، محورهای مهم گفت‌وگوهای دو طرف بوده است.

اوباما در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران به قراردادهای تجارت آزاد منعقده در دولت خود و شرایط نه چندان مطلوب تجارت با ایتالیا پرداخت و گفت که در صورت انعقاد قراردادهای تجارت آزاد، مطمئناً در ابتداء به تولیدکنندگان داخلی (آمریکایی) فشار خواهد آمد.

وی گفت که تجارت همیشه مسئله سختی بوده و اگر تولیدکنندگان آمریکایی به این سختی تن ندهند، روند به همین منوال پیش می رود و چین قواعد خود را بر بازار تجارت جهانی تحمیل خواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا به فروش خودروهای ژاپنی در آمریکا و کم بودن فروش متقابل خودروهای آمریکایی در ژاپن اشاره کرد و گفت که این نشان می‌دهد توافقات تجاری فعلی اثربخش نیست.

در ادامه جلسه و با سوال یکی دیگر از خبرنگاران، سوالات به سمت پرونده هسته‌ای ایران رفت.

اوباما به طرح اخیر سناتور کورکر برای نظارت بر نتیجه احتمالی مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و گفت که با نمونه اصلاح شده این طرح موافق است و آن را امضاء خواهد کرد.

رئیس دولت آمریکا گفت که از اول نگران این بوده که اقدامات کنگره باعث خروج مذاکرات از میر خود و سخت‌تر شدن کار برای جان کری بعنوان مذاکره‌کننده ارشد آمریکایی شود.

وی گفت که با نظارت کنگره بر نتیجه مذاکرات مشکلی نداشته و ندارد ولی کنگره بایستی صبوری به خرج دهد تا ابتدا یک توافق حاصل شود.

اوباما البته نارضایتی خود را از فشارهای کنگره نشان داد و گفت: «نگران‌ام این امر رویه شود و از این به بعد همه روسای جمهور آمریکا مجبور باشند توافقات سیاسی منعقده با طرف‌های خارجی را از تصویب کنگره بگذرانند.»

رئیس‌جمهور این روزهای ایالات متحده گفت: «آن متنی که رئیس‌جمهور ایالات متحده با یک طرف خارجی امضاء می‌کند، الزام‌آور است.»

اوباما به سوالی در خصوص تصمیم روسیه برای تحویل موشک‌های پدافندی اس-۳۰۰ به ایران هم پاسخ داد و گفت: «سال ۲۰۰۹ در ملاقات حضوری از ولادیمیر پوتین خواستم که تحویل این موشک‌ها را به تعویق بیاندازد ولی حقیقت این است که فروش این موشک‌ها به ایران با قطعنامه‌های سازمان ملل منافاتی ندارد و متعجب‌ام که چگونه روسیه تا الان این موشک‌ها را به خریدار تحویل نداده است.»

وی البته به واقعیات روابط مسکو-واشنگتن در سایه بحران اوکراین و علت عملی تحویل اس-۳۰۰ هم اشاره کرد و گفت: «البته روابط ما هم کمی تخریب شده و اقتصاد روسیه هم به منابع مالی نیاز دارد.»

روسیه امروز جمعه اعلام کرد که برای تحویل اس-۳۰۰ به ایران، قراردادی جدید باید منعقد شود.

باراک اوباما به مباحث فنی موجود در مذاکرات ایران و ۱+۵ هم پرداخت و گفت که چگونگی بازگشت سریع تحریم‌ها در صورت عدول ایران از تعهدات هسته‌ای و چگونگی «کاهش» تحریم‌ها دو مشکل پیش‌روی مذاکره‌کنندگان که البته قابل حل است.

اوباما پیش از بر لب آوردن کلمه «کاهش تحریم‌ها» چند ثانیه‌ای مکث کرد؛ رئیس‌جمهور آمریکا در این زمان‌ها معمولاً از واژه «کاهش مرحله‌ای» استفاده می‌کرد.

مقامات ارشد ایران بارها گفته‌اند که دلیل اصلی مذاکره با ۱+۵، برداشته شدن تحریم‌ها بوده و نمایندگان ایران برای بحث در خصوص کاسته شدن تدریجی و یا مشروط تحریم‌ها در برابر نمایندگان ۱+۵ ننشسته‌اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن