شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۸ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۱۸

  • ۷ اکتبر دوم

    گردان‌های قسام، شاخه مسلح حماس اعلام کرد که «گروهی از نیروهای دشمن را که در حال نفوذ به محله القصیب» در اردوگاه آوارگان جبالیه بودند، با شلیک خمپاره سنگین منهدم کردند. ارتش اسرائیل به عملیات خود در جبالیه در شمال غزه که از اوایل ماه جاری آغاز شده است، ادامه می‌دهد و باعث جابه‌جایی گسترده فلسطینی‌ها به مناطق دیگر شده است. ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های شهید عزالدین قسام در «دویست و سی و سومین» روز جنگ از اسارت، کشتن و زخمی کردن چند نظامی اسرائیلی در عملیاتی در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه پرده برداشت.
  • سربازان یارانه‌بگیر مودی

    دورگا پراساد، کشاورز ۸۰ساله، زیر سایه درخت مقابل خانه‌اش در حال استراحت بود که کارگران حزب آمدند. یک اپلیکیشن روی گوشی‌های هوشمند آنها می‌تواند در یک لحظه به آنها بگوید که آقای پراساد کیست، به چه کسی رای می‌دهد – و چرا باید از نخست‌وزیر هند، نارندرا مودی، سپاسگزار باشد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، یکی از مقامات محلی حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری مودی پرسید: «شما یارانه ۲هزار روپیه‌ای دریافت می‌کنید؟» پراساد در تایید آن سرش را تکان داد. او سالانه ۷۲ دلار از طریق برنامه رفاه کشاورزان که توسط مودی آغاز شده و با نام وی عجین شده است، دریافت می‌کند. پس از آن مسوول پرسید، هر چند او از قبل پاسخ را می‌دانست: «آیا جیره می‌گیرید؟»
  • خانه‌تکانی پوتین در ارتش

    دنیای‌اقتصاد: مشکلات دوره‌ای بر سر بی‌کفایتی و فساد در رأس ارتش روسیه، تلاش‌های جنگی ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از زمان آغاز حمله او به اوکراین در اوایل سال۲۰۲۲ را تحت تاثیر قرار داده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هنگامی که نیروهای او در اطراف پایتخت اوکراین، کی‌یف، تزلزل از خود نشان دادند، نیاز به تغییر آشکار شد. هنگامی که آنها ماه‌ها بعد، از شهر خارکیف بیرون رانده شدند، انتظارات برای تغییر وضعیت افزایش یافت. بعد هم رهبر داستان مزدوران، یوگنی وی.پریگوژین پیش آمد.
  • ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس در غزه

    دنیای‌اقتصاد: دیپلمات‌ها قصد دارند مذاکرات برای آتش‌بس بین اسرائیل و حماس را در این هفته از سر بگیرند و امیدها را برای پایان دادن به جنگ در غزه زنده کنند. به گفته مقامات آشنا به این فرآیند، مذاکرات مقدماتی آخر هفته گذشته در پاریس بین «دیوید بارنیا» مدیر موساد، «ویلیام جی برنز» مدیر سیا و «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست‌وزیر قطر برگزار شد. آل‌ثانی یکی از میانجی‌های اصلی بین اسرائیل و حماس است. مقامات به‌دلیل حساسیت موضوع به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند. «پاتریک کینگزلی» و «ادوارد ونگ» در گزارش ۲۵مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، ماه‌هاست که قطر، ایالات متحده و مصر در تلاش بوده‌اند تا اسرائیل و حماس را به پذیرش آتش‌بس و تبادل اسیران که می‌تواند به پایان جنگ هفت‌ماهه کمک کند، تشویق کنند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    سومین نمونه از دامنه قدرت عاریه‌ای قطر، لیبی است، جایی که قطر بر پیوندهای فردی با اسلام‌گرایان لیبی تکیه کرده است که به قطر این اعتمادبه‌نفس را برای مداخله و ارائه‌ حمایت نظامی از شورشیان لیبی در تلاش‌هایشان برای به قدرت رسیدن در جریان بهار عربی داده است. قطر اولین کشور عربی بود که دولت شورشی، یعنی «شورای ملی انتقالی » را به رسمیت شناخت و نقش حیاتی در اتحادیه‌ عرب در برکناری نمایندگان قذافی از این اتحادیه در فوریه‌۲۰۱۱ ایفا کرد و بر سازمان ملل برای ایجاد مناطق پروازممنوع در لیبی در مارس۲۰۱۱ تاثیر گذاشت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر