حسین موسوی- دو پسر عمو از شیکاگو که یکی از آنها عضو گارد ملی آمریکاست، دو دوست از کویینز، یک نوجوان از مینه‌سوتا و سه مهاجر از آسیای مرکزی. این افراد در ظاهر اشتراکات کمی با هم دارند، به‌رغم این، همه آنها در یک چیز مشترک هستند: این افراد متهمند که با همدلی نسبت به دولت خودخوانده اسلامی (داعش) در حال توطئه علیه ایالات‌متحده بوده‌اند. در نیویورک به‌تازگی دو نفر به اسم‌های نوئله ولانتزاس و آسیه صدیقی که از قضا هر دو هم‌اتاقی بوده‌اند به دلیل مشابهی دستگیر شده‌اند. این دو نفر از آخرین نمونه‌های دستگیری دولت آمریکا با عناوین تروریستی بوده‌اند. آنها متهم به این بوده که قصد داشتند تا حادثه‌ای مانند مسابقات دو ماراتن در بوستون به‌وجود آورند. بوستونی که در سال ۲۰۱۲ با یک عملیات تروریستی مواجه می‌شود و دو برادر طی بمب‌گذاری در مسابقات دو ماراتن در این شهر باعث کشته و مجروح شدن تعدادی از شهروندان آمریکایی می‌شوند.

آسیه صدیقی زمانی که دستگیر شد به همراه خود موادی برای ساخت بمب داشته است. این دو نفر جزو آخرین نفراتی هستند که به فهرست مهاجران آمریکایی اضافه شده‌ که با گروه داعش احساس همدلی داشته‌اند. وزارت دادگستری آمریکا تاکنون قصد نداشته تا فهرست کاملی در این زمینه به رسانه‌ها ارائه کند، اما گفته می‌شود که آمار دستگیری‌ها در این زمینه در ایالات‌متحده کم نیست و هر روز عملیاتی از این دست، بی‌آنکه رسانه‌ای شود، در داخل مرزهای آمریکا صورت می‌گیرد. آسوشیتدپرس گزارش می‌دهد که در وزارت دادگستری تاکنون ۲۰ پرونده به‌وجود آمده است که افراد در آن متهم به همکاری و همدلی با داعش هستند. در این گزارش آمده است که برخی از این افراد شهروندان آمریکایی هستند و برخی دیگر نیز از مهاجران به حساب می‌آیند.

سایت فارن پالیسی اما در گزارشی می‌نویسد که عملیات نیروهای امنیتی تنها به این پرونده‌ها ختم نمی‌شود. در این رابطه گفته می‌شود براساس قوانین مبارزات تروریستی موجود در آمریکا، افراد دیگری هم وجود دارند که دستگیر شده و برخی دیگر نیز زیر رادار سازمان‌های امنیتی ایالات‌متحده قرار گرفته‌اند. بیشتر افرادی که تحت نظر سازمان‌های امنیتی ایالات‌متحده قرار گرفته‌اند به ظن همکاری با داعش در آستانه بازداشت قرار دارند.

ایالات‌متحده هنوز مانند فرانسه، استرالیا و کانادا با حملات طرفداران گروه‌های تروریستی مواجه نشده است؛ اما این کشور قصد دارد تا پیش از اینکه توسط گروه‌های طرفدار القاعده و داعش در داخل مرزهایش غافلگیر شود افرادی را که مظنون به همکاری هستند دستگیر کند. به‌رغم این اقدامات، براساس گفته‌های جان هورگان، رئیس مرکز مطالعات تروریستی و امنیتی دانشگاه ماساچوست، به‌زودی در آمریکا اتفاقی همچون مواردی که در اروپا و کانادا رخ داده، به‌وقوع خواهد پیوست؛ اما آمریکا می‌گوید باید پیش از اینکه حمام خون راه بیفتد مانع گستردگی آن شویم. «جف لانزا» یکی از افسران سابق اف‌بی‌آی می‌گوید که در این کشور یکی از دلایل پیوستن شهروندان آمریکایی می‌تواند فقر باشد. کسانی که در زندگی احساس خوشبختی نمی‌کنند آمادگی بالایی برای پیوستن به این گروه‌ها دارند. به اعتقاد لانزا این افراد زودتر از سایر شهروندان آمریکایی حالت رادیکالی پیدا می‌کنند.

آریل کروگولانسکی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه مریلند به فارن پالیسی می‌گوید: بیشتر افرادی که جذب این گروه‌ها می‌شوند جوان هستند و هنوز طرحی برای زندگی آینده خود نریخته‌اند. او می‌افزاید: این جوانان هنوز شاغل نشده‌اند و هنوز هیچ طرح ویژه‌ای برای زندگی خود پیدا نکرده‌اند. در گذشته موارد مشابه با رویکردهای متفاوت نیز در دنیا به‌وجود آمده‌اند. گروه‌های ایدئولوژیکی مانند گروه «بادر ماینهوف» در آلمان و «ارتش جمهوری‌خواهان ایرلند» به همین شیوه اما به دلایل متفاوت تاسیس شده‌اند. کروگولانسکی می‌گوید که آنها به‌دنبال هیجان هستند. هیجانی که شاید نتوانند در زندگی خود پیدا کنند. این هیجان را گروه داعش برای آنها فراهم می‌کند.

هورگان اما می‌گوید مورد آسیه صدیقی و هم‌اتاقی‌اش متفاوت از این برداشت است. او می‌گوید که این دو نفر جزو کسانی بوده‌اند که احساس می‌کرده‌اند از جامعه به بیرون رانده شده‌اند. به‌رغم این گفته اما در یک نکته نمی‌توان شک داشت. بسیاری از کسانی که در آمریکا دستگیر شده‌اند در یک نکته اشتراک نظر داشته‌اند: «اینکه با پیوستن به گروه داعش زندگی بهتری در انتظار آنان است.»