تعیین نخستین وزیر شیعه در عربستان
گروه بینالملل: پادشاه عربستان در اقدامی بی سابقه با صدور دستوری یک شیعه را بهعنوان وزیر مشاور و عضو کابینه تعیین کرد. به گزارش «ایسنا»، ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در دستوری «محمد بن فیصل ابوساق» را بهعنوان وزیر مشاور و عضو کابینه در امور پارلمان تعیین کرد که این اقدام توجه رسانهها و محافل سیاسی را به خود جلب کرده است؛ زیرا وی اولین شیعهای است که چنین پستی را برعهده میگیرد. از دیرباز خاندان حاکم در عربستان تنها اعضای خود را برای تصدی پستهای حساس بهکار میگمارد و افراد را بر اساس اصول طایفهای و مذهبی برای تصدی پستها انتخاب میکند.
گروه بینالملل: پادشاه عربستان در اقدامی بی سابقه با صدور دستوری یک شیعه را بهعنوان وزیر مشاور و عضو کابینه تعیین کرد. به گزارش «ایسنا»، ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در دستوری «محمد بن فیصل ابوساق» را بهعنوان وزیر مشاور و عضو کابینه در امور پارلمان تعیین کرد که این اقدام توجه رسانهها و محافل سیاسی را به خود جلب کرده است؛ زیرا وی اولین شیعهای است که چنین پستی را برعهده میگیرد.از دیرباز خاندان حاکم در عربستان تنها اعضای خود را برای تصدی پستهای حساس بهکار میگمارد و افراد را بر اساس اصول طایفهای و مذهبی برای تصدی پستها انتخاب میکند. شیعیان در عربستان در مرکز تصمیمگیریها قرار ندارند و به آنها به عنوان شهروند درجه دو نگریسته میشود.
این در شرایطی است که ریاض، بغداد را به طایفهگرایی متهم کرده و مدعی است که عراق اهل تسنن را به حاشیه میراند، حال آنکه اهل تسنن در عراق میتوانند پستهای مهمی چون وزیری، ریاست پارلمان و نمایندگی پارلمان را برعهده داشته باشند. تحلیلگران بر این باور هستند که هدف از تعیین این وزیر شیعه این بوده است که اوضاع داخلی تنشآمیز در عربستان اندکی بهبود یابد. این درشرایطی است که دیدهبان حقوق بشر ظرف سالها در گزارشهایی به ظلم علیه شیعیان در شرق عربستان اشاره کرده است.
شرق عربستان نقطهای است که بیشتر شیعیان در آن متمرکز هستند و از تبعیضهای فراوانی رنج میبرند. این منطقه که به چاههای نفتش شهره است، بیشترین درآمد را برای عربستان سعودی فراهم میکند. این در شرایطی است که شیعیان ساکن در این منطقه جزو فقیرترین افراد این کشور به حساب میآیند و به نوعی شهروند درجه دوم محسوب میشوند.
ارسال نظر