شماره روزنامه ۶۲۱۴
|

همه طرف‌ها به دنبال حفظ آتش‌بس در لبنان و غزه هستند؛

ده‌ها هزار فلسطینی آواره روز دوشنبه‌(۸ بهمن ماه) ساعت‌‌‌ها در حال حرکت به سمت خانه‌های خود در شمال غزه بودند، آن هم تقریبا ۱۶ ماه پس از آن حمله نظامی اسرائیل. دفتر رسانه‌ای حماس اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه تا دوشنبه شب از بخش‌های جنوبی و مرکزی غزه بازگشته‌اند.

ترکش‌‌‌‌‌های مهاجرستیزی ترامپ به هندوستان رسید؛

خانواده با شیرینی مخصوصی از شیرخشک و کره به معبد پر زرق و برق در غرب هند رسیدند. این یک پیشنهاد ناامیدکننده برای امنیت پسرشان بود: او به‌‌‌‌‌تازگی وارد ایالات‌‌‌‌‌متحده شده بود، تنها چند روز قبل از روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ که وعده سرکوب شدید مهاجرت غیرقانونی را داده بود.

    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • همه طرف‌ها به دنبال حفظ آتش‌بس در لبنان و غزه هستند؛

    اجتناب از جنگ تمام‌عیار

    ده‌ها هزار فلسطینی آواره روز دوشنبه‌(۸ بهمن ماه) ساعت‌‌‌ها در حال حرکت به سمت خانه‌های خود در شمال غزه بودند، آن هم تقریبا ۱۶ ماه پس از آن حمله نظامی اسرائیل. دفتر رسانه‌ای حماس اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه تا دوشنبه شب از بخش‌های جنوبی و مرکزی غزه بازگشته‌اند.
  • پکن دیگر رقیب اقتصادی واشنگتن نیست

    رویای رو به احتضار

    دنیای‌اقتصاد: زنان مجرد و متاهل در سرتاسر چین تماس‌های سردی از مقامات محلی دریافت می‌کنند که آنها را تشویق می‌کند تا قدم بردارند و فرزندان بیشتری داشته باشند. به نوشته مجله نیوزویک، اینها فقط یکی از اهداف جمعیت‌شناختی هستند که توسط سیاستگذاران پکن طرح شده‌اند که هدف نهایی‌شان بالا بردن نشانگرهای قدرت فراگیر ملی در مراحل اولیه جنگ تجاری طولانی‌مدت با ایالات متحده است.
  • سدی که ۳۰۰میلیارد کیلووات ساعت انرژی در چین تولید می‌کند

    پروژه عظیم «سه دره»

    دنیای‌اقتصاد: همه کنار بروید. سد «سه دره» در حال آغاز کار خود است. جدیدترین پروژه زیرساختی عظیم چین، در صورت تکمیل، بزرگ‌ترین سد برق آبی جهان در ارتفاعات فلات تبت در مرز با هند خواهد بود. «تیفانی می»، «ایزابل گیان» و «سوهاسینی راج» در گزارشی برای نیویورک تایمز نوشتند، چین می‌گوید که ایستگاه برق‌آبی «موتوئو» (Motuo) که در تبت در حال ساخته شدن است، کلید تلاش این کشور برای دستیابی به اهداف انرژی پاک است. پکن همچنین پروژه‌های زیرساختی را راهی برای تحریک اقتصاد کند چین و ایجاد شغل می‌داند. اما این پروژه نگرانی‌هایی را در میان فعالان محیط‌زیست و همسایگان چین ایجاد کرده است؛ به این دلیل که پکن درباره آن خیلی کم صحبت کرده است. منطقه‌ای که سد در آن ساخته می‌شود در معرض زلزله است. رودخانه تبت -یارلونگ تسانگپو- که روی آن سدی در حال ساخته شدن است، به برهماپوترای هند و جامونای بنگلادش می‌ریزد و نگرانی‌هایی را در این کشورها درباره امنیت آب ایجاد کرده است.
  • سفر وزیر خارجه ترکیه به عربستان

    آناتولی: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه و فیصل بن‌فرحان، همتای عربستانی‌ وی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی دیروز سه‌شنبه (۹بهمن‌ماه) دیدار و گفت‌وگو کردند.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • بمب ساعتی مشکلات مالی روسیه چه زمانی می‏‌ترکد؟

    نقش «بودجه سایه» در راهبرد کرملین

    از زمان حمله تمام‌عیار مسکو به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اقتصاد روسیه از انتظارات فراتر رفته است. چهره اقتصاد این کشور اگر گلگون نباشد، کریه و ویران‌شده هم نیست. به گزارش سی‌ان‌ان، سال گذشته، اقتصاد جنگی روسیه احتمالا سریع‌تر از ایالات متحده و همه اقتصادهای بزرگ اروپایی رشد کرد. بیکاری به پایین‌ترین حد خود رسیده است و اگر بودجه دفاعی هزینه‌های دیگر را محدود کرده باشد، این فقط موقتی است.
  • ترامپ از طرح جنجالی خود برای غزه گفت

    انتقال یک‌میلیون نفر به اردن و مصر

    رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور تازه آمریکا به‌دنبال انتقال فلسطینی‌‌‌‌‌‌ها از غزه است. این تازه‌‌‌‌‌‌ترین طرح رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات‌متحده است. دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا روز شنبه اعلام کرد؛ با پادشاه اردن در مورد ساخت مسکن و انتقال بیش از یک‌میلیون فلسطینی از غزه به کشورهای همسایه صحبت کرده‌است.
  • ترکش‌‌‌‌‌های مهاجرستیزی ترامپ به هندوستان رسید؛

    آغاز «دستور نهایی» برای اخراج

    خانواده با شیرینی مخصوصی از شیرخشک و کره به معبد پر زرق و برق در غرب هند رسیدند. این یک پیشنهاد ناامیدکننده برای امنیت پسرشان بود: او به‌‌‌‌‌تازگی وارد ایالات‌‌‌‌‌متحده شده بود، تنها چند روز قبل از روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ که وعده سرکوب شدید مهاجرت غیرقانونی را داده بود.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • اصلاحات عربستان سعودی به موسیقی ملی این کشور رسید؛

    هانس زیمر در استخدام بن‏‌سلمان

    یک مقام بلندپایه گفت که عربستان سعودی از آهنگ‌ساز برنده اسکار، هانس زیمر، خواسته است تا روی نسخه جدیدی از سرود ملی عربستان کار کند؛ زیرا این پادشاهی در نظر دارد که تغییرات را هم فرم هم لحاظ کند تا بیش از پیش دیگران را متوجه اصلاحات مد نظر بن‌سلمان کند.
  • آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای ترک قدس شرقی ۶ روز فرصت دارد

    اولتیماتوم اسرائیل به آنروا

    غزه از پس از آتش‌بس‌(روز یکشنبه ۳۰دی‌ماه) روزهای دلهره‌آوری را از سر می‌گذراند. تبادل زندانیان در حالی آغاز شده که کمک‌های امدادی هم به تدریج در حال ورود به این منطقه جنگ زده است. اما در سوی دیگر، اسرائیل عملیات «دیوار آهنین» را در جنین و کرانه باختری آغاز کرده است.
  • جمهوری‌‏خواهان به سمت اصلاح متمم۲۲ قانون اساسی آمریکا حرکت کردند

    ترامپ سه‏‌دوره‏‌ای؟

    اندی اوگلز، نماینده تنه‌سی، لایحه مشترکی را در کنگره ارائه کرده است که به‌دنبال اصلاح بیست‌ودومین متمم قانون اساسی ایالات متحده است که به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اجازه می‌دهد برای سومین دوره در کاخ سفید خدمت کند. به نوشته وب‌گاه مجله نیوزویک، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قبلا درباره نامزدی برای سومین دوره ریاست‌‌جمهوری شوخی کرده بود؛ چیزی که قانون اساسی ایالات متحده به‌دلیل متمم بیست‌ودوم اجازه نمی‌دهد.
  • آیا توافق‏‏‌نامه مشارکت راهبردی بین ارمنستان و آمریکا تهدیدی برای جمهوری آذربایجان است؟

    تعادل ژئوپلیتیک در قفقاز جنوبی

    امضای سند مشارکت راهبردی در واشنگتن بین «آرارات میرزویان»، وزیر امور خارجه ارمنستان و «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه دولت وقت بایدن را می‌توان تحولی غیرقابل پیش‌بینی و غیر‌منتظره تلقی کرد.
  • شمشیر داموکلس تعرفه بر سر چین

    دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شروع خوبی برای چین دارد. رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده که تاکنون از عمل به تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین بر چین خودداری کرده است، به رهبران تجاری و سیاسی در مجمع اقتصادی داووس گفت که دو کشور می‌توانند «روابط بسیار خوبی» داشته باشند و طبق گزارش‌ها علاقه خود را برای بازدید از پایتخت چین در ماه‌های آینده ابراز کرده است.
  • صلح، تجارت و سرمایه‌گذاری جایگزین قدرت سخت در خاورمیانه؟

    توصیه اکونومیست به ترامپ

    نشریه اکونومیست با توصیه به ترامپ برای در پیش گرفتن یک رویکرد جدید برای خاورمیانه مبتنی بر سه شاخصه صلح، تجارت و سرمایه‌گذاری نوشت: ترامپ باید نهایت تلاش خود را برای پایان‌دادن به بحران‌های دیرین به‌کار گیرد و باید به خاورمیانه فراتر از یک منبع بی‌ثباتی بنگرد.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال براندازی نظم قدیم است؟

    پروژه ۱۸۹۷

    آیا دونالد ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری خود به رئیس‌جمهوری تمامیت‌خواه و مخالف قانون بدل خواهد شد؟ این پرسشی است که اذهان بسیاری را به خود مشغول کرده و باید گفت در وضعیت پریشان امروز جهان و ایالات‌متحده، ترامپ نبوغ بی‌بدیلی برای جلب‌ توجه همگان دارد.پس از منظر اکونومیست، باید منتظر ماند و دید.مراسم تحلیف دوم او در داخل ساختمان کنگره برگزار شد، همان مکانی که چهار سال قبل از آن طرفدارانش به دنبال ادعای تقلب در انتخابات به آن هجوم بردند و افسران پلیس را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند.
  • رئیس‏‌جمهور آمریکا شمشیر را علیه اروپا از رو بست؛

    رونمایی از یک ترامپ سوپر مرکانتیلیست

    در چهارمین روز از اجلاس، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده تصمیم گرفت تا اراده خود را بر جهان تحمیل کند. به گزارش سی‌ان‌ان، نخبگان متعصب اروپایی پنج‌شنبه شاهد پرتوهای ناخوشایندی از ترامپ بودند که عملا از روستای کوهستانی داووس سوئیس منتشر می‌شد و حکایت از این داشت که او با خودشیفتگی فراوان در حال بازگشت به قدرت است.
  • با آرام شدن غزه، اسرائیل تمرکز خود را بر کرانه باختری قرار داده است؛

    ویرانی جنین؛ چراغ سبزی به راست افراطی

    دنیای‌اقتصاد: ارتش اسرائیل عملیات‌ خود را در سراسر کرانه باختری اشغالی تشدید کرده، هسته‌های شبه‌نظامی فلسطینی را هدف قرار داده، راه‌ها را مسدود کرده و ارتباط آنها را با جهان خارج قطع کرده است. گسترش ناگهانی عملیات اسرائیل در کرانه باختری منجر به شهادت حداقل ۱۰نفر شده است. این عملیات اندکی پس از روند ظریف آتش‌بس در غزه انجام می‌گیرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که راست‌های اسرائیل و بسیاری از اعضای جنبش شهرک‌نشینان، از سخنان برخی از مقامات دولت ترامپ که گفته‌اند اسرائیل حق الحاق بیشتر یا تمام کرانه باختری را دارد، احساس جسارت می‌کنند. «تیم لیستر» و «یوجنیا یوسف» در گزارشی برای سی‌ان‌ان نوشتند، کاتز، وزیر جنگ اسرائیل از تحولات جدید در کرانه باختری صحبت کرد و گفت که ارتش تاکتیک‌های آموخته‌شده در غزه را برای «ریشه‌کن کردن گروه‌های شبه‌نظامی» در کرانه باختری به‌کار می‌گیرد.
  • سفر وزیر خارجه عربستان به بیروت و دمشق

    رویترز: «فیصل بن‌فرحان»، وزیر خارجه عربستان، دیروز جمعه در سفری رسمی وارد دمشق شد و با «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام دیدار کرد.
    جمعه، ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
  • چشم‌انداز پیشرفت هوش مصنوعی چینی؛

    کابوس جدید آمریکا

    دنیای اقتصاد: جلد دوم مجله اکونومیست به بررسی پیشرفت‌های چین در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دارد.
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا مشاور ترامپ به دنبال آشوب در قاره سبز است؟

    کارآفرین اخلالگر

    حمایت ایلان ماسک، کارآفرین حوزه فناوری، از حزب راست‏‏‌گرای «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) و گفت‌وگوی ۷۶ دقیقه‏‏‌ای هفته‏‏‌ گذشته‏‏‌ او در ایکس با آلیس وایدل، نامزد صدراعظمی این حزب موجب نگرانی در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی شده است. آلیس وایدل، در سخنرانی خود در کنگره حزب در یازدهم ژانویه، به‏‏‌طور ویژه از ماسک و حمایت‏‏‌هایش قدردانی کرد. ماسک با پخش زنده این رویداد از حساب کاربری خود در ایکس، توجه عمومی گسترده‏‏‌ای را به آن جلب کرد و باعث شد حزب «آلترناتیو برای آلمان» با پیشی گرفتن از حزب «سوسیال دموکرات» (حزب صدراعظم کنونی آلمان، اولاف شولتز) و حزب سبزها در نظرسنجی‏‏‌ها در مکان دوم قرار گیرد.
  • حماس در دوران پسا‌آتش‌بس در غزه همچنان زنده است

    آغاز عملیات «دیوار آهنین» در جنین

    دنیای اقتصاد: در محله‌‌‌هایی که به دلیل جنگ ۱۵ماهه با اسرائیل با خاک یکسان شده‌‌‌اند، مقامات حماس پس از آتش‌بس بر پاکسازی آوارها نظارت می‌کنند. نیروهای حماس همچنین از کاروان‌‌‌های کمک‌‌‌رسانی در جاده‌‌‌های غبارآلود غزه محافظت می‌کنند و پلیس لباس آبی این گروه بار دیگر در خیابان‌‌‌های شهر گشت‌‌‌زنی می‌کند و پیامی واضح ارسال می‌کند: «حماس همچنان مسوول است.» مقامات اسرائیلی رژه نیروهای حماس را تلاشی به دقت سازماندهی شده برای اغراق در قدرت این گروه فلسطینی توصیف کردند.
  • ترامپ در اولین سفر خارجی خود شاید دوباره به عربستان برود

    دیدار ۵۰۰ میلیارد دلاری

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده روز دوشنبه (۱ بهمن ماه) گفت که احتمالا به عنوان اولین سفر خود به یک کشور خارجی، دوباره به عربستان سعودی خواهد رفت، اما تنها در صورتی که «قیمت مناسب باشد». در حالی که ترامپ در اولین روز بازگشت خود به کاخ سفید بیش از صد فرمان اجرایی را امضا کرد، از او در مورد سفر سال ۲۰۱۷ به عربستان سعودی که سنت‌های آمریکایی را زیر پا گذاشت، پرسش شد. ترامپ به خبرنگاری در دفتر بیضی‌شکل گفت که به این دلیل به این پادشاهی رفت که دولت عربستان سعودی با خرید صدها میلیارد دلار کالای آمریکایی موافقت کرد.
  • سرعت تغییرات در دولت ترامپ دیوانه‌‌‌وار است

