گروه جهان: ایالات‌متحده روز جمعه به‌طور رسمی کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد. به گزارش بی‌بی‌سی، این اقدام موجب می‌شود که هاوانا در میان سایر فعالیت‌های اقتصادی در ایالات‌متحده، فعالیت‌های بانکی نیز داشته باشد. در اقدامی تاریخی دو کشور در اواخر سال گذشته میلادی اعلام کردند که قصد دارند پس از نیم قرن، یخ روابط خود را بشکنند و روابط تازه‌ای را آغاز کنند. در حالی که آمریکا هاوانا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرده؛ اما تحریم‌ها به قوت خود باقی مانده است. رفع تحریم‌ها منتظر چراغ سبز کنگره است. کنگره باید درباره اراده باراک اوباما برای رفع تحریم کوبا تصمیم‌گیری کند.
یکی از شروطی که کوبا برای برقراری مجدد روابط با ایالات‌متحده داشته، حذف این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم بوده است. به گفته ناظران این اقدام از سوی کاخ سفید می‌تواند مراحل بازگشایی سفارت دو کشور را تسهیل کند. مقامات این دو کشور از ماه دسامبر سال گذشته میلادی بارها با یکدیگر ملاقات کرده‌اند تا در مورد برقراری روابط مجدد برنامه‌ریزی کنند. هفته گذشته، مقامات وزارت امورخارجه دو طرف در واشنگتن دیدار داشتند اما در مورد زمان و نحوه بازگشایی سفارتخانه‌ها موافقت نکردند.

سد کنگره
بزرگ‌ترین مشکلی که هم‌اینک بر سر برقراری روابط مجدد وجود دارد، کنگره‌ با اکثریت جمهوری‌خواهان است. جمهوری‌خواهان که توانسته‌اند اکثریت کنگره را از آن خود کنند، بزرگ‌ترین سد برقراری ارتباط دو کشور هستند.
یکی دیگر از شروط کوبا برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کوباست. کنگره اما مخالف رفع تحریم‌های کمرشکن این کشور است. آنها تاکنون درخواست رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده را برای رفع تحریم‌های کوبا رد کرده‌اند. این در حالی است که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند با ابزارهای قانونی که در دست دارد، تحریم‌ها را علیه کوبا برداشته یا سبک‌تر کند.
اوباما قصد دارد تا هرچه زودتر این «بازسازی دیپلماتیک» بین دو طرف صورت بگیرد. انتظار می‌رود در هفته پیش رو، سفارتخانه‌ها در دو کشور بازگشایی شوند.