سندرز از کلینتون در نیوهمپشایر جلو زد
سوپر اوبامای سفیدپوست
گروه جهان: در جبهه دموکراتها یک انقلاب رخ داده است. انقلابی که برنی سندرز، نامزد طیف سوسیالیستهای دموکراتها به راه انداخته است. درحالیکه مدت زمان اندکی به انتخابات مقدماتی دموکراتها در آیووا و نیوهمپشایر مانده، برنی سندرز توانسته است از سلیبریتی دموکراتها یعنی هیلاری کلینتون پیشی بگیرد و برای نخستینبار با اختلاف فاحشی در صدر آرای نظرسنجیشوندگان در نیوهمپشایر قرار گیرد. اهمیت این نظرسنجیها در این برهه زمانی از این روست که دموکراتها در ماه دوم چهار انتخابات انجمنهای حزبی، به ترتیب در آیوا (اول فوریه)، نیوهمپشایر (۹ فوریه)، نوادا (هفته سوم فوریه) و کارولینای جنوبی (هفته آخر فوریه) خواهند داشت.
گروه جهان: در جبهه دموکراتها یک انقلاب رخ داده است. انقلابی که برنی سندرز، نامزد طیف سوسیالیستهای دموکراتها به راه انداخته است. درحالیکه مدت زمان اندکی به انتخابات مقدماتی دموکراتها در آیووا و نیوهمپشایر مانده، برنی سندرز توانسته است از سلیبریتی دموکراتها یعنی هیلاری کلینتون پیشی بگیرد و برای نخستینبار با اختلاف فاحشی در صدر آرای نظرسنجیشوندگان در نیوهمپشایر قرار گیرد. اهمیت این نظرسنجیها در این برهه زمانی از این روست که دموکراتها در ماه دوم چهار انتخابات انجمنهای حزبی، به ترتیب در آیوا (اول فوریه)، نیوهمپشایر (۹ فوریه)، نوادا (هفته سوم فوریه) و کارولینای جنوبی (هفته آخر فوریه) خواهند داشت.
به گزارش سیانان در تازهترین نظرسنجی صورت گرفته در نیوهمپشایر، برنی سندرز با ۶۰ درصد و هیلاری کلینتون با ۳۳ درصد رتبههای اول و دوم را کسب کردهاند. این در حالی است که پیشتر هیلاری کلینتون با اختلاف فاحشی در نظرسنجیهای این ایالت در صدر قرار داشت. حالا پس از مناظره آخرین دموکراتها، برنی سندرز با اختلاف ۲۳ درصدی در صدر قرار گرفته است. در این نظرسنجی ۵۲ درصد نظرسنجیشوندگان گفتهاند که بهطور قطع، نامزد اصلی خود را برای رای دادن انتخاب کردهاند و ۳۶ درصد هم گفتهاند هنوز برای انتخاب نهایی به زمان بیشتر نیاز دارند. البته گفته میشود نظرسنجی نیوهمپشایر چندان قابل اعتماد نیست، زیرا جنس این نظرسنجیشوندگان بیشتر از جوانان بوده و هنوز برای حضور در انتخابات مقدماتی ثبت نام نکردهاند. در نظرسنجی صورت گرفته در ماه دسامبر ۳۸ درصد از دموکراتها اعلام آمادگی کرده بودند که در انتخابات مقدماتی حضور خواهند داشت. در حال حاضر جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد که ۴۸ درصد از دموکراتها قصد دارند برای حضور در انتخابات مقدماتی ثبتنام کنند.
انقلاب برنی سندرز
برنی سندرز زمانی که از انقلاب سیاسی حرف میزند، چه منظوری دارد؟ او چه انقلابی را در سر خود میپروراند؟ پاسخ به این سوال را میتوان اینگونه تنظیم کرد: وی به دنبال بیمههای درمانی تازهتر، کالجهای رایگان و مرخصی زایمان بیشتر برای زنان است. برای اینکه وی بتواند شعارهای بالا را محقق کند، نیاز دارد تا قوانین جدیدی را هم تنظیم کند. قوانینی که حکایت از وضع قوانین مالیاتی تازه برای اقشار پردرآمد دارد. همچنین وی روی تنظیم مجدد قوانین تجاری وال استریت تاکید بیشتری خواهد داشت. در این سناریو سندرز کنترل بیشتری از سوی دولت مرکزی روی بودجههای کالج و قوانین مربوط به مدرسه و کودک خواهد داشت. این در حالی است که اگر وی بتواند وارد کاخ سفید شود تمامی طرحهای وی به سد کنگره برخواهد خورد. کنگرهای که اکثریت آن از جمهوریخواهان تشکیل شده است. برخی اما میگویند اگر او در قوانین خود جدی باشد، میتواند جنس کنگره را هم برای دوره بعدی تغییر دهد.
برخی از قوانینی که وی بر اجرای آن تاکید دارد:
1- بیمه درمانی دولتی برای همه
سندرز قصد دارد تا همه بیمههای درمانی خصوصی را از بین ببرد و آن را در سطح فدرالی (دولتی) اجرا کند. مهمترین شعار او هم از این قرار است: «درمان و دارو برای همه». او قصد دارد برای اجرای برنامه روی بیمههای درمانی دولتی سرمایهگذاری کند. او گفته است این بیمهها خدمات درمانی متنوعی را ارائه خواهند داد و نوع خدمات آن بیشتر از خدماتی خواهد بود که در حال حاضر بخش خصوصی پوشش میدهد. او میگوید در سیستم بیمههای درمانی وی، خانوادههای طبقه متوسط میتوانند ۸۵۰۰ دلار صرفهجویی داشته باشند. این طرح در سال ۳۸/ ۱تریلیون دلار برای دولت هزینه ایجاد خواهد داشت. از اینرو وی مجبور خواهد شد تا مالیات طبقه مرفه را برای تامین این خدمات افزایش دهد.
۲- کالجهای رایگان
سندرز در برنامههای خود قصد دارد تا همه کالجها و دانشگاهها را رایگان کند. در صورت اجرای این برنامه وی هزینهها را از سوی دولت فدرال تامین خواهد کرد. البته وی بودجهای را برای کالجهای خصوصی اختصاص نخواهد داد. این برنامه بیشتر شامل حال دانشگاههای عمومی و دولتی خواهد شد. حذف شهریه نخستین هدف او برای تغییر قوانین است. این در حالی است که حذف بودجه برای تمامی برنامهها مد نظر وی نیست. در برنامههایی که بر مطالعات و تحقیقات بیشتر تاکید دارد، بخشی از هزینهها باید از سوی خود دانشجو تامین شود. وی در این برنامه، هزینههای عمومی دانشجو را متقبل خواهد شد.
قطع ارتباط با بانکهای بزرگ
آنچه مدنظر برنی سندرز است، قانونی آشناست. او میخواهد به قانون «گلاس استیگال» در عصر رکود (دهه ۳۰) رجوع کند. بر اساس قانونی که در سال ۱۹۳۳ تصویب شد، بانکها از سرمایهگذاری در امور تجاری منع شدند. او قصد دارد برای بانکهای آمریکایی نیز ساز و کاری مشابه در نظر بگیرد. او همچنین در نظر دارد قدمی بزرگتر بردارد و با تمامی موسسات مالی بزرگ وال استریت نیز قطع رابطه کند. سندرز همچنین گفته است در صورتی که رئیسجمهوری آمریکا شود، وزیر خزانهداری را مجبور خواهد کرد که فهرستی از موسساتی را که موجب عقبماندگی آمریکا میشوند، تهیه کند و وی آنها را در لیست سیاه قرار دهد.
قوانین جدید مالیاتی برای ثروتمندان و شرکتها
در برنامههایی که برنی سندرز قصد دارد انقلابی در آنها صورت دهد، ثروتمندان و شرکتهای بزرگ آمریکایی هم قرار دارند. او برای تامین هزینه برنامههای خود به روی مباحث مالیاتی حساب باز کرده است. او برای اینکه بتواند هزینه زیرساختهای این کشور را در مباحثی مانند احداث و مرمت جادهها، پلها و فرودگاهها تامین کند، نیاز به یک تریلیون دلار در 5 سال دارد. او همچنین قصد دارد 13 میلیون آمریکایی را وارد بازار کار کند. او برای این کار نیاز دارد تا سالانه 5/ 5 میلیارد دلار هزینه کند. سندرز برای تامین هزینه برنامههای خود روی مالیات از شرکتهای بینالمللی آمریکا و سایر شرکتهای بزرگ حساب باز کرده است. سندرز در این برنامه قصد دارد حداقل دستمزد را از ساعتی 25/ 7 دلار به 15 دلار ارتقا دهد. از برنامههای دیگری که سندرز قصد دارد در آنها تحول ایجاد کند یکی برنامه تامین بیمه خانوادههای آمریکایی است و دیگری هموار کردن مسیر شهروندی برای مهاجران ثبت نشده در این کشور. سندرز در بخش تامین هزینههای زندگی آمریکاییها گفته است همه خانوادهها فارغ از درآمدی که دارند میتوانند کودکان خود را در مهدکودکها ثبت نام کنند و دولت هزینه آنها را خواهد پرداخت. اما در خصوص تحول ششم، نخستین قدم را باراک اوباما برداشت. قانون مربوط به اصلاح قوانین مهاجرتی را چندی پیش اوباما کلید زد اما در قانونی که وی مد نظرش است، او میخواهد به 9 میلیون مهاجر ثبت نشده، حق شهروندی اعطا کند.
ارسال نظر