دادگاهی در اوکراین دستور بازداشت نخستوزیر کریمه را صادر کرد
اوکراین دوپاره در تلاش برای آرامش
گروه بینالملل- بحران در اوکراین به نقطه جوش خود رسیده است و هماینک بسیاری از تحلیلگران غربی به این نتیجه رسیدهاند که غرب حاضر به رویارویی مستقیم با پوتین نیست. در شرایطی که پارلمان شبه جزیره کریمه که منطقهای نیمه خودمختار است رای به پیوستن این منطقه به روسیه میدهد دادگاه اوکراین بهدلیل جدایی طلبی
نخستوزیر شبهجزیره کریمه حکم دستگیری وی را صادر میکند. دادستان کل اوکراین در این باره میگوید که نخستوزیر و رئیس پارلمان منطقه خودمختار کریمه و برخی دