۱۰ میلیون کودک در نیجریه از تحصیل محروم شده اند
بوکوحرام: آموزش غربی ممنوع!
گروه جهان: به دلیل شدت حملات بوکوحرام در شمال شرق نیجریه و کشورهای همسایه، حدود ۱۰ میلیون کودک از تحصیل محروم شدهاند. به گزارش الجزیره به نقل از یونیسف، حملات بوکوحرام موجب شده حدود ۲هزار مدرسه در کشورهای نیجریه، چاد، نیجر و کامرون تعطیل شوند. صدها مدرسه دیگر که باز هستند بارها مورد حمله این گروه قرار گرفته و غارت شده یا در آتش سوزانده شدهاند. بوکوحرام اعلام کرده «آموزش غربی ممنوع است. »
مانوئل فونتن، مدیر منطقهای غرب و مرکز آفریقای یونیسف میگوید: «این درگیریها ضربهای سنگین به آموزش در منطقه زده و خشونتها باعث شده هزاران کودک از تحصیل و حضور در کلاسهای درس محروم شوند.
گروه جهان: به دلیل شدت حملات بوکوحرام در شمال شرق نیجریه و کشورهای همسایه، حدود ۱۰ میلیون کودک از تحصیل محروم شدهاند. به گزارش الجزیره به نقل از یونیسف، حملات بوکوحرام موجب شده حدود ۲هزار مدرسه در کشورهای نیجریه، چاد، نیجر و کامرون تعطیل شوند. صدها مدرسه دیگر که باز هستند بارها مورد حمله این گروه قرار گرفته و غارت شده یا در آتش سوزانده شدهاند. بوکوحرام اعلام کرده «آموزش غربی ممنوع است.»
مانوئل فونتن، مدیر منطقهای غرب و مرکز آفریقای یونیسف میگوید: «این درگیریها ضربهای سنگین به آموزش در منطقه زده و خشونتها باعث شده هزاران کودک از تحصیل و حضور در کلاسهای درس محروم شوند.» محرومیت بیش از ۱۰ میلیون کودک خطر «سوءاستفاده، ربایش و به استخدام در آمدن توسط گروههای مسلح را افزایش داده است.»کودکان، بهطور اخص، هدف بوکوحرامیان بودهاند و اغلب مورد سوءاستفاده جنسی، ازدواجهای اجباری، ربایش و کشتارهای خشونت بار این گروه قرار گرفتهاند. بسیاری از خانوادههایی که از اقدامات بوکوحرام وحشت زده شدهاند، مانع مدرسه رفتن کودکان خود شدهاند. سازمانهای مدنی فعال در نیجریه به الجزیره میگویند: بسیاری از والدین و خانوادهها در شمال شرق کشور فرزندان خود را به مدرسه نمیفرستند چرا که از تبعات آن بیم دارند و میترسند بلایی سر فرزندانشان بیاید. برخی از خانوادهها دو سال است که فرزندان خود را به مدرسه نفرستادهاند چرا که میترسند فرزندانشان در مدارس یا مورد حمله با بمب قرار بگیرند یا ناپدید شوند. این اتفاق نه تنها باعث افزایش بیسوادی در نسل جدید فرزندان نیجریه خواهد شد، بلکه نشان از توانمندی بوکوحرام در مناطقی از این کشور دارد که اقتدار دولت مرکزی در آنجا دیده نمیشود. به گزارش الجزیره، پروفسور کیانی محمد از دانشگاه تکنولوژی «یولا»، میگوید در مجموع ۵/ ۱۰ میلیون دانش آموز در کل نیجریه - بهعنوان بزرگترین و پرجمعیت ترین کشور آفریقایی- مدرسه نمیروند و از این تعداد ۵/ ۹ میلیون در بخش شمالی این کشور هستند که با مدرسه وداع کردهاند. نیجریه پس از پاکستان دومین کشور در جهان در تعداد دانش آموزانی است که مدرسه نمیروند. آنچه شورشیان بوکوحرام بهطور اخص در مناطق به شدت بحران زده استانهای شمال غرب انجام داده این است که مانع رفتن کودکان به مدرسه میشود. البته این تنها والدین و دانش آموزان نیستند که از ترس جان قید مدرسه را زدهاند. معلمان نیز به دلیل ترس از حملات افراطیان رغبتی به حضور در کلاسها ندارند. فقط در نیجریه از آغاز ظهور بوکوحرام در سال ۲۰۰۹، ۶۰۰ معلم کشته شده است. یک دلیل این است که معلمان نمیدانند در مناطق سکونت خود به چه کسی اعتماد کنند. برخی از آنها به اصرار برخی افراد به مدرسه میروند اما در مسیر مدرسه مورد شناسایی قرار گرفته، کشته یا مجروح میشوند.به گزارش الجزیره، از زمان ظهور بوکوحرام در سال ۲۰۰۹، حدود ۲۰ هزار نفر کشته و ۳/ ۲ میلیون نفر آواره شدهاند. حدود ۸۰۰ هزار کودک نیز به دلیل درگیریها مجبور به ترک خانه و کاشانه شده و در منزل خویشان زندگی میکنند. اردوگاههایی که برای آوارگان ساخته شده آنقدر از جمعیت مملو است که بسیاری مجبور شدهاند در مدارس اسکان یابند و اکنون مدارس به پناهگاه و اقامتگاه آوارگان تبدیل شده است.
ارسال نظر