اختتامیه سیاسی مجمع جهانی اقتصاد
ترامپکشی در داووس
گروه جهان: روز آخر اجلاس داووس تبدیل به هجمه علیه دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده شد. به نوشته گاردین، در جریان نشست داووس در سوئیس دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا بهطرز بیسابقهای از وی انتقاد کرد و نفرتپراکنیهای وی را علیه مسلمانان موجب برخورد دو تمدن اعلام کرد. وی گفت اینگونه سخن گفتن کمک فراوانی به افراطیون خواهد کرد. وی ادامه داد: «دونالد ترامپ با تلاش برای نشان دادن این مساله که مسلمانان بهخاطر ایدئولوژی و اقداماتشان مقصر هستند، مرتکب اشتباه بنیادی و بزرگی شده است.
گروه جهان: روز آخر اجلاس داووس تبدیل به هجمه علیه دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده شد. به نوشته گاردین، در جریان نشست داووس در سوئیس دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا بهطرز بیسابقهای از وی انتقاد کرد و نفرتپراکنیهای وی را علیه مسلمانان موجب برخورد دو تمدن اعلام کرد. وی گفت اینگونه سخن گفتن کمک فراوانی به افراطیون خواهد کرد. وی ادامه داد: «دونالد ترامپ با تلاش برای نشان دادن این مساله که مسلمانان بهخاطر ایدئولوژی و اقداماتشان مقصر هستند، مرتکب اشتباه بنیادی و بزرگی شده است.» وی اضافه کرد: «او با این کارش به افراطگرایان کمک میکند چون آنها نیز به دنبال ایجاد درگیری میان تمدنهای مسلمان و مسیحی یا اسلام با غرب هستند.» نخستوزیر انگلیس در ادامه صحبتهایش در داووس گفت: «آنچه در حال رخ دادن است، برخورد تمدنها نیست بلکه درگیری با اسلام است چون بسیاری از مردم اسلام را دین صلح میدانند. بنابراین، آنچه دونالد ترامپ گفته به عقیده من نه تنها نادرست است بلکه به واقع نبرد ما را با افراطگرایان مشکلتر میکند.»
همچنین در روز آخر اجلاس داووس کوفی عنان، دبیر کل سابق سازمان ملل نیز به جمع منتقدان دونالد ترامپ پیوست و در گفتوگویی کوتاه در حاشیه اجلاس داووس گفت: دونالد ترامپ بهتر است به جای اینکه مدام حرافی کند، بیشتر گوش دهد. او ادامه داد: اگر او قصد دارد رئیسجمهوری ایالاتمتحده شود لازم است که این موضوع را بهعنوان اصلیترین راهکار برای سیاستورزیاش بداند و برای اینکه یک مذاکرهکننده خوب باشد، گوشش بیشتر از لبانش فعالیت داشته باشد.
از نکات مهم اجلاس داووس در روز آخر موضوع پناهجویان سوری بود که به خاک اروپا سرازیر شدهاند. دراگی، رئیس بانک مرکزی اتحادیه اروپا حضور این مهاجران را یک اتفاق خوب برای اقتصاد دانست و آنها را بهعنوان یک نیروی کار ارزان معرفی کرد. جان کری از دیگر سخنرانان این جلسه، گفت که آمریکا قصد دارد کمکهای نقدی خود را به کشورهای میزبان این پناهجویان تا ۳۰ درصد افزایش دهد. به گزارش سیانان، جان کری هزینه ایجاد شده از سمت افراطگرایی را به اقتصاد دنیا بسیار بالا دانست و گفت: « فساد مسبب یا علت تشدید بحرانها در عراق، نیجریه، سوریه، اوکراین، لیبی و یمن است. اختلاس و حکمرانی بد و اشتباه در ابتکارعملهای امنیتی، دیپلماتیک و اجتماعی، سالانه برای اقتصاد جهان هزینه ۶ / ۲ تریلیون دلاری به همراه دارد.» کری ادامه داد: گروههای افراطی از فساد بهعنوان وسیلهای برای رادیکال کردن و به خدمت گرفتن جوانان استفاده میکنند و در نتیجه این مساله دیگر یک مشکل داخلی نیست بلکه یک مشکل جهانی محسوب میشود. دیوید میلیبند، یکی از اعضای نجات بینالمللی و یکی از اعضای حزب کارگر بریتانیا در مورد مهاجران نظری متفاوت دارد. او در توییتی بهدنبال اظهارنظر دراگی در مورد حضور مهاجران در اروپا چنین گفت: اتحادیه اروپا پیش از اینکه بهطور کامل سیستم اقتصادی اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد، بهتر است بین پناهجویان و مهاجران اقتصادی تمایز قائل شود. موگرینی، مسوول سیاستگذاری خارجی اتحادیه اروپا نیز بر این باور است که اتحادیه اروپا در مورد سیل مهاجران دیر و کند عمل کرده است. او میگوید: من از سال ۲۰۱۳ میدیدم که صدها نفر از پناهجویان در آبها غرق میشوند و اتحادیه اروپا حساسیت چندانی به آن نداشت. گفته میشود در پایان این روز دیوید میلیبند به همراه موگرینی در مورد موضوع مهاجرت و تروریسم با هم دیدار و گفتوگو داشتند. در روز آخر اجلاس داووس میهمانان متفاوتی حضور داشتند. از جمله ترودو نخستوزیر تازه کانادا که بحث خود را به فمینیسم کشاند و از حاضران در سالن خواست از اینکه یک فمینیست خوانده شوند، خجالت نکشند.
در حاشیه این اجلاس همچنین اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا با اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان و حیدر العبادی نخستوزیر عراق دیدار کرد. در این دیدار وزیر دفاع ایالاتمتحده به رهبران افغانستان و عراق یادآور شد که ایالاتمتحده قصد دارد کمکهای خود را به این دو کشور افزایش دهد. کارتر به العبادی گفت که اقدامات خود را علیه داعش افزایش خواهند داد. العبادی نیز سال ۲۰۱۶ را سال پایانی داعش در عراق خواند و گفت این افراد از این کشور در سال جدید میلادی به بیرون فرستاده خواهند شد اما خطر تروریسم همچنان باقی است.
ارسال نظر