داعش پس از عراق و سوریه به سراغ لیبی میرود
دومینوی خلافت داعش
گروه جهان: مسیر بنیادگرایان افراطی بریتانیا تغییر کرده است. اگر آنها تا پیش از این، سعی داشتند خود را به سوریه برسانند و در آنجا زیر پرچم داعش قرار بگیرند، هماکنون روزنامه گاردین گزارش میدهد که این افراطیون مسیر خود را از سوریه جدا کرده و از انگلیس به ایتالیا میروند و سپس به لیبی اعزام میشوند.
در لیبی بهتازگی گروهی از افراطیون ظهور کرده و اعلام کردهاند به خلافت خودخوانده اسلامی وفادارند. به نوشته این روزنامه، مسیری که اکنون نیروهای افراطی در پیش گرفتهاند، دقیقا در نقطه مقابل مسیر پیشین است و روزانه دهها تکفیری از طریق دریای مدیترانه خود را به لیبی میرسانند.
گروه جهان: مسیر بنیادگرایان افراطی بریتانیا تغییر کرده است. اگر آنها تا پیش از این، سعی داشتند خود را به سوریه برسانند و در آنجا زیر پرچم داعش قرار بگیرند، هماکنون روزنامه گاردین گزارش میدهد که این افراطیون مسیر خود را از سوریه جدا کرده و از انگلیس به ایتالیا میروند و سپس به لیبی اعزام میشوند.
در لیبی بهتازگی گروهی از افراطیون ظهور کرده و اعلام کردهاند به خلافت خودخوانده اسلامی وفادارند. به نوشته این روزنامه، مسیری که اکنون نیروهای افراطی در پیش گرفتهاند، دقیقا در نقطه مقابل مسیر پیشین است و روزانه دهها تکفیری از طریق دریای مدیترانه خود را به لیبی میرسانند. منابع بریتانیایی که روی حرکات گروههای افراطی در انگلیس رصد دارند، میگویند با توجه به سختیهایی که برای عبور و مرور نیروهای افراطی در فرودگاههای این کشور در نظر گرفته شده است، افراطیون بریتانیایی ترجیح میدهند که از طریق کانالهای کشتیرو، خود را به ایتالیا برسانند و سپس از آنجا به تونس بروند. اما تونس مقصد نهایی آنها نیست و این افراد در نهایت در لیبی به جمع همقطاران خود میپیوندند.
به گفته ناظران، لیبی بهعنوان یک مقصد نهایی قابلتوجه برای نیروهای داوطلب افراطی درآمده است، زیرا این کشور روز به روز بیشتر تحت کنترل گروههای طرفدار داعش درمیآید. در اینباره گفته میشود، لیبی، پس از سوریه و عراق، تبدیل به سومین منطقه پرنفوذ گروه داعش شده است و هر روز نیز نیروهای بیشتری وارد این کشور میشوند. در لیبی هماکنون دو پارلمان و دو دولت وجود دارد که هیچکدام از این دو دولت، تاکنون نتوانستهاند به یک توافق جامع برسند. در هرج و مرج سیاسی در این کشور، مدتی است گروهی از افراطیون بنیادگرا ظهور کردهاند که خود را پیرو داعش میدانند. این گروه اخیرا، شهر سیرته، موطن معمر قذافی را هم تحت سیطره خود درآورده و این شهر تبدیل به مقر اصلی گروه داعش شده است. یکی از منابع امنیتی به گاردین میگوید: «ما روز به روز، بیشتر شاهد حضور افراطیون در لیبی هستیم. این افراد، از طریق مدیترانه و در سفر دریایی خود را به لیبی میرسانند. وقتی که رد آنها را میزنید، برخی از آنها توانستهاند خود را به لیبی برسانند و برخی دیگر در ایتالیا باقیماندهاند.» این در حالی است که پیش از این دولت مورد قبول غربیها در لیبی هشدار داده بود که در موج مهاجران غیرقانونی، نیروهای تکفیری خود را در میان پناهجویان آواره جاسازی کرده و برای انجام عملیاتهای خرابکارانه به سمت اروپا سرازیر شدهاند. مقامات مصری و ایتالیایی نیز پیشتر، هشدارهای مشابهی داده بودند اما برخی از کارشناسان گفته بودند، اثبات چنین ادعایی بسیار دشوار است. این در حالی است که از گروه داعش خبر میرسد که این گروه در شهر پالمیرا در سوریه۴۰۰ زن و بچه را قتلعام کردهاند.
اپلیکیشن جذب سرباز
با بررسی دقیق برخی از برنامههای موبایل در بریتانیا، مشخص شده است که برخی بریتانیاییها، برنامهای را روی تلفنهای همراه خود نصب کردهاند که ادعا میشود داعش از طریق این برنامه، نوجوانان بریتانیایی را برای حضور در جمع خودشان تشویق میکند. این برنامه حاوی پیامهای رمزگذاری شده است و میتواند بهصورت رایگان نیز دانلود شود. این برنامه زمانی اجرایی میشود که شما به کلید محرمانه آن دسترسی داشته باشید. در حالی که این نرمافزار مورد انتقاد نیروهای امنیتی بریتانیا قرار گرفته و در اینباره بریتانیا معتقد است که داعش میتواند طرحهای خود را برای جذب سرباز به راحتی پیاده کند، اما سازندگان این اپلیکیشن میگویند، ارتباطات محرمانه حق هر شهروندی در انگلستان است. وزارت کشور بریتانیا میگوید نصب چنین برنامههایی و عدم برخورد با آنها موجب میشود که نیروهای امنیتی رد افراطیون را در این کشور گم کنند. «ترزامی»، وزیر کشور بریتانیا نیز میگوید: «تغییرات سریع در تکنولوژیها، بهویژه در عرصه اینترنت، به این معنی است که دادههای ارتباطات، همواره در دست نیروهای امنیتی قرار نمیگیرد.» هماینک در دولت بریتانیا بین طرفداران آزادیهای مشروع و قانونی و نیروهای طرفدار نظارت بیشتر بر ارتباطات اینترنتی، اختلاف بهوجود آمده است. «ساجد جاوید»، وزیر فرهنگ بریتانیا میگوید که وی نمیتواند طرح «ترزا می» را روی کنترل بیشتر ارتباطات اینترنتی، تحت عنوان مبارزه با افراطگری بپذیرد.
ارسال نظر