گروه جهان: مذاکره با ایران بر سر پرونده هسته‌ای این کشور امید را به عرصه دیپلماسی جهان بازگردانده است. اگر تا پیش از توافق هسته‌ای ایران «گزینه نظامی» برای بسیاری از کشورها روی میز بود؛ اما پس از توافق هسته‌ای گرایش به مذاکره حتی با کشورهای متخاصم نیز افزایش یافته است. کره‌شمالی یکی از این کشورهای سخت‌سر است که هر گونه مذاکره را به بن بست کشانده و هیچ روزنه‌ای برای توافق باقی نگذاشته است. اگرچه این کشور یکی از فقیرترین کشورهای دنیاست و به شدت نیازمند کمک‌های مالی و غذایی بین‌المللی به‌ویژه از ژاپن، کره‌جنوبی، چین و روسیه است؛ اما با این حال بخش اعظمی از همین کمک‌های مالی بین‌المللی را صرف تولید تسلیحات هسته‌ای کرده است.


به گزارش خبرگزاری یونهاپ، وزارت خارجه آمریکا با اعلام این مساله که توافق هسته‌ای با ایران نشان‌دهنده تمایل واشنگتن برای گفت‌وگو حتی با کشورهایی است که اختلافات بسیار زیادی با آمریکا دارند، بر آمادگی خود برای گفت‌وگو با پیونگ یانگ درباره پرونده هسته‌ای این کشور تاکید کرد. جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از توافق ایران و کشورهای غربی در پاسخ به سوالی درباره احتمال شکل‌گیری چنین توافقی با کره‌شمالی گفت: «پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای با ایران به روشنی تمایل‌ ما برای مذاکره با کشورهایی را نشان داد که مدت‌هاست با آنها اختلاف داریم.» با این حال، خبرگزاری کره‌شمالی گزارش داد که این کشور با بدترین خشکسالی در یکصد سال اخیر مواجه شده و ادامه این روند کشور را با خسارات بیشتری مواجه خواهد کرد.خشکسالی بی‌سابقه باعث تشدید بحران کمبود مواد غذایی در کره‌شمالی شده به‌گونه‌ای که پیش از این یک‌سوم کودکان این کشور با سوء تغذیه روبه‌رو بودند. به گزارش آژانس خبری کره‌شمالی، در استان‌های شمالی و جنوبی این کشور مدت‌ها است باران نباریده و زمین در حال شکافتن است و 30 درصد از زمین‌های زیرکشت نیز خشک شده است. کره‌شمالی در دهه 1990 نیز با قحطی و خشکسالی مرگباری روبه‌رو شد که بر اثر آن صدها هزار نفر جان خود را را از دست دادند.


خبرگزاری یونهاپ به نقل از وزارت خارجه آمریکا می‌نویسد: در صورتی که طرف کره‌ای ثابت کند می‌توان به او اعتماد کرد، ما برای مذاکره آماده‌ایم. اما تلاش پیونگ‌یانگ برای انجام مذاکره در حالی که هنوز عناصر حیاتی خود برای ساخت سلاح اتمی را فعال نگه داشته است، غیرقابل قبول است. کربی تاکید کرد: «آمریکا از روی اقدامات کره‌شمالی قضاوت می‌کند و نه حرف‌هایی که می‌زند.» برخی کارشناسان اکنون هشدار می‌دهند این کشور تا سال ۲۰۲۰ این توانایی را خواهد داشت که بیش از ۱۰۰ بمب اتم داشته باشد. به هر روی، کورسوی امید برای رسیدن به مصالحه بر سر پرونده هسته‌ای کره‌شمالی همچنان وجود دارد. به نظر می‌رسد سال ۲۰۱۵ سال توافق و مصالحه‌ها باشد. از یکسو، پرونده هسته‌ای ایران به سرانجام خود رسید؛ از سوی دیگر، امید به حل بحران هسته‌ای کره‌شمالی جان تازه‌ای گرفته است؛ طرح صلح در لیبی به تایید رسید، بازگشایی سفارت آمریکا در کوبا و برعکس پس از ۵۰ سال به مرحله نهایی خود نزدیک می‌شود. این امیدواری در میان بسیاری از کارشناسان وجود دارد که با وساطت کشورهای روسیه، چین، کره‌جنوبی و آمریکا می‌توان به مصالحه‌ای با پیونگ یانگ هم دست یافت.