شماره روزنامه ۶۰۹۹
|

  • ترامپ در تله بایدن

    دنیای اقتصاد: با کناره‌گیری بایدن از دوره رقابت‌ها به‌دلیل کهولت سن، حالا این دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان است که به‌دلیل سن و سال زیاد مورد پرسش واقع شده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آخرین باری که مردم آمریکا مناظره مربوط به نامزدهای ریاست‌جمهوری را دیدند، با دو نامزدی مواجه شدند که یکی از آنها هشت دهه عمر کرده و دیگری هم دست‌کمی از او نداشته و ۷۸سال عمر کرده است.
  • ژرمن‌ها علیه خارجی‌ها

    دنیای اقتصاد: پس از کشته شدن چهار نفر در دو حمله در سال جاری توسط پناه‌جویان در آستانه اخراج و پس از پیروزی قابل توجه احزاب ضد مهاجرت در دو انتخابات ایالتی، دولت آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که برای جلوگیری از عبور غیرقانونی پناه‌جویان، گشت‌زنی‌های مرزی را گسترش خواهد داد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «ما امنیت داخلی خود را از طریق اقدامات مشخص تقویت می‌کنیم و به دنبال موضع سخت در برابر مهاجرت‌های غیرقانونی هستیم.»
  • جنایت جنگی در بامداد غزه

    دنیای‌اقتصاد: نیروی هوایی اسرائیل بامداد روز سه‌شنبه حمله‌ای را به یک منطقه بشردوستانه در جنوب نوار غزه انجام داد که مدعی بود نیروهای شبه‌نظامی را هدف قرار داده است. یک مقام اورژانس دفاع غیرنظامی در غزه گفت که دست‌کم ۴۰نفر شهید و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای مدعی شد که نیروی هوایی‌شان به شبه نظامیانی که حملاتی از جمله حمله ۷اکتبر به رهبری حماس به اسرائیل انجام داده بودند و از داخل المواسی، یک منطقه انسانی تعیین‌شده در خان یونس، عملیات می‌کردند هدف قرار داده است.
  • رگبار پهپاد بر فراز پایتخت روسیه

    دنیای اقتصاد: به گفته مقامات روسی، یک زن در نزدیکی مسکو پس از اصابت بقایای یک پهپاد سرنگون‌شده اوکراینی به بلوک آپارتمانی محل زندگی‌اش و ایجاد آتش‌سوزی کشته شده است. به گزارش الجزیره، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور ۱۴۴هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی را در یک شبانه‌روز سرنگون کرده که ۲۰فروند آن تنها در منطقه مسکو بوده است. فرماندار منطقه مسکو آندری وروبیوف گفت که بقایای پهپاد به حداقل دو ساختمان بلندمرتبه در منطقه رامنسکویه در ساعات اولیه روز سه‌شنبه آسیب رساند و چندین آپارتمان را به آتش کشید. وروبیوف گفت که در پی این حمله که باعث آتش‌سوزی در طبقات ۱۱ و ۱۲ساختمان شد، یک زن ۴۶ساله در رامنسکویه کشته و سه نفر زخمی شدند. وی گفت: «۴۳نفر به مراکز اسکان موقت منتقل شدند.»
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    این کتاب نوع دیگری از قدرت را پیشنهاد می‌کند که می‌توان آن را به‌عنوان قدرت اعمال‌شده‌ قطر توضیح داد. اصطلاح «عاریه‌ای» به این دلیل انتخاب شده است که اگرچه قطر به‌جای استفاده از منابع بیشتر قدرت خود، بر توانایی‌های مالی‌اش تکیه کرده است، اما این کشور بر نفوذ فراملی تثبیت‌شده‌ بازیگران غیردولتی متکی است. به‌عبارت‌دیگر، مفهوم جایگزین، قدرت «عاریه‌ای» شامل بازیگران غیردولتی در حیطه‌ نظریه‌ روابط بین‌الملل می‌شود و ظرفیت آنها را به‌عنوان حضورهای فراملی توسعه‌یافته در نظر می‌گیرد که به طرق مختلف توسط یک دولت برای اهداف سیاسی استفاده می‌شود. «قدرت عاریه‌ای، قدرتی است که توسط یک دولت متمول برای حمایت از یک بازیگر غیردولتی در ازای دسترسی به نفوذ فراملی آن بازیگر استفاده می‌شود.»
  • نقطه‌ضعف کمپین هریس

