تضمین بیمه‌ای هند برای واردات نفت ایران

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۷۴۶۰۵۹ سایت-خوان

وزیر دارایی هند اکنون تمایل دارد اختصاص نیمی از اعتبار صندوق ۴۰ میلیارد روپیه‌ای برای پوشش بیمه‌ای پالایشگاه‌های این کشور را بررسی کند که وزارت نفت و شرکت‌های بیمه‌ای هرکدام ۱۰ میلیارد دلار آن را تقبل خواهند کرد.

تضمین بیمه‌ای هند برای واردات نفت ایران

منابع هندی با اشاره به تمایل شدید هند برای واردات نفت ایران به‌دلیل پرداخت پول آن به روپیه از تصمیم دهلی‌نو برای اختصاص تضمین دولتی ۲۰ میلیارد روپیه‌ای جهت حمایت از شرکت‌های بیمه هندی در این زمینه خبر دادند.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، یک منبع آگاه گفت، هند در حال بررسی اختصاص یک تضمین دولتی ۲۰ میلیارد روپیه‌ای (۳۲۷ میلیون دلاری) برای حمایت از شرکت‌های بیمه هندی جهت پوشش بیمه‌ای پالایشگاه‌های استفاده کننده از نفت ایران است.

دولت هند قبلاً اختصاص چنین تضمینی را رد کرده بود، اما کاهش قابل توجه ارزش پول هند بدین معناست که دهلی نو تمایل زیادی دارد واردات نفت از ایران را که پول آن به روپیه پرداخت می‌شود، افزایش دهد. هزینه واردات نفت قیمت گذاری شده به دلار افزایش قابل توجهی یافته است.

وزیر دارایی هند اکنون تمایل دارد اختصاص نیمی از اعتبار صندوق ۴۰ میلیارد روپیه‌ای برای پوشش بیمه‌ای پالایشگاه‌های این کشور را بررسی کند که وزارت نفت و شرکت‌های بیمه‌ای هرکدام ۱۰ میلیارد دلار آن را تقبل خواهند کرد.

بر اساس این گزارش وزارت دارایی هند در نشستی به‌ریاست وزیر خدمات مالی این کشور در ۳۱ جولای [۹ مرداد ماه ۹۲] تصمیم گرفت طرح اختصاص یک «تضمین دولتی/خصوصی» ۲۰ میلیارد روپیه‌ای را بررسی کند. سخنگوی وزارت دارایی هند از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده است.

دو پالایشگاه دولتی هندی به‌دلیل مشکلات بیمه‌ای ناشی از تحریم‌ها، از ماه آوریل [فروردین ماه] واردات نفت خود از ایران را متوقف کرده‌اند. این توقف خرید موجب کاهش واردات کل نفت هند از ایران در ماه ژوئن [خرداد ماه] به کمتر از نصف شد.

در صورت به فرجام رسیدن پیشنهاد وزارت دارایی هند، پالایشگاه‌های هندی قادر خواهند بود از پوشش بیمه‌ای با پشتیبانی شرکت بیمه عمومی هند برخوردار شوند.

وزارت دارایی هند قصد دارد به پالایشگاه‌های این کشور اجازه دهد، از پوشش بیمه‌ای شرکت‌های غیرهندی نیز استفاده کنند، به‌شرطی که شرکت‌های بیمه‌ای خارجی مزبور محدودیتی ناشی از تحریم‌ها نداشته باشند.

شرکت دولتی مانگالور هند که تا قبل از بروز مشکلات بیمه‌ای بزرگترین مشتری هندی نفت ایران بود و در ماه آوریل واردات نفت از ایران را متوقف کرده بود، پیشتر اعلام کرده است که واردات نفت از ایران را از این ماه از سر خواهد گرفت.

شرکت‌های بیمه‌ای ایرانی پیشنهاد کرده‌اند برای پالایشگاه‌های هندی پوشش بیمه‌ای فراهم کنند، اما شرکت‌های هندی به‌دلیل نگرانی از گرفتار شدن در تحریم‌ها، احتمالاً تمایل چندانی به پذیرش این پیشنهاد ندارند.

برای بیمه محموله‌های نفتی نیز ایران پیشنهاد اختصاص تضمین دولتی یک میلیارد دلاری برای تانکرهای حمل نفت ایران را داده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن