گروه جهان: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده روز چهارشنبه لایحه‌ای را به کنگره فرستاد که در عمل دست خود را در فرماندهی قوا بسته است. او به‌عنوان فرمانده قوای مسلح، بخشی از اختیارات خود را برای حمله در خارج از کشور کاسته است و بنا براخبار منتشره این لایحه تا سه سال اعتبار و مشروعیت خواهد داشت. اوباما تا پایان ریاست‌جمهوری خود دو سال دیگر وقت دارد و جایگزین وی می‌تواند پس از او این قانون را لغو کند. هر چند این قانون می‌تواند راه فراری برای اوباما برای اعزام نیرو به خارج از کشور در عملیات علیه دشمنان آمریکا باشد اما در این لایحه پیش‌بینی شده است در صورت لزوم رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند دستور حضور محدود کماندوهای آمریکایی را برای مبارزه در خارج از کشور صادر کند. این قانون در واقع لغو قانون سال ۲۰۰۲ است که جورج بوش براساس آن توانست در عراق لشکرکشی کند و آن کشور را به اشغال خود در آورد. در سال ۲۰۰۲، جورج بوش با لغو قانون مصوب سال ۲۰۰۱، توانست اختیارات خود را افزایش دهد و دستور حمله به عراق را صادر کند. باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده اما با بازگشت به قانون سال ۲۰۰۱، برای خود محدودیت‌هایی را تعیین کرده است. قانون سال ۲۰۰۱ به روسای‌جمهوری اجازه می‌داد برای عملیات‌های محدود در کشورهای خارجی رأسا اقدام کنند اما با اصلاح قانون توسط جورج بوش وی توانست این مقیاس را برای جنگ زمینی وسعت بخشد.

اصلاح قانون سال ۲۰۰۱، در نهایت به حملات این کشور به افغانستان و عراق منجر شد و جورج بوش توانست جنگ را در مقیاس جهانی پی بگیرد.

از سال ۲۰۰۲، به این سو، این برای نخستین‌بار بوده که باراک اوباما برای تصویب چنین لایحه‌ای به کنگره مراجعه کرده است. پیش از او جورج بوش دست به چنین اقدام مشابهی زده بود.

براساس لایحه تازه‌ای که رئیس‌جمهوری آمریکا به کنگره ارائه کرده است، به‌رغم اینکه اوباما دست خود را در برخی موارد بسته است اما یک کلید طلایی برای حفظ قدرتش در فرماندهی کل قوا نگه داشته است. وی می‌تواند با توجه به اختیاراتی که برای خود محفوظ داشته است به نام مبارزه با تروریسم «دستور حمله» را به کشوری ثالث صادر کند. برخی جمهوری‌خواهان می‌گویند این لایحه در ذات خود تناقض دارد. در حالی که اوباما دست خود را برای حمله علیه گروه دولت خودخوانده اسلامی بسته است اما دموکرات‌ها می‌گویند که چنین برداشتی از لایحه ارائه شده درست نیست و اوباما دست خود را برای مبارزه با تروریسم باز گذاشته است. این در حالی است که برخی کارشناسان اذعان دارند، مدیریت اوباما در داخل دفتر بیضی شکل خود به‌گونه‌ای بوده که همواره سعی داشته است از جنگ دائمی دوری کند و جمله‌ای که وی به کار می‌برده این بوده که «نباید رد پای جنگ دائمی» را دنبال کرد. رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده چند صباحی است که برای حمله زمینی به گروه داعش از سوی جمهوری‌خواهان تحت فشار است.