    دنیای اقتصاد: دونالد جی.‌ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده و کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در رقابتی فشرده وارد کمپین انتخاباتی می‌شوند و با تنها مناظره برنامه‌ریزی‌شده آنها در روز سه‌شنبه، هریس با تعداد قابل توجهی از رای‌دهندگانی روبه‌رو است که هنوز می‌گویند باید بیشتر درباره او بدانند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، یک نظرسنجی ملی از رای‌دهندگان احتمالی توسط نیویورک‌تایمز و کالج سیه‌نا نشان می‌‌دهد ترامپ با ۴۸درصد به ۴۷درصد از کامالا هریس پیشی گرفته است. در اواخر ژوئیه درست پس از اینکه جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از تلاش برای انتخاب مجدد خود صرف نظر کرد، کامالا هریس جایگزین او شد. این احتمال داده می‌شد ترامپ ماه سختی را پس از کناره‌گیری رئیس‌جمهور و در میان شور و هیجانی که هریس برای دموکرات‌ها به ارمغان آورده بود، پشت سر بگذارد، اما نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که حمایت از ترامپ افزایش یافته است. بر اساس میانگین نظرسنجی نیویورک‌تایمز، بر عکس نتایج ملی، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که هریس در هفت ایالت موسوم به میدان نبرد اندکی بیشتر یا در برخی ایالت‌ها مساوی است و این حمایت از یک رقابت تنگاتنگ بین دو نامزد حکایت دارد.
  • همه چیز به کام مادورو

    دنیای‌اقتصاد: این خبر که ادموندو گونزالس، نامزد مخالف ونزوئلا، با هواپیمای نیروی هوایی اسپانیا از کشور گریخت، این کشور و جهان را شوکه کرد. سال گذشته با ماه‌ها سرکوب منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری مورد مناقشه همراه بود. این انتخابات با سرکوب خشونت‌بار دنبال شد. «ژنوو گلاتسکی» در گزارشی در نیویورک‌تایمز نوشت، بسیاری از ونزوئلایی‌ها امیدوار بودند که این انتخابات باعث شود دولت سوسیالیست مادورو قدرت را از طریق «خروج به واسطه مذاکره» به‌صورت صلح‌آمیز واگذار کند و اجازه دهد گونزالس، یک دیپلمات سابق و سخنور، قدرت را به‌دست گیرد.خروج غافلگیرانه گونزالس در روز شنبه این احتمال اندک را هم از بین برد.
  • تجاوز نظامی در شامگاه یکشنبه

    دنیای‌اقتصاد: رسانه‌های دولتی سوریه گزارش دادند که بر اثر موشک‌های اسرائیل دست‌کم ۱۴نفر در مرکز سوریه به شهادت رسیدند. به گزارش سانا، خبرگزاری رسمی سوریه، حمله یکشنبه‌شب اسرائیل باعث آتش‌سوزی و خسارات مادی در نزدیکی شهر مصیاف در استان حماه شد.
  • نقض حریم هوایی لتونی و رومانی توسط روسیه

    الجزیره: لتونی و رومانی، اعضای ناتو که متحدان اوکراین نیز هستند، گفتند که هواپیماهای بدون سرنشین روسیه حریم هوایی آنها را نقض کرده‌اند. رومانی اعلام کرد که یک پهپاد روسی در ساعات اولیه روز یکشنبه در جریان حملات شبانه روی رودخانه دانوب در اوکراین وارد حریم هوایی این کشور شد. وزارت دفاع ملی رومانی اعلام کرد که بخارست جنگنده‌های «اف۱۶» را برای نظارت بر حریم هوایی خود مستقر کرده و جست‌وجو برای یافتن بقایای آن در محل سقوط احتمالی نزدیک مرز در حال انجام است.
  • نمایش قدرت حزب عمران‌خان در اسلام‌آباد

    الجزیره: هزاران نفر در پایتخت پاکستان به خیابان‌ها ریخته‌ و خواستار آزادی عمران‌خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان شدند که بیش از یک سال است به اتهام‌هایی با انگیزه سیاسی در پشت میله‌های زندان به سر می‌برد. حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) این تظاهرات را روز یکشنبه در اسلام‌آباد سازماندهی کرد که گفته شده است اولین نمایش قدرت این حزب از زمان انتخابات ملی و منطقه‌ای مورد مناقشه در فوریه بود. تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در ایکس حامیان خان را نشان می‌دهد که از مناطق مختلف کشور به سمت پایتخت در حرکت هستند.
  • توفان مرگبار در ویتنام