    پرزیدنت بی‌ترمز

    دنیای اقتصاد: این‌گونه به نظر می‌‌‌رسد که ترامپ از مدت‌‌‌ها پیش رئیس‌‌‌جمهور شده نه بیستم ژانویه.دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود، به وعده‌‌‌های انتخاباتی‌‌‌اش بدون ذره‌‌‌ای کوتاه آمدن عمل می‌کند و به همین منظور تصفیه‌‌‌حساب‌‌‌ها را با شدت بیشتری شروع کرده است و این کار را با سرعت دیوانه‌‌‌واری انجام می‌دهد.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • سوگند در کنار برجسته‌ترین مدیران عامل دنیای فناوری؛

    الیگارش‌ها در کنار ترامپ

    چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده در یک گسست آشکار از سنت‌های گذشته در کنار برخی از برجسته‌ترین مدیران عامل دنیای فناوری سوگند یاد کرد. این غول‌های فناوری برخی از منحصر به فردترین صندلی‌های مراسم تحلیف را به خود اختصاص داده و حتی برخی از آنها روی صندلی‌هایی نشسته بودند که از کابینه وی نزدیک‌تر به رئیس‌جمهور بودند. برجستگی حضور برخی از ثروتمندترین افراد جهان (الیگارش‌ها) در این مراسم، نشان‌دهنده گسست از سنت است؛ زیرا بهترین صندلی‌ها در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری معمولا برای اعضای خانواده و روسای‌جمهور سابق ایالات متحده در نظر گرفته می‌شد.
  • رئیس‏‌جمهور جدید ایالات‌متحده برنامه تهاجمی خود را آغاز کرد

    تبدیل مراسم تحلیف به تهدید

    ترامپ وقت تلف نکرد و برنامه تهاجمی خود را به شکل رسمی آغاز کرد. او در روز اول ده‌ها دستور اجرایی صادر کرد که همگی آنها مطابق وعده‌هایی بود که در کارزار انتخاباتی‌اش داده بود. در این راستا ترامپ در روز اول، ۷۸خط‌مشی بایدن را خنثی کرد و دکمه لغو آنها را فشرد. به گزارش سی‌ان‌ان، ترامپ ۷۸دستور اجرایی دوران بایدن را لغو کرد، از جمله فرمان اجرایی که سازمان‌های فدرال را ملزم می‌کرد تا ممنوعیت‌های تبعیض جنسیتی را تمدید کنند؛ دستوری که منصوبان قوه مجریه را ملزم به امضای تعهدنامه اخلاقی می‌کرد، دستوری که به افراد تراجنسیتی اجازه می‌داد در ارتش خدمت کنند. ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیف خود هم تاکید کرد که در دوران ریاست‌جمهوری او جنسیت دیگری را به رسمیت نمی‌شناسد و از این به بعد فقط زن و مرد دارند.
  • آیا میلیاردر حامی ترامپ طرفدار نازی‌ها است؟

    حرکت جنجالی ماسک

    ایلان ماسک، میلیاردر فناوری، پس از انجام حرکات دستی شبیه به سلام نازی‌ها در هنگام سخنرانی در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، مورد انتقاد قرار گرفت. ماسک ساعاتی پس از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا در روز دوشنبه، خطاب به حامیان ترامپ از نتیجه انتخابات ۴نوامبر استقبال کرد و آن را یک پیروزی معمول و قابل پیش‌بینی خواند.
  • نیویورک‌تایمز: حماس مهم‌ترین نیرو در غزه است

