شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۳۰

  • دومین قطعنامه آتش‌بس

    شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه طرح آتش‌بس مورد حمایت آمریکا برای نوار غزه را تصویب کرد. این مساله به فشار بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ افزود. در ۲۵مارس نیز قطعنامه‌ای که خواهان آتش‌بس در رمضان شده بود، به تصویب رسیده بود.
  • دوره جدید از بی‌ثباتی سیاسی در اسرائیل

    دنیای اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که هنوز در جبهه‌های مختلف با دشمنان بیرونی می‌جنگد، روز دوشنبه در یک میدان نبرد سیاسی جدید در داخل کشور بیدار شد. خروج بنی‌گانتس و حزب «وحدت ملی» او از کابینه اضطراری اسرائیل در زمان جنگ، بعید است بلافاصله سیطره نتانیاهو را بر قدرت خدشه‌دار کند. ائتلاف حکومتی بی‌بی هنوز اکثریت محدود ۶۴کرسی (در پارلمان دارای ۱۲۰کرسی) را در اختیار دارد.
  • جنون سیاسی مکرون

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهوری فرانسه، رای‌دهندگان را به چالش کشیده است تا صداقت حمایت خود از راست افراطی در انتخابات اروپا را بیازمایند. این سوال مطرح است که آیا آنها برای تخلیه عصبانیت خود به راست افراطی‌ها رای داده‌اند یا اینکه واقعا به راست چرخیده‌اند؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در ظاهر، برگزاری انتخابات در موضع ضعف بزرگ، منطق چندانی ندارد؛ اما این همان کاری است که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در فرانسه به‌دلیل تحقیر شدن توسط جناح راست افراطی قصد انجامش را دارد.
  • تغییر لحن سیاسی در قاره سبز

    دنیای‌اقتصاد: پیش‌بینی‌ها برای انتخابات پارلمان اروپا نشان می‌دهد که رای‌دهندگان دستاوردهایی را برای احزاب راست‌گرا به ارمغان آورده‌اند که برخی از آنها حاوی برنامه‌های سیاست ملی‌گرایانه و ضد مهاجرتی دارند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اما مرکزیت سیاسی، با جریان اصلی محافظه‌کاران، سوسیالیست‌ها و لیبرال‌ها که اکثریت مجلس ۷۲۰کرسی را کنترل می‌کردند، حفظ شد. با این حال، کرسی‌های احزاب راست افراطی در فرانسه و آلمان افزایش یافتند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر به‌عنوان یک واسطه‌ بی‌طرف (حتی ناموفق) اهمیت سیاسی خود را در منطقه به عاریت گرفته است؛ نقشی که از لحاظ تاریخی به دیگر بازیگران منطقه‌ای بزرگ‌تر تعلق داشت. به‌عنوان‌مثال، از نظر تاریخی، عربستان سعودی نقش مهمی در درگیری‌های خاورمیانه ایفا کرده است. با این ‌حال، با توجه به اینکه عربستان سعودی در لبنان بی‌طرف تلقی نمی‌شود، خطیب نتیجه می‌گیرد: «بنابراین قطر خلأ [در] روابط بین‌المللی عرب را احساس کرد که البته سعی در پر کردن آن دارد. مشارکت این کشور در درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن نشان‌دهنده‌ تلاشی برای معرفی خود به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای عربستان سعودی و یک رهبر جدید بالقوه در خاورمیانه است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر