عدم تفاهم وزارت بهداشت و صدا و سیما

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۷۴۰۳۲۶ سایت-خوان

فاضلی ادامه داد:‌ کرم حلزون هیچ مجوز تولیدی در کشور نداشته است و شرکت تولید کننده آن برای محصول دیگری از وزارت بهداشت مجوز گرفته است و نام چنین محصولی و نیز مستندات مواد سازنده و خط تولید آن در وزارت بهداشت ثبت نشده است.

معاون سازمان غذا و دارو از ادامه تبلیغ کرم بدون مجوز حلزون در صدا و سیما انتقاد کرد و گفت: با گذشت ۲ سال از ابلاغ آیین‌نامه کالاهای مضر سلامت که تبلیغات آنها ممنوع است، هنوز با صدا و سیما در این مورد به جمع بندی نهایی نرسیده‌ایم.

محمدرضا فاضلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، درباره ادامه تبلیغ کرم حلزون در صدا و سیما افزود: سازمان غذا و دارو درخواست توقف تبلیغات کرم حلزون را با توجه به نداشتن مجوز تولید این محصول به صدا و سیما منعکس کرده است اما هنوز تبلیغات این محصول ادامه دارد.

وی گفت: وزارت بهداشت برای جلوگیری از تبلیغ این محصول بیش از این که نامه‌ای به صدا و سیما بنویسد کاری نمی‌تواند بکند و باید منتظر بمانیم که مسئولان صدا و سیما به درخواست وزارت بهداشت عمل کنند.

فاضلی ادامه داد:‌ کرم حلزون هیچ مجوز تولیدی در کشور نداشته است و شرکت تولید کننده آن برای محصول دیگری از وزارت بهداشت مجوز گرفته است و نام چنین محصولی و نیز مستندات مواد سازنده و خط تولید آن در وزارت بهداشت ثبت نشده است.

وی گفت:‌ ظاهراً شرکت مدعی تولید این محصول،‌با خرید خدمت از یک شرکت دیگر در جای دیگری این محصول را تولید می‌کرده و به صورت غیر قانونی در بازار تبلیغ و عرضه می‌کرده است.

معاون امور غذایی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره نظارت بر ممنوعیت ۱۵ کالای مضر سلامت که دو سال پیش آیین نامه آن ابلاغ شد،‌توضیح داد: نظارت بر اجرای این آیین نامه و جلوگیری از تبلیغات محصولات مضر سلامت به عهده سازمان غذا و داروست که از طریق معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی اعمال می‌شود.

وی گفت:‌ در این زمینه نیز متأسفانه با گذشت دو سال از ابلاغ این آیین نامه هنوز با صدا وسیما در مورد فهرست کالاهایی که تبلیغات آنها باید ممنوع باشد به جمع‌بندی و تفاهم نرسیده‌ایم و با کمال تأسف شاهدیم که بسیاری از کالاها و فرآورده‌هایی که در صدا و سیما تبلیغ می‌شوند، مضر سلامت هستند.

کالاهایی که طبق آیین نامه مصوب وزارت بهداشت تبلیغ آنها ممنوع اعلام شده عبارتند از: مواد غذایی چرب (انواع روغن‌های جامد، سس‌های چرب، روغن‌های با اسید چرب ترانس بالای ۵درصد و محصولاتی که با روغن‌های با اسید چرب ترانس بالای ۵درصد تهیه شده است؛ موادغذایی شور (اسنک‌های شور، غلات حجیم‌شده، چیپس، کنسروهای شور، خیارشور و سایر شوریجات)؛ مواد غذایی شیرین (قند و شکر، پاستیل و یخمک)؛ نوشیدنی‌ها (نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های صنعتی، نوشابه‌های انرژی‌زا و نوشابه‌های رژیمی)؛ غذاهای صنعتی فراوری‌شده تهدید‌کننده سلامت (سوسیس، کالباس، همبرگر و ناگت) و شیر خشک.همچنین تبلیغ کالاها و خدمات شبه درمانی مانند چاقی، لاغری، ماساژ درمانی و مواد و سموم آفت کش نیز طبق قانون ممنوع شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن