شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۲ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۵۲

  • روسیه: ما نبودیم

    دنیای اقتصاد: انفجارهای مهیب ساختمان-آپارتمان اولکساندرا را در صبح روز دوشنبه لرزاند و خرده‌شیشه‌های آن را همچون خنجر به اطراف پرتاب کرد. ساعاتی بعد، او همچنان می‌لرزد؛ اما این آسیب آپارتمان دو خوابه‌اش نیست که او را شوکه کرده است. او درحالی‌که سیگار می‌کشد و کنار پدر سالخورده‌اش روی نیمکتی نزدیک ساختمانی در مرکز کی‌یف می‌نشیند، به الجزیره گفت: «ما همیشه می‌توانیم پنجره‌ها را تعویض کنیم.» اما این آسیبی است که به اوخمتدیت، بزرگ‌ترین بیمارستان کودکان اوکراین، یک مجتمع وسیع که تنها چند متر با آپارتمان او فاصله دارد، وارد شده است.
  • مودی در آغوش پوتین

    دنیای اقتصاد: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه از سفر همتای هندی خود به مسکو انتقاد کرد و آن را «ناامیدی بزرگ و ضربه‌ای ویرانگر به تلاش‌های صلح» خواند. این سفر درست همان روزی اتفاق افتاد که اوکراین مدعی است، روسیه با موشک یک بیمارستان کودکان را در کی‌یف مورد اصابت قرار داده است. به گزارش سی‌ان‌ان، نارندرا مودی نخست‌وزیر هند روز دوشنبه با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در اقامتگاه خود در نووو-اگاریوو در خارج از مسکو دیدار کرد؛ درحالی‌که موشک‌های روسیه در یک حمله صبحگاهی در ساعات شلوغی اوکراین به شهرهای این کشور اصابت کردند که حداقل ۳۸کشته برجای گذاشت. ۱۹۰نفر دیگر هم به گفته منابع اوکراینی مجروح شدند.
  • «ماموریت صلح» اوربان

    دنیای‌اقتصاد: شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین همزمان با گفت‌وگو با ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان که برای سفری که این رهبر اروپایی آن را «ماموریت صلح» خوانده است، از قدرت‌های جهانی خواست تا به روسیه و اوکراین برای از سرگیری گفت‌وگوی مستقیم کمک کنند. الجزیره در گزارش ۹ژوئیه در همین رابطه نوشت، دیدار شی و اوربان در پایتخت چین در روز سه‌شنبه (۱۹تیرماه) پس از آن انجام شد که رهبر مجارستان هفته گذشته سفرهای مشابهی به روسیه و اوکراین داشت تا درباره چشم‌انداز حل‌وفصل صلح‌آمیز مناقشه که اکنون در سومین سال خود قرار دارد، گفت‌وگو کند. مجارستان ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را در ماه جاری بر عهده گرفت و اوربان از آن زمان «ماموریت صلح» را آغاز کرده است؛ ماموریتی که البته فاقد تایید و پشتیبانی سایر کشورهای اروپایی است.
  • آتش‌بس در کما

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و حماس هر دو بیانیه‌هایی را صادر کردند که شانس دستیابی به مصالحه درباره آینده این منطقه را کاهش داد، امیدها برای آتش‌بس در غزه روز دوشنبه کاهش یافت. نیویورک‌تایمز در گزارش ۸ژوئیه در همین رابطه نوشت، نتانیاهو یکشنبه‌شب (۱۷تیرماه) در بیانیه‌ای گفت که تنها با توافقی موافقت می‌کند که «به اسرائیل اجازه می‌دهد تا جنگ را از سر بگیرد تا زمانی که تمام اهداف جنگ محقق شود.» این اظهارات موضع دیرینه او را تکرار کرد که جنگ باید تا زمانی که اسرائیل توانایی‌های نظامی و حکومتی حماس را از بین نبرده است، ادامه یابد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    در سپتامبر۲۰۱۷، شیخ سلطان برای شرکت در کنفرانس قبیله‌ای برای حمایت از قبیله‌ آل‌مره به عربستان سعودی سفر کرد. در نوامبر۲۰۱۷، او هزاران نفر از اعضای شاخه‌ بنی‌هاجر از قبیله‌ قحطان را که در استان شرقی عربستان سعودی گرد آمده بودند، مورد خطاب قرار داد و خواستار «پاک‌سازی در کشورش» شد؛ البته با حمایت محدود. در فوریه۲۰۱۸، شیخ سلطان از سوی رهبری امارات مورد استقبال قرار گرفت. با وجود این، تلاش‌های رهبری امارات و عربستان برای بسیج گروه‌های قبیله‌ای مخالف علیه نخبگان حاکم قطر «با موفقیت کمی» مواجه شد و در عوض «رهبران قبایل قطر آشکارا وفاداری خود را به امیر قطر تضمین کردند.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر