محاکمه 11 ساعته هیلاری در کنگره
گروه جهان: بالاخره پای هیلاری کلینتون به کنگره باز شد و وی در برابر جمهوری‌خواهان قرار گرفت تا در مورد کشته شدن سفیر آمریکا در بنغازی پاسخگو باشد. به نوشته روزنامه واشنگتن‌پست، در حالی که هیلاری کلینتون در میانه‌های ماراتن انتخاباتی قرار دارد، مجبور شده است برای حادثه‌ای که در سال 2012 رخ داد در کنگره حضور یابد و مسوولیت این حادثه را گردن بگیرد.

حادثه بنغازی بزرگ‌ترین بداقبالی دوران کاری کلینتون بوده که هنوز دست از سر او بر نداشته است. با این حال روزنامه واشنگتن‌پست می‌نویسد که همین بداقبالی، پس از 11 ساعت بازجویی به نقطه رستگاری وی تبدیل شده است. او توانسته است دشمنان خود را در یک جلسه یازده ساعته مغلوب کند. بنا به گفته شاهدان عینی او در حالی که 11 ساعت پر فشار را پشت‌سر گذاشت و رنگ پریده و خسته اتاق کمیته تحقیقات را ترک کرد اما توانست نشان دهد که او چقدر در مورد فشارهای کاری می‌تواند قوی ظاهر شود. حالا او با انتشار رسمی خبر جو بایدن، مبنی بر اینکه وی قصد ندارد پایش را به رقابت‌های انتخاباتی سال 2016 بگذارد، می‌تواند کمی نفس آسوده بکشد، زیرا تنها گزینه لیبرال‌ها در درون این حزب، هیلاری کلینتون است.


برخی می‌گویند جلسه یازده ساعته‌ای که جمهوری‌خواهان ترتیب داده بودند در واقع برای حذف هیلاری کلینتون بوده است تا وی از حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری پا پس بکشد. اما حضور قوی و اعتماد به نفس بالای هیلاری کلینتون توانست بار دیگر وی را از رویارویی با جمهوری‌خواهان پیروز بیرون بیاورد. به گفته برخی کارشناسان هدف جمهوری‌خواهان از تاسیس کمیته تحقیقات پس از نزدیک به ۴ سال، از بین بردن روحیه هیلاری کلینتون در رقابت‌های آتی انتخابات ریاست‌جمهوری بوده است. اما وی پس از ۱۱ ساعت بازجویی سخت و طاقت‌فرسا نشان داد که چقدر در برابر این‌گونه حوادث آبدیده است. دیوید الکس‌رود در این‌باره می‌گوید: او معمولا زمانی که پشت دیوار قرار دارد و از خود دفاع می‌کند، بهتر از زمانی عمل می‌کند که در پیشانی حمله قرار و قصد حمله به کسی را دارد.


دیوید الکس‌رود در سال 2008، رئیس کمپین انتخاباتی باراک اوباما بوده است و حالا در سال 2015 مسوولیت تیم هیلاری کلینتون را به عهده گرفته است. الکس‌رود اعتقاد دارد چالش مهمی که برای هیلاری کلینتون در حال حاضر وجود دارد حفظ وضع موجود است، پیشتاز بودن در نظرسنجی‌ها در مرحله بعدی قرار دارد. هر چند که هیلاری کلینتون پس از برگزاری نخستین مناظره انتخاباتی درون گروهی در این حزب توانست در نظرسنجی‌های رسمی از رقیب سوسیالیست خود یعنی برنی سندرز پیشی بگیرد.


هیلاری کلینتون در جلسه تحقیقات چه گفت؟

هیلاری کلینتون در جلسه یازده ساعته در کمیته تحقیقات حادثه بنغازی، مسوولیت حادثه را به گردن گرفت و گفت پس از این حادثه بود که وی اصلاحاتی اساسی در وزارت امور خارجه این کشور به عمل آورد. در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲ و زمانی که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بود، یک گروه مسلح به کنسولگری آمریکا در بنغازی حمله کردند و این مکان را آتش زدند. کریس استیونز، سفیر وقت آمریکا در لیبی و سه نفر از کارکنان آمریکایی کنسولگری در این حمله کشته شدند. دولت آمریکا ابتدا این حمله را به تظاهرات خشمگینانه‌ای نسبت داد که در مقابل کنسولگری علیه انتشار یک فیلم صورت گرفته بود. تظاهرات‌کنندگان این فیلم را «توهین به مقدسات» می‌دانستند. اما تحقیقات بعدی نشان داد که حمله نظامی صورت گرفته به کنسولگری از پیش برنامه‌ریزی شده بوده است.


«تری گوودی»، رئیس کمیته ویژه کنگره برای بررسی حادثه بنغازی گفت: ما بیان واقعیت را به آنها (قربانیان حادثه) مدیونیم». اما حزب دموکرات می‌گوید: این کمیته را جمهوری‌خواهان به قصد آسیب زدن به حضور هیلاری کلینتون در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری سال 2016 تشکیل داده‌اند. کلینتون در نشست کمیته ویژه تحقیق از حادثه بنغازی در کنگره آمریکا گفت: من از کریس استیونز، یکی از چهار نفری که جان خود را از دست دادند، خواستم به‌عنوان فرستاده آمریکا به لیبی برود. او افزود: «بعد از این حمله، کنار رئیس‌جمهوری ایستاده بودم و تفنگداران دریایی تابوتش را حمل می‌کردند.»


وزیر خارجه پیشین آمریکا گفت: «من مسوولیت این حادثه را پذیرفتم و به‌عنوان بخشی از تلاش برای پذیرش این مسوولیت وقتی دفتر وزارت را ترک می‌کردم اصلاحاتی را برای بهبود وضعیت حفاظت از کسانی که در منطقه هستند آغاز کرده بودم و کمک کردم احتمال روی دادن فاجعه دیگری را در آینده کم کنم.» هیلاری کلینتون گفت که حضورش در این کمیته تلاش برای گرامیداشت جان‌هایی است که از دست رفته‌اند و از حاضران خواست امنیت ملی را بر سیاست‌های حزبی مقدم بدانند. وزارت دفاع آمریکا، دو سال بعد از این حادثه در ژوئن ۲۰۱۴ اعلام کرد که رهبر گروه مسلحی را که به کنسولگری آمریکا حمله کرد بازداشت کرده است.


خاکریز بعدی هیلاری

هر چند هیلاری کلینتون توانسته است نخستین خاکریز را کم و بیش با موفقیت پشت‌سر بگذارد، اما یک رویارویی مستقیم دیگر با جمهوری‌خواهان در پیش دارد. بنغازی اگر یکی از گاف‌های کاری دوران وی بوده است،« ایمیل گیت» مهم‌ترین چالش هیلاری کلینتون به حساب می‌آید. هیلاری کلینتون در دوران کاری خود به جای استفاده از یک ایمیل دولتی، از ایمیل شخصی استفاده می‌کرده است، همین موضوع موجب شده است تا جمهوری‌خواهان مدعی شوند هیلاری کلینتون امنیت ایالات‌متحده را به خطر انداخته است. آنها بر این باورند استفاده از ایمیل شخصی اجازه هک شدن اطلاعات را داده است. روز پنج‌شنبه جمهوری‌خواهان اعلام کردند که هیلاری کلینتون با ایمیل شخصی خود با سازمان «سیا» مکاتباتی داشته است. هیلاری کلینتون پیش‌تر گفته بود از این ایمیل هیچ‌گونه اطلاعات طبقه‌بندی شده به نهاد یا وزارتخانه‌ای ارسال نشده است. با این حال با مشخص شدن این موضوع که هیلاری کلینتون با برخی نهادهای حساس آمریکایی از جمله «سیا» از طریق این ایمیل در ارتباط بوده است، وی روزهای آسوده‌ای در پیش نخواهد داشت. اگر وی بتواند این خاکریز را با موفقیت پشت سر بگذارد، وی به احتمال فراوان نامزد نهایی دموکرات‌ها معرفی خواهد شد.