    «بی‌بی» به دنبال بهانه

    از زمان برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و حماس، حجم قابل توجهی کمک وارد باریکه غزه شده است. اما اقیانوس نیازها به حدی است که هنوز می‌توان گفت کمک‌‌‌ها کفاف نیازها را نمی‌دهد.
  • رئیس ستاد ارتش اسرائیل استعفا کرد

    ایسنا: «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی از سمت خود استعفا داد. هالوی در استعفانامه خود اعلام کرد: «ارتش اسرائیل در ماموریت دفاع از اسرائیل شکست خورد و اسرائیل بهای سنگینی پرداخت.» وی تصریح کرد: «من مسوولیت شکست ارتش در ۷اکتبر۲۰۲۳ را بر عهده می‌گیرم.» این مقام صهیونیست با وجود ناکامی این رژیم در شکست حزب‌الله و حماس تاکید کرد: «مسوولیت من در شکست هولناک در هفتم اکتبر، هر روز و هر ساعت همراه من است.» وی افزود: «ما تلفات هولناکی را متحمل شدیم و جنگ جراحت‌هایی را در میان بسیاری از نظامیان و خانواده‌هایشان بر جای گذاشت.» هالوی قرار است تا ششم مارس در سمت خود باقی بماند.
  • ۶۶کشته در آتش‌سوزی کارتالکایا

    الجزیره: آتش‌سوزی در هتلی در یک پیست اسکی در شمال غربی ترکیه دست‌کم ۶۶کشته برجای گذاشت. «علی یرلیکایا»، وزیر کشور ترکیه گفت که آتش‌سوزی شب گذشته (دوشنبه‌شب یکم بهمن‌ماه) در رستوران هتل در کارتالکایا در استان «بولو» رخ داد و ۵۱نفر هم زخمی شدند. یرلیکایا، پس از بررسی محل به خبرنگاران گفت: «ما درد عمیقی داریم. متاسفانه در آتش‌سوزی که در این هتل رخ داد، ۶۶نفر را از دست دادیم.»
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • ساکنان غزه خوشحالند و همه لبخند می‌زنند؛

    رویاهای زیر آوار مانده

    دنیای‌اقتصاد: رژیم اسرائیل ساعاتی پس از آزادی سه اسیر اسرائیلی از غزه، ۹۰اسیر فلسطینی را بامداد دیروز دوشنبه (یکم‌بهمن‌ماه) به‌عنوان بخشی از مرحله اول توافق آتش‌بس غزه آزاد کرد. «میدل ایست‌آی» در گزارش دیروز دوشنبه در همین رابطه نوشت، اتوبوس‌های حامل اسرای فلسطینی در ساعات اولیه صبح زندان «عوفر» در اسرائیل را ترک کردند. در میان آزاد‌شدگان ۷۸فلسطینی از کرانه باختری اشغالی وجود داشتند و ۱۲فلسطینی نیز از قدس شرقی اشغالی آزاد شدند.
  • مراسم تحلیف چهل‌وهفتمین رئیس‏‌جمهور ایالات متحده برگزار شد

    روز اول کاری ترامپ؛ بایدن‏‌زدایی

    مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده رأس ساعت ۲۰:۳۰ به وقت تهران برگزار شد. این مراسم برخلاف سایر مراسم که در فضای بیرون برگزار می‌شد، در فضای سربسته برگزار شد. بعد از رونالد ریگان، ترامپ دومین رئیس‌جمهوری است که مراسم سوگندش در فضای سربسته اجرا شد. علت تغییر مکان به‌دلیل سرمای شدیدی بود که بر واشنگتن‌دی‌سی حکفرما بود و به منفی ۷درجه رسید. به همین دلیل رژه‌های مرسوم که از خیابان پنسیلوانیا آغاز می‌شد و به کاخ سفید می‌رسید، برگزار نشد. به گزارش بی‌بی‌سی، روز آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ با شرکت در مراسمی در کلیسای سنت جان، واقع در میدان لافایت، کلیسای تاریخی واشنگتن دی‌سی آغاز شد و پس از آن یک پذیرایی به صرف چای در کاخ سفید برگزار شد.