جبههالنصره، احرار الشام و ارتش آزاد با یکدیگر متحد شدند
نقشه ریاض و آنکارا برای براندازی دولت اسد
گروه جهان:اگر نگرانیهای ایالاتمتحده را در مورد پا گرفتن گروههای افراطی در سوریه کنار بگذاریم، عربستان سعودی و ترکیه قصد دارند تا در یک راهبرد جدید دولت بشار اسد را در سوریه برکنار کنند. بیعملی ایالاتمتحده در مورد سوریه، دو کشور را به این نتیجه رسانده است که خود راسا دست به کار شوند. در راهبرد جدید این دو کشور آمده است تا از نیروهای مخالف میانهروی سوری حمایت شود و آنکارا و ریاض این گروهها را زیر بال و پر خود بگیرند. نیروهای مخالف سوری عمدتا در شمال سوریه ساکن هستند و آنکارا و ریاض قصد دارند دولت مرکزی در دمشق را ساقط کنند.
گروه جهان:اگر نگرانیهای ایالاتمتحده را در مورد پا گرفتن گروههای افراطی در سوریه کنار بگذاریم، عربستان سعودی و ترکیه قصد دارند تا در یک راهبرد جدید دولت بشار اسد را در سوریه برکنار کنند. بیعملی ایالاتمتحده در مورد سوریه، دو کشور را به این نتیجه رسانده است که خود راسا دست به کار شوند. در راهبرد جدید این دو کشور آمده است تا از نیروهای مخالف میانهروی سوری حمایت شود و آنکارا و ریاض این گروهها را زیر بال و پر خود بگیرند. نیروهای مخالف سوری عمدتا در شمال سوریه ساکن هستند و آنکارا و ریاض قصد دارند دولت مرکزی در دمشق را ساقط کنند. منابع ترکیه میگویند که دولت این کشور براساس دکترین جدید به تقویت نیروهای شمال سوریه پرداخته است. این در حالی است که دولت آمریکا نسبت به عواقب راهبرد تازه میان دو کشور مذکور بدبین است و میگوید که این راهبرد به تقویت نیروهای افراطی در سوریه ختم میشود.
ترکیه در این میان نخستین راهبرد حمایتیاش را معطوف به جبهه النصره کرده است. گروهی که توسط واشنگتن در زمره گروههای تروریستی قرار گرفته است. این گروه از زیرشاخههای گروه القاعده است. تیم خارجی دولت اوباما اعتقاد دارد که حضور این نیروها در راس قدرت در سوریه میتواند عواقب ناخوشایندتری نسبت به حضور اسد در راس حکومت داشته باشد.بهرغم اینکه ترکیه و عربستان سعودی برسر حضور اخوانالمسلمین در منطقه اختلافنظر دارند و حتی عربستان در داخل خانه این گروه را یک گره تروریستی میداند اما، این اواخر در بیرون از مرزهایش بهطور تلویحی از این گروه حمایت کرده است.یک مقام ترکیهای در گفتوگو با آسوشیتدپرس میگوید: «عربستان سعودی چند صباحی است که علیه این گروه از اپوزیسیون فعالیت خاصی انجام نداده است.» در دکترین تازهای که توسط این دو کشور ارائه شده، آنها مدعیاند که دولت دمشق در منطقه یک تهدید جدی به حساب میآید و حضور جبهه النصره به مراتب خطر کمتری در منطقه دارد. پیش از این بشار اسد در گفتوگو با خبرنگاران غربی نسبت به تعرض ترکیه به شمال سوریه هشدار داده بود، اینک اما فاش شده است که ترکیه با همکاری عربستان سعودی قصد دارد تا شمال سوریه، یعنی ادلب را جولانگاه جبهه النصره و گروه احرار الشام قرار دهند. دو گروهی که واشنگتن بهعنوان گروههای تروریستی میشناسد و از آنها بهعنوان یک خطر بزرگ در منطقه یاد میکند. بهتازگی نیز نیروهای مخالف میانهرو موسوم به ارتش آزاد در جنگ علیه داعش در کنار گروههایی مثل نصرت و احرار الشام قرار گرفتهاند و خودشان را «ارتش فاتح» لقب دادهاند. آنها توانستهاند در ادلب یک پایگاه نظامی را به تسخیر خود درآورند. یک مقام رسمی دولت ترکیه میگوید آنها یاد گرفتهاند چگونه در جنگ با هم همکاری کنند. ترکیه در این میان نقش حامی اطلاعاتی و لجستیکی را برای این گروهها بازی میکند. آنکارا، جبهه النصره را مانند دولت خودخوانده اسلامی بهعنوان یک تهدید امنیتی نگاه نمیکند و از این رو قصد ندارد تا مانع فعالیتهای این گروه در شمال سوریه شود. هر چند ترکیه به دلیل حساسیتهای واشنگتن آشکارا از جبهه النصره حمایت علنی نمیکند، اما آنکارا قصد دارد تا با استفاده از برگ گروه احرار الشام و ارتش آزاد سوریه، جبهه النصره را متقاعد کند تا جدایی خود را از القاعده اعلام کند. اسامه ابوزید، یکی از مشاوران نظامی ارتش موسوم به آزاد سوریه با تایید همکاریهای صورت گرفته بین آنکارا و ریاض، میگوید که این همکاری از نو شکل گرفته و با پیروزیهایی برای مخالفان دولت دمشق همراه شده است.
ارسال نظر