تشدید کاهش تورم در منطقه یورو

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۸۵۷۹۱۴ سایت-خوان

چالش تورم منفی برای بانک مرکزی اروپا با کاهش قیمت‌ها با سرعتی که آخرین بار در رکود اقتصادی سال ۲۰۰۹ دیده شده بود، تشدید شد.

تشدید کاهش تورم در منطقه یورو

نرخ تورم سالانه با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط یوروستات، به منهای 0.6 درصد (0.6-) سقوط کرده است که معادل بزرگترین کاهش قیمت‌ها از زمان به وجود آمدن پول واحد در اروپا ست. این روند، از برآورد اقتصاددانان مبنی بر 0.5 درصد افت نیز پیشی گرفته است. همچنین گزارش جداگانه‌ای نشان داد که نرخ بیکاری به 11.4 درصد در ماه دسامبر کاهش یافته است.


به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از بلومبرگ، قیمت‌های کاهنده و بیکاری بالا، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) را وادار به اعلام بسته محرک اقتصادی معادل ۱.۱ تریلیون یورو (۱.۲ هزار میلیارد دلار) در هفته گذشته کرد که بر خرید دولتی اوراق قرضه متمرکز است. حتی با وجود اینکه هزینه این طرح از پیش‌بینی‌های اقتصاددانان فراتر رفته اما مشخص نیست که آیا برای برگرداندن تورم به مقدار مورد نظر بانک مرکزی اروپا (در سطح کمتر از ۲ درصد) کافی باشد.

به گفته یک اقتصاددان ارشد اروپایی در بانک سلطنتی اسکاتلند، کاهش قیمت‌های کنونی و انتظارات بدبینانه و نگران کننده در مورد روند قیمت‌ها در آینده، ثابت می‌کنند که بدون توجه به شک‌های ظاهرا معقول، خیلی پیشتر از اینها باید اقدامی صورت می‌گرفت. در حال حاضر شروع مداخلات با این تاخیر و در این روند کاهشی قیمت، ممکن است ریسک زیادی به همراه داشته باشد.

در اسپانیا، قیمت‌ها ۱.۵ درصد در ماه ژانویه نسبت به سال گذشته کاهش یافته‌اند. این کاهش برای آلمان، ۰.۵ درصد بوده است.

انتظارات تورمی به کمتر از ۲ درصد در ماه آگوست رسید و پس از آن حتی بیشتر کاهش یافت. اگر چه سیاست گذاران از جمله رئیس ECB معتقدند که نشانه‌هایی مبنی بر به تعویق افتادن مخارج به دلیل پیش‌بینی کاهش قیمت‌ها دیده نمی‌شود، اما نرخ تورم ممکن است برای بخش قابل توجهی از سال، منفی باقی بماند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن