یک نظامی  با شعارهای انقلاب 2011

گروه بیــن‌الملل: عبـدالفتاح السیسی روز گذشته در میان تدابیر بی‌سابقه‌ امنیتی، در مقابل دادگاه قانون اساسی کشورش به عنوان رئیس‌جمهوری جدید مصر سوگند یاد کرد و پس از ادای سوگند، وارد کاخ ریاست جمهوری مصر شد و قرار است که سند تحویل قدرت را امضا کند. به گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر که در رقابت با حمدین صباحی، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در غیاب نیمی از مردم پیروز انتخابات شد، امروز در مقابل دادگاه قانون اساسی و با حضور مقامات ارشد این کشور سوگند یاد کرد. وی در ادای سوگند خود این جملات را ایراد کرد: «به خدای بزرگ سوگند می‌خورم که نظام جمهوری را حفظ کنم و به قانون اساسی و قوانین احترام بگذارم و منافع مردم و استقلال کشور و تمامیت آن ‌را حفظ کنم.» عدلی منصور به‌عنوان رئیس‌جمهوری موقت مصر در این مراسم حاضر شد و قدرت را به رئیس‌جمهور منتخب تحویل داد.

السیسی در سالن مراسم‌ها در مقابل ۱۳عضو مجمع عمومی این دادگاه و بیش از ۱۰۰ تن از شخصیت‌های داخلی مصر ادای سوگند کرد. در این مراسم هیات‌های بین‌المللی حضور نداشتند و حاضران در این نشست از شخصیت‌های مصری همچون احمد الطیب، شیخ الازهر، عمرو موسی، رئیس کمیته ۵۰نفری مکلف به تدوین قانون اساسی مصر و نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب و دیگر شخصیت‌های مصری حضور داشتند. بر اساس قانون اساسی مصر،‌ نباید افراد خارجی در مراسم ادای سوگند رئیس‌جمهوری حضور داشته باشند. دولت کنونی مصر نیز استعفای خود را به رئیس‌جمهوری ارائه می‌دهد و این دولت تا زمان تشکیل کابینه جدید،‌ اداره امور را به صورت موقت برعهده خواهد داشت.

بر این اساس السیسی روز گذشته وارد کاخ ریاست جمهوری مصر شد و سند تحویل قدرت را امضا کرد. مراسم تحلیف السیسی نیز در کاخ القبه با حضور تعدادی از مسوولان عربی و خارجی و مسوولان ارشد مصری برگزار می‌شود. در این شرایط به دلیل برگزاری مراسم تحلیف عبدالفتاح السیسی تدابیر امنیتی بی‌سابقه‌ای به ویژه در قاهره اتخاذ شد و نیروهای زمینی و هوایی در تامین امنیت این مراسم مشارکت کردند. نیروهای امنیتی مصر در تمام خیابان‌های اصلی و میدان‌ها در حالت آماده باش کامل قرار داشتند و نیروهای واکنش سریع نیز برای مقابله با هر گونه تلاشی از سوی اخوان‌المسلمین برای ایجاد تنش در آمادگی کامل به سر می‌برند. السیسی که اکنون از ارتش بازنشسته شده است، تابستان گذشته محمد مرسی، رئیس‌جمهوری مصر را در یک کودتای نظامی از قدرت برکنار کرد. مصر در طول یازده ماه گذشته در بحران سیاسی به سر برده است و سازمان اخوان المسلمین که محمد مرسی به آن تعلق داشت، خواستار تحریم انتخابات اخیر شده بود.

علاوه بر اخوان‌المسلمین، گروه‌های لیبرال و غیر دینی نیز در اعتراض به نقض آزادی‌های عمومی از شرکت در انتخابات خودداری کردند. با اینکه دولت مصر اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی نزدیک به ٩٧ درصد آرا را به دست آورده بود، بیش از نیمی از واجدین شرایط رای دادن در مصر پای صندوق‌های رای نرفتند. این در شرایطی است که زمان انتخابات تمدید شده بود و مردم سه روز فرصت داشتند تا به پای صندوق‌های رای بروند. السیسی با تکرار شعارهای انقلاب ٢٠١١ مصر که حسنی مبارک را از قدرت سرنگون کرد، گفته است به دنبال «آزادی» و «عدالت اجتماعی» در مصر است. با این حال بیش از ١٤٠٠ نفر در اثر کودتای سال گذشته او کشته شدند و ۱۶ هزار نفر هم که عمدتا از هواداران اخوان‌المسلمین هستند در زندان به سر می برند.

اصلاحات اقتصادی، غلبه بر فقر و جلوگیری از بحران‌های سیاسی در کشوری پر تلاطم با مردمی نامتحد از چالش‌های پیش روی السیسی هستند، اما او گفته است که با کار و سازندگی برای مردم رفاه خواهد آورد. با این وجود، منتقدان این ژنرال سابق نگرانند که او همچنان در مقابل مخالفان سعه‌صدر نشان ندهد. این در شرایطی است که هم‌اکنون از نظر سیاست خارجی نیز دولت وی با چالش‌های عدیده‌ای روبه‌رو است. در شرایطی که کشورهایی همچون آمریکا، ترکیه و برخی کشورهای دیگر اروپایی نسبت به دولت السیسی بی‌اعتماد هستند، دولت‌های توتالیتر حاشیه خلیج‌فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی از حامیان اصلی خارجی وی به شمار می‌روند. روسیه نیز جزو کشورهایی است که پس از کودتای السیسی دست دوستی به سوی وی دراز کرد و متعاقب آن قراردادی نظامی برای فروش تسلیحات با این ژنرال بازنشسته ارتش مصر امضا کرد. مقامات رژیم صهیونیستی نیز پس از انتخاب الیسسی به ریاست‌جمهوری انتخاب وی را تبریک گفتند و این رژیم نیز حمایت خود را از السیسی اعلام کرد.

روایت سی‌ان‌ان از مراسم تحلیف السیسی

روز گذشته سایت خبری سی‌ان‌ان با عنوان «نظامی سابق برای ریاست‌جمهوری مصر سوگند خورد» به شرح‌حال مراسم تحلیف السیسی پرداخت و نوشت که وی برای چهار سال آینده رئیس جمهوری این کشور خواهد بود. این سایت نوشت: السیسی پس از اینکه در مقابل اعضای مجمع عالی قانون اساسی مصر سوگند خورد ۲۱ نظامی که با خود اسلحه حمل می‌کردند به وی احترام نظامی گذاشتند و سپس سرود ملی این کشور پخش شد، اما بیرون از شهر چهره جشنی که برگزار شد چندان قابل توجه نبود و حتی می‌شد آن‌را خشن توصیف کرد.

آتش بازی و آزاد کردن بادکنک‌ها به سمت آسمان در میان نیروهای نظامی که برای تدابیر شدید امنیتی حضور پیدا کرده بودند، چهره شهر را خشن و بی‌روح کرده بود. ایالات متحده هرچند که جزو منتقدان دولت السیسی بوده است، اما وزارت امور خارجه آمریکا گفته که به دنبال پیدا کردن راه‌های ارتباطی با السیسی است تا بتواند ارتباطات خود را با قاهره رو به جلو ببرد.

با این وجود قاهره به شدت نیازمند کمک‌های اقتصادی است. سه سال آشوب و درگیری در این کشور، قاهره را در تنگنای شدید اقتصادی قرار داده است و این کشور نیازمند کمک‌های مالی است. آمریکا در این میان به طور موقت کمک‌های مالی خود را به قاهره قطع کرده است، اما گفته می‌شود که کاخ سفید به دنبال بازگرداندن روابط به شکل سابق است و این احتمال می‌رود که کنگره آمریکا به زودی برای کمک به این کشور یک لایحه تصویب کند.