عبدالله عبدالله: توافقنامه با آمریکا را امضا خواهم کرد
گروه بینالملل- پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان میگوید در صورت رئیسجمهور شدن توافقنامه امنیتی را با ایالات متحده امضا خواهد کرد. این در شرایطی است که حامد کرزای، رئیسجمهوری کنونی این کشور تاکنون از امضای توافقنامه خودداری کرده است و آمریکا را عامل تشدید بحرانها در افغانستان اعلام کرده است. به گزارش «ایسنا»، عبدالله عبدالله نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به شبکه خبری راشاتودی گفت: فعالیتهای طالبان پیش از حضور نیروهای آمریکایی آغاز شده بود و این اشتباه است که گمان کنیم اگر آنها امروز بروند، فردا صلح برقرار خواهد شد.
گروه بینالملل- پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان میگوید در صورت رئیسجمهور شدن توافقنامه امنیتی را با ایالات متحده امضا خواهد کرد. این در شرایطی است که حامد کرزای، رئیسجمهوری کنونی این کشور تاکنون از امضای توافقنامه خودداری کرده است و آمریکا را عامل تشدید بحرانها در افغانستان اعلام کرده است. به گزارش «ایسنا»، عبدالله عبدالله نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به شبکه خبری راشاتودی گفت: فعالیتهای طالبان پیش از حضور نیروهای آمریکایی آغاز شده بود و این اشتباه است که گمان کنیم اگر آنها امروز بروند، فردا صلح برقرار خواهد شد. وی در ادامه افزود: درباره توافقنامه امنیتی و امضای آن باید بگویم که شکی وجود ندارد افغانستان به همکاری ادامهدار نیاز دارد و همچنان نیازمند کمک جوامع بینالمللی است که از جمله شامل آمریکا است. این امر به این دلیل است که ما نهادهای امنیتی خودمان را تقویت کنیم و بتوانیم از کشورمان در مقابل گروههای تروریستی دفاع و امنیت شهروندانمان را تضمین کنیم.
وی افزود: ما هماکنون این شرایط را نداریم، بنابراین من تمایل دارم که توافقنامه امنیتی دو جانبه با آمریکا امضا کنم و از همکاری امنیتی نظامی جامعه بینالملل که برای افغانستان لازم است، بهره بگیرم. عبدالله عبدالله در پاسخ به این سوال که خروج نیروهای آمریکایی یکی از درخواستهای طالبان برای برقراری صلح بوده است و ادامه این روند شبهنظامیان را تحریک میکند یا خیر، گفت: فعالیتهای طالبان یا تروریسم در افغانستان پیش از حضور نیروهای آمریکایی در کشور آغاز شده بود. بین سالهای ۱۹۹۶- ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱ حتی یک نیروی خارجی در این کشور نبود و افغانستان به پناهگاهی برای تروریستهای بینالمللی از جمله قفقاز، چچن، آسیای جنوبی، مرکزی و جهان عرب تبدیل شده بود. نامزد پیشتاز انتخابات افغانستان تاکید کرد: این یک حقیقت است. این یک ایدئولوژی و برنامه است. البته آنها (شبهنظامیان) میتوانند از حضور نیروهای خارجی به عنوان بهانه استفاده کنند. برخی بر این باورند اگر نیروهای آمریکایی امروز بروند، فردا صلح برقرار میشود و طالبان میگویند: خب دیگر الان دلیلی ندارد که ما اقدامات تروریستی انجام دهیم. این یا توهم است یا سرخوردگی. متاسفانه این یک واقعیت است که جنگ ادامه دارد و لازم است که روند سازش وجود داشته باشد اما همزمان شهروندان افغانستان باید مطمئن شوند که حقوقشان حفظ و حمایت میشود و دستاوردهای مردم افغانستان از دست نمیرود.
ارسال نظر