پارلمان پاکستان با دخالت در یمن مخالفت کرد
شکاف در ائتلاف عربی
گروه جهان: پارلمان پاکستان با مشارکت نظامی این کشور در ائتلافی به رهبری عربستان در جنگ یمن مخالفت کرد. روز جمعه نمایندگان پارلمان پاکستان در پی چند روز مذاکره، قطعنامهای را تصویب کردند که در آن ضمن حمایت از تلاش برای خاتمهدادن به بحران یمن از طریق مذاکره، از دولت خواسته شده است از اعزام واحدهای نظامی به یمن خودداری کند. این قطعنامه در عین حال از موضع عربستان سعودی حمایت کرده و خواستار حل و فصل بحران یمن از طریق مذاکره بین گروههای سیاسی آن کشور شده است. اگرچه قانون اساسی پاکستان به دولت اجازه میدهد در مورد مسائل نظامی و امنیتی رأسا تصمیمگیری کند، اما وزارت دفاع پاکستان درخواست دولت عربستان برای اعزام نیرو به جنگ یمن را به پارلمان ارجاع کرده و خواستار اعلام نظر نمایندگان در این زمینه شده بود و مذاکرات پارلمان در این زمینه از روز دوشنبه ادامه داشته است.
گروه جهان: پارلمان پاکستان با مشارکت نظامی این کشور در ائتلافی به رهبری عربستان در جنگ یمن مخالفت کرد. روز جمعه نمایندگان پارلمان پاکستان در پی چند روز مذاکره، قطعنامهای را تصویب کردند که در آن ضمن حمایت از تلاش برای خاتمهدادن به بحران یمن از طریق مذاکره، از دولت خواسته شده است از اعزام واحدهای نظامی به یمن خودداری کند. این قطعنامه در عین حال از موضع عربستان سعودی حمایت کرده و خواستار حل و فصل بحران یمن از طریق مذاکره بین گروههای سیاسی آن کشور شده است.اگرچه قانون اساسی پاکستان به دولت اجازه میدهد در مورد مسائل نظامی و امنیتی رأسا تصمیمگیری کند، اما وزارت دفاع پاکستان درخواست دولت عربستان برای اعزام نیرو به جنگ یمن را به پارلمان ارجاع کرده و خواستار اعلام نظر نمایندگان در این زمینه شده بود و مذاکرات پارلمان در این زمینه از روز دوشنبه ادامه داشته است.
باتلاق یمن
شبهنظامیان حوثی و واحدهای نظامی متحد آنها بهرغم حملات هوایی سنگین عربستان و ائتلاف عربی پنجشنبه ۲۰ فروردین مرکز یکی از استانهای جنوبی و سنینشین یمن را تصرف کردند. حوثیها با حمایت واحدهای نظامی وفادار به علی عبدالله صالح، رئیسجمهور پیشین یمن، پس از چند روز مقاومت در برابر حملات هوایی، شهر عتق مرکز استان نفتخیز شبوه در جنوب کشور را تصرف کردند. تصرف این شهر اولین پیشروی مهم حوثیها پس از شروع بمبارانهای هوایی از دو هفته پیش است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ادامه مداخله کشورهای منطقه، خطر تبدیل شدن این مناقشه را که اکنون در سطح جنگ قدرت بین کشورهای منطقه است، به یک کشمکش شدید فرقهای، همانند آنچه در عراق و سوریه در جریان است، افزایش میدهد. «تئودور کاراسیک»، تحلیلگر نظامی مسائل خاورمیانه مستقر در دبی، به واشنگتن پست میگوید: «با وجود گزارشهایی که از شکست حوثیها ارائه میشود اما به نظر میرسد این گروه توانسته به خوبی خود را از بمبارانهای ائتلاف عربی در امان نگه دارد. افزون بر این، این گروه توانسته بسیاری از تسلیحات خود را به مناطق کوهستانی «سعدا» منتقل کند و از آسیب محفوظ نگه دارد.» او میگوید: «برای نابودی تسلیحات حوثیها و ترغیب آنها به متوقف ساختن حملاتشان و واداشتن آنها به پیوستن به مذاکرات صلح، این احتمال هست که حمله زمینی لازم باشد.» با این حال، واشنگتن پست به نقل از «کارشناسان» سخن از «ویتنام» عربستان در یمن به میان میآورد. گرچه ائتلاف عربی با بمباران هوایی و مسدود کردن راههای دریایی امیدوارند حوثیها و واحدهای نظامی متحد آنها را به عقبنشینی وادار کنند اما به گفته کاراسیک «حقیقت این است که حملات هوایی به تنهایی و بدون کمک نیروی زمینی نمیتواند قابلیتهای حوثیها را ازبین ببرد. در واقع، حملات هوایی صِرفا باعث میشود که این گروهها پراکندهتر شده و در نهایت وقتی شرایط فراهم شد همچون تکههای جیوه بههم بپیوندند. این پراکندگی باعث میشود سلاحهای آنها هم پراکنده و ردیابی آنها هم دشوارتر شود.» با این حال کارشناسان میگویند نیروهای حوثی با یک استراتژی مشخص به پیش میروند. آنها دامی را برای ائتلاف عربی در صورت حمله زمینی پهن کردهاند که شاید «ویتنام عربستان» به واقع هنگام حمله زمینی رخ دهد. شبهنظامیان حوثی سابقه چند ساله در مبارزات چریکی داشته و در سال ۲۰۰۹ هم جنگی مختصر با عربستان داشتهاند. برخی تحلیلگران مستقل غربی میگویند حوثیها بر این باور هستند که نمیتوان ائتلاف عربی و توان نظامی آنها را جدی گرفت. این تحلیلگران معتقدند شکست ارتشهای کلاسیک عربی در جنگ ۶ روزه اعراب- اسرائیل ابهت ارتشهای عربی را فروریخته و آنها توان یک جنگ چریکی فرسایشی با حوثیهایی را که دارای تجربه چنین جنگهایی هستند، ندارند. «عماد سلامیه»، کارشناس خاورمیانه در دانشگاه آمریکایی بیروت میگوید: «حملات هوایی عربستان و حمله احتمالی زمینی آمیخته با ترس است. در واقع، سعودیها با یک دوراهی روبهرویند: سعودیها از یکسو از جنگ فرسایشی و چریکی در یمن میترسند و از سوی دیگر از این نگران هستند که عقبنشینی آنها از قضیه یمن از سوی رقبای منطقهایشان حمل بر ضعف آنها تلقی شود. بنابراین آنها چاره را ظاهرا در ادامه جنگ میبینند؛ اینکه این جنگ چه تبعاتی برای آنها خواهد داشت را باید منتظر ماند و دید.»
ارسال نظر