واکنشها به حمام خون داعش در پاریس ادامه دارد
جهان در شوک
گروه جهان: حمله تروریستی شامگاه جمعه به ۶نقطه از پاریس، در تاریخ تحولات این کشور بیسابقه بود. این حمله موجب شد موجی از همدردیها از سوی رهبران دنیا و مردم نسبت به دولت و ملت فرانسه مخابره شود. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، این حملات تروریستی علیه شهروندان بیگناه را «وحشیانه» نامیده و آن را «حمله به همه انسانها و ارزشهای جهانی مشترک میان آنها» دانست و گفت: «آمریکا با تمام توان در کنار فرانسه خواهد ایستاد. » به گزارش الجزیره، اوباما افزود: «هر کمکی که از دستمان برآید به دولت و ملت فرانسه ارائه میدهیم.
گروه جهان: حمله تروریستی شامگاه جمعه به ۶نقطه از پاریس، در تاریخ تحولات این کشور بیسابقه بود. این حمله موجب شد موجی از همدردیها از سوی رهبران دنیا و مردم نسبت به دولت و ملت فرانسه مخابره شود. باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، این حملات تروریستی علیه شهروندان بیگناه را «وحشیانه» نامیده و آن را «حمله به همه انسانها و ارزشهای جهانی مشترک میان آنها» دانست و گفت: «آمریکا با تمام توان در کنار فرانسه خواهد ایستاد.» به گزارش الجزیره، اوباما افزود: «هر کمکی که از دستمان برآید به دولت و ملت فرانسه ارائه میدهیم.» او وعده داد که این تروریستها را به محکمه عدالت خواهد آورد و شبکههای تروریستی را هدف قرار خواهد داد.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس، هم این حمله را «شوکهکننده» نامید. او در توییتر خود ضمن ابراز همدردی اعلام کرد از هیچ کمکی به دولت و ملت فرانسه دریغ نخواهد کرد. وزارت کشور آلمان هم در نخستین ساعات بامداد شنبه اعلام کرد که در تماس با مقامهای فرانسوی پیشنهاد ارسال نیروهای نظامی برای کمک به برقراری امنیت را ارائه کرده است. نیروهای ویژه آلمان آمادهاند تا در مقابله با تروریسم به همتایان فرانسوی خود یاری برسانند. آنگلا مرکل هم اعلام کرد که از این حمله «به شدت شوکه شده» است. «توماس دو مازیر»، وزیر کشور آلمان میگوید پیشنهاد همکاری به فرانسویها داده شده است. او میگوید: در تماس نزدیک با همکاران فرانسوی و آماده اعزام نیروهای ویژه آلمانی هستیم. به گزارش فیگارو، ولادیمیر پوتین نیز مقام دیگری است که به همتای فرانسوی خود پیام تسلیت داده است. بسیاری دیگر از رهبران جهان هم با محکوم کردن این حمله تروریستی با دولت و ملت فرانسه ابراز همدردی کردند. «مالکولم نانس»، یک مشاور اطلاعاتی و امنیتی در پنسیلوانیا میگوید: این احتمال هست که این حادثه کار داعش باشد یا القاعده. او میگوید: «نباید فراموش کنیم که چنین اتفاقاتی بهصورت روزمره در خاورمیانه و صحرای آفریقا رخ میدهد. به تازگی در حمله به بیروت 40 نفر کشته و با سقوط هواپیمای روسی بر فراز مصر هم بیش از 200 نفر کشته شدند.» نانس میافزاید: «این تلفات گسترده هم نشانهای از ردپای القاعده دارد و هم نشانی از داعش. به نظر میرسد که جبهه نبرد اکنون از خاورمیانه به اروپا و آتلانتیک منتقل شده است.» برخی ناظران عرب میگویند چنین اتفاقاتی تقریبا هر روز در خاورمیانه رخ میدهد چنانکه گویی در این نقطه از جهان روز به شب نمیرسد مگر اینکه اتفاقاتی از این دست رخ دهد. آنها میگویند یک بار چنین حادثهای به غرب رسید فریاد و فغان آنها بلند شد. بسیاری از کارشناسان میگویند جنگ داعش با غرب اکنون جنبهای جهانی یافته و دیگر به سوریه یا عراق محدود نیست.
به گزارش نیویورک تایمز، بر خلاف حملات علیه شارلی ابدو و سوپرمارکت کوشر در ماه ژانویه، متخصصان تروریسم میگویند حمله روز جمعه هیچ نشانهای از هدفمندی در خود ندارد. این گزارش میافزاید مهاجمان بهصورت تصادفی اهدافی را در منطقهای شلوغ انتخاب کردند تا میزان تلفات را بالا برده و هزینه فرانسه در نبرد علیه داعش در سوریه را بالا ببرند. این گزارش میافزاید فرانسه اکنون در خط مقدم نبرد با داعش در اروپا ایستاده است. شواهد و اغلب گزارشهای خبری نشان میدهد که داعش مقصر اصلی در این حملات است. اگرچه رقابتهایی میان القاعده مرکزی و داعش جریان داشته و القاعده میکوشد تا جایگاه خود را بهعنوان «مادر گروههای جهادی» حفظ کند اما عملیاتهای تروریستی در سایر نقاط دنیا طی یک سال اخیر (در سوریه، عراق، بلژیک و سایر کشورهای اروپایی) و سقوط ایرلاین روسی در مصر نشان میدهد که داعش در پس این حملات قرار دارد و میکوشد تا ضمن بیدار کردن هستههای مخفی خود در غرب، با انجام عملیات تروریستی فشار افکار عمومی داخلی را بالا برده تا مانع حضور کشورهای خارجی در سوریه شود.
ارسال نظر