شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۹۰

  • نبرد فرسایشی در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: پس از هفته‌ها پیش‌بینی و انتظار، حداقل در شرایط فعلی از یک جنگ همه‌جانبه بین اسرائیل و حزب‌الله جلوگیری شده است؛ زیرا هر دو طرف روز دوشنبه (۵مردادماه) به رویارویی‌های محدودتر در امتداد مرز اسرائیل و لبنان بازگشتند. اما هرگونه تسکین با نگرانی و عدم اطمینان مجدد کاهش یافته است: به‌رغم به تعویق افتادن آشکار یک جنگ منطقه‌ای بزرگ‌تر، درگیری‌های شدید اسرائیل با حزب‌الله لبنان و حماس در غزه هنوز پایانی ندارد. «پاتریک کینگزلی» در گزارش ۲۶اوت در نیویورک‌تایمز نوشت، مسیر هر دو جنگ تا حد زیادی به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یحیی سنوار، رهبر حماس بستگی دارد که هر دو از بقای سیاسی خود در صورت موافقت با آتش‌بس در غزه با شرایطی که خود یا حامیانشان نامطلوب می‌دانند، نگرانند.
  • فاصله زیاد تا آتش‌بس

    دنیای اقتصاد: دو روز پس از اینکه اسرائیل و حزب‌الله به تبادل گسترده آتش پرداختند و البته به سرعت برای مهار یک جنگ بزرگ‌تر دست به‌کار شدند، تمرکز در خاورمیانه روز دوشنبه (۵مردادماه) به تلاش برای دستیابی به آتش‌بس در غزه بازگشت؛ جایی که جنگ ۱۰ماهه اسرائیل با حماس در بطن و کانون تنش‌های روزافزون منطقه‌ای قرار دارد. «جولیان بارنز» و «جیمز مک کینلی» در گزارش ۲۶اوت در نیویورک‌تایمز نوشتند، مذاکرات چهار روزه در روز یکشنبه (۴مردادماه) پس از ورود مقامات ارشد اسرائیلی و حماس به قاهره برای دیدار با میانجی‌گران، بدون هیچ دستاوردی به پایان رسید. به‌رغم فشار دیپلماتیک تمام‌عیار از سوی دولت بایدن، دو طرف درباره چندین موضوع حیاتی، از جمله درخواست اسرائیل برای حفظ حضور نظامی در امتداد مرز غزه با مصر، فاصله زیادی دارند.
  • بمب‌های سقوط آزاد

    دنیای‌اقتصاد: در تاریکی سرداب در شهر تورتسک در شرق اوکراین، سربازان نمی‌دانستند که بمب‌های گلاید روسی چقدر نزدیکشان فرود می‌آیند. اما تغییر ناگهانی فشار هوا که همراه با انفجارهای استخوان‌ساز بود، نشان از نیروی مخرب بمب‌ها هنگام شکستن ساختمان‌های مجاور داشت. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در سپیده دم، در خلال آرامشِ مابین حملات، چندین سرباز اوکراینی به بیرون شتافتند و دیدند که هنوز آتشی شعله‌ور، بر اثر بمب‌هایی که در میان ویرانه‌های ساختمانی در حدود ۱۵۰یاردی آنها تنوره می‌کشد، از پا ننشسته است؛ بمبی هم هنوز عمل نکرده بود و چیزی بین مرگ و زندگی در آنجا برقرار بود.
  • اولین مانور قدرت چین در آسمان ژاپن

    دنیای‌اقتصاد: یک هواپیمای جاسوسی ارتش چین روز دوشنبه حریم هوایی ژاپن را در سواحل جنوب غربی این کشور نقض کرد که وزارت دفاع ژاپن آن را اولین حمله شناخته شده ارتش چین به حریم هوایی سرزمینی این کشور توصیف کرد. به گفته یکی از مقامات این وزارتخانه، یک هواپیمای شناسایی چینی حدود ساعت ۱۱:۳۰ صبح روز دوشنبه برای مدت کوتاهی وارد خاک ژاپن در نزدیکی استان ناکازاکی شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در پاسخ، نیروی دفاعی ژاپن، جت‌های جنگنده را در حالت آماده‌باش قرار داد و به هواپیماهای چینی هشدار داد. درحالی‌که هواپیماهای چینی اغلب در حریم هوایی بین‌المللی اطراف ژاپن ظاهر می‌شوند، این حادثه نشان‌دهنده اولین ورود تایید شده یک هواپیمای نظامی به حریم هوایی سرزمینی ژاپن است.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    تعاملات قطر با بازیگران ورزشی غیردولتی این فرصت را به این کشور داد تا جایگاه خود را در ورزش خاورمیانه پیدا کند یا به‌ عبارت ‌دیگر جایگاه خود را در عرصه ورزش در خاورمیانه و جهان به عاریت بگیرد. از نظر تاریخی، توسعه‌ ورزش و موفقیت شناخته‌شده در آن در سایر نقاط خاورمیانه مانند اسکندریه، قاهره، بیروت، استانبول و تهران رخ‌داده است. میراث و موفقیت ورزشی نیز تا حدی به حضور خارجی‌ها بستگی دارد. اروپایی‌ها عمدتا نقش حیاتی در تاسیس تیم‌های فوتبال و ورزش در سراسر خاورمیانه، به‌ویژه در امپراتوری عثمانی، مصر و ایران در اواسط قرن نوزدهم داشتند. به‌عنوان ‌مثال، در امپراتوری عثمانی، کارآفرینان و ملوانان بریتانیایی که در استانبول زندگی می‌کردند، تیم‌های فوتبالی را در اواخر آن قرن تاسیس کردند. در مصر، مقامات ارتش بریتانیا مسابقات فوتبال را در اسکندریه و قاهره طی اشغال مصر توسط بریتانیا (۱۸۸۲-۱۹۲۳) ترتیب دادند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر