بریکس به دنبال جایگزینی برای نفوذ آمریکا

گروه بین‌الملل: رهبران قدرت‌های نوظهور موسوم به بریکس در آخرین روز اجلاس این گروه با روسای جمهوری آمریکای جنوبی دیدار کردند. آنها به دنبال جایگزینی برای نفوذ ایالات متحده در این منطقه هستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای‌جنوبی در پایتخت برزیل با همتایان خود از کشورهای آرژانتین، شیلی، کلمبیا، اکوادور، ونزوئلا دیدار کردند. این نشست برای شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، فرصتی بود تا در منطقه‌ای که به طور سنتی حیاط‌خلوت ایالات متحده به شمار می‌رود، نفوذ کند. این در شرایطی است که طی سال گذشته تجارت دوجانبه چین و آمریکای لاتین به ۶/۲۶۱ میلیارد دلار رسیده است. نشست گروه بریکس با رهبران آمریکای جنوبی برای نارندرا مودی، نخست‌وزیر جدید هند، این فرصت را فراهم کرد تا خود را به جهان معرفی کند. روسیه هم که درپی الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک خود از گروه هشت کشور صنعتی جهان اخراج شد، در این نشست فرصت یافت تا جایگاهی برای خود به دست آورد.

از سوی دیگر، نیکلاس مادورو،رئیس‌جمهوری ونزوئلا، اعلام کرد تصمیم‌های اتخاذ شده در نشست سران بریکس، مسیر قرن ۲۱ را تغییر می‌دهد. مادورو گفت: «در نشست سران بریکس تصمیم‌های بسیار مهمی اتخاذ شده است تا قوانین سیاسی و اقتصادی جهان را تغییر دهد.»

اشاره مادورو به جلسه روز سه‌شنبه رهبران بریکس است که در آن پنج کشور عضو در مورد تاسیس یک بانک توسعه و صندوق ذخیره ارزی به توافق رسیدند. مقر این بانک که سرمایه آن ۱۰۰ میلیارد دلار است، در پکن خواهد بود و هند در پنج سال نخست فعالیت این بانک، ریاست آن را به عهده خواهد داشت. این بانک هزینه پروژه‌های زیرساختی را در کشورهای درحال توسعه تامین خواهد کرد. این بانک رقیبی برای موسسات مالی تحت نفوذ غرب، همچون صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به شمار می‌رود. تاسیس این بانک نشان‌دهنده افزایش نفوذ بریکس است. کشورهای عضو بریکس حدود نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند و حدود یک‌پنجم تولید اقتصادی جهان را تشکیل می‌دهند.