    الجزیره: رسانه‌های ویتنام گزارش دادند که در پی رانش زمین و سیل ناشی از توفان «یاگی»، دست‌کم ۵۹نفر کشته شدند. این توفان قدرتمندترین توفان آسیا در سال جاری بود و پس از ایجاد ویرانی در چین و فیلیپین، روز شنبه به سواحل شمال شرقی ویتنام رسید. در میان قربانیان ۵نفر از جمله یک نوزاد تازه متولد شده و یک پسر یک‌ساله بودند که در رانش زمین در کوه‌های «هوانگ لین سون» در شمال غربی ویتنام کشته شدند. یک مقام محلی به خبرگزاری فرانسه گفت که اجساد آنها روز یکشنبه کشف شد. صبح روز دوشنبه هم یک اتوبوس مسافربری حامل ۲۰سرنشین بر اثر رانش زمین در استان کوهستانی «کائو بانگ» به داخل رودخانه سیل‌زده رفت. دولت ویتنام اعلام کرد که توفان باعث اختلال در تامین برق و ارتباطات در چندین بخش از این کشور، عمدتا در «کوانگ نین» و «های فونگ» در شمال شرقی این کشور شده است. سازمان هواشناسی روز دوشنبه نسبت به وقوع سیل و رانش زمین بیشتر هشدار داد. با این حال، یاگی روز یکشنبه رو به ضعف گذاشت. توفان همچنین به حدود ۳۳۰۰خانه و بیش از ۱۲۰هزار هکتار از محصولات کشاورزی شمال کشور آسیب رساند.
  • خاموشی به کویت رسید

    دنیای اقتصاد: گرما ثروتمند و فقیر نمی شناسد؛ وقتی بیاید‌ تر و خشک را با هم می‌سوزاند. کشور کوچک اما ثروتمند کویت یکی از همین کشورهایی است که موج گرما را با قطع مکرر برق تجربه کرد. اگرچه این کشور دارای صندوق ذخیره دولتی ۹۸۰میلیارد دلاری است، اما به گفته کارشناسان چند دهه است در زمینه زیرساخت‌های مربوط به تولید برق سرمایه‌گذاری نکرده است.
  • خواهرخوانده‌ها علیه مردسالاری

    دنیای‌اقتصاد: زنان از روستاهای مختلفی آمده بودند و کمی بعد از ساعت ۱۰صبح بیرون اداره امور روستایی محلی گرد هم آمدند. یکی مجری تور بود. دیگری نیز تازه بازنشسته شده بود. این گروه، در مجموع ۹ نفر، مدارک خود را دوباره بررسی کردند، سپس وارد شدند. در یک دفتر کم نور، آنها سه مقام را در گوشه‌ای گیر انداختند و خواستند بدانند چرا آنها از پرداخت‌های دولتی به ارزش ده‌ها هزار دلار که قرار بود به هر روستایی تعلق گیرد، حذف شده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، یک زن پرسید: «من از بدو تولد این حقوق را داشتم. چرا ناگهان آنها را از دست دادم؟» این سوالی بود که این زنان را در استان گوانگدونگ در جنوب چین متحد می‌کرد.
  • بن‌بست سیاسی در کاراکاس

    دنیای‌اقتصاد: مقامات ونزوئلایی گفتند که «ادموندو گونزالس» نامزد مخالفان این کشور در انتخابات مورد مناقشه ژوئیه ریاست‌جمهوری، روز شنبه این کشور را ترک کرد. این در حالی است که در بن‌بست سیاسی دیگر، «مقر دیپلماتیک آرژانتین» در کاراکاس که ۶رهبر اپوزیسیون ونزوئلا از ماه مارس در آن پناه گرفته بودند، محاصره و بر دامنه بحران‌های سیاسی در این کشور افزود.«جنویو گلاتسکی» و «اورلاندو مایورکین» در گزارش ۸سپتامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو به‌دلیل اعلام پیروزی در انتخابات و همچنین سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرات‌کنندگان معترض با محکومیت گسترده داخلی و بین‌المللی روبه‌رو شده است. ایالات متحده گفت که نامزد مخالفان، ادموندو گونزالس، پیروز شده است.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    هزینه‌ای که قطر برای حمایت از پاری سن‌ژرمن پرداخت کرد، به خرید باشگاه توسط «سرمایه‌گذاری قطر اسپورتس» و معاملات مالی پس‌ از آن مرتبط بود. قرارداد اسپانسری امضاشده بین پاری سن‌ژرمن و «سازمان گردشگری قطر» در سال۲۰۱۳، با ادامه‌ حمایت مالی توسط «بانک ملی قطر» و تعامل «سازمان گردشگری قطر» با پاری سن‌ژرمن، «پرسش‌های جدی‌ای را از جامعه‌ی اروپایی درباره این مساله مطرح کرد که آیا به نظر می‌رسد چنین رابطه‌ای برای یافتن خلأ در مقررات «بازی جوانمردانه مالی یوفا» است. به نظر می‌رسد که فرصت‌های مالی عظیم قطر تا حدی به این کشور اجازه داده قوانین ورزش را تغییر دهد یا آنها را دور بزند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر