کاهش آمار جرایم در ماه رمضان
دکتر مجید ابهری رفتار شناس و استاد دانشگاه در این باره می گوید: با آغاز ماه مبارک رمضان ۲۵ درصد از آسیبهای اجتماعی، تخلفات و جرایم در بین جوانان کاهش می یابد.
ماه رمضان آغاز شده و با گذشت ۸ روز از شروع ماه بندگی خدا، همچون سالهای گذشته آمار وقوع جرایم با کاهش قابل ملاحظه ای رو به رو بوده و کلانتری ها روزهای خلوتی را می گذرانند. بر اساس آمارهای پلیس سال گذشته آمار جرایم مهم در کشور به طور میانگین بین ۵ تا ۳۳ درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرنگار مهر، ماه رمضان ، ماه بهار قرآن آغاز شد . در ماه رمضان همه ما دچار نوعی تحول درونی می شویم که اگر کمی به خودمان و رفتار هایمان دقت کنیم متوجه آن خواهیم شد.دروغ نمی گوییم،غیبت نمی کنیم و خلاصه از زبان و چشم و گوش خود مراقبت خاصی به عمل می آوریم که این مراقبت در ماه های دیگر سال تا این اندازه پر رنگ نیست.این تحول درونی و تغییر رفتار مختص یک عده خاص نیست.جو رمضان آن قدر قوی است که حتی دامان مجرمان را هم می گیرد. ماه مبارک رمضان نوعی تحول درونی را در انسانها به همراه دارد که حتی انسانهای بزهکار و خلافکار جامعه را نیز از موهبات خود محروم نمی سازد.
این ماه حاکمیت هنجارها در مقابل ناهنجاری هاست و به عبارتی می توان گفت که ماه هنجارهای اخلاقی است و روزه داری سبب می شود که خود کنترلی از درون فعال شود که در نتیجه، خویشتن داری را در بر دارد و زمانی که فرد خوردن و آشامیدن خود را کنترل می کند به طور ناخودآگاه اعمال زشت و ناپسند را کنترل می کند.علم جرم شناسی نشان داده که رفتار انسان تابع شرایط حاکم بر جامعه است و زمانی که فضای معنوی و اخلاقی در جامعه حاصل می شود درحقیقت بر رفتار انسان اثر می گذارد و سبب عدم ارتکاب جرم می شود.
دکتر مجید ابهری رفتار شناس و استاد دانشگاه در این باره می گوید: با آغاز ماه مبارک رمضان ۲۵ درصد از آسیبهای اجتماعی، تخلفات و جرایم در بین جوانان کاهش می یابد.
وی دلیل آن را در ایمان و اعتقادات مذهبی و ذاتی جوانان می داند و تأکید می کند: ایمان در واقع تنها عامل درونی در بین افراد خلافکار است که میزان تخلفات را در میان آن ها به حداقل می رساند. در حال حاضر ۶۵ درصد ساختار جمعیتی کشور کمتر از ۳۰سال سن دارند که در مقایسه با دیگر کشورها، ایران چهارمین کشور جوان دنیا محسوب می شود.
ابهری همچنین می افزاید: نیروهای انتظامی نیز برگفته های جامعه شناسان صحه می گذارند و می گویند میزان ارتکاب جرم در ماه مبارک رمضان به طرز چشمگیری کاهش می یابد .
وی با اشاره به فرصت ویژه ماه مبارک رمضان برای اصلاح رفتارهای ناپسند اجتماعی می گوید: در وقوع ناهنجاری های رفتاری عوامل متعددی نقش دارد، به عنوان مثال از نظر آسیب شناسی اجتماعی شرایط محیطی مثل سرما یا گرما یا شب و روز تاثیر قابل ملاحظه ای در وقوع جرم دارد. در تابستان و در هوای گرم بزهکاری هایی مانند نزاع و پرخاشگری افزایش می یابد در حالی که در فصل زمستان آمار سرقت بیشتر از فصل تابستان است. زیرا با بستن در و پنجره منازل و زودتر تاریک شدن هوا، مردم زودتر می خوابند. همچنین شرایط اقتصادی و فرهنگی جامعه در بروز بزهکاری و آسیبهای اجتماعی نقش دارد. بنابراین می توان گفت شرایط اقلیمی، اقتصادی و فرهنگی در وقوع آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است.
در این ماه جرایم به خصوص جرایم خشن کاهش می باد و مجرمان کمتر مرتکب جرم می شوند. سردار احمدی مقدم در صحبت های خود در مورد ماه مبارک رمضان می گوید: همیشه حرمت ماه رمضان از سوی مردم نگه داشته شده حتی کسانی که بخاطر بیماری ، مسافرت و غیره قادر به روزه داری نیستند در اماکن عمومی روزه خواری نمی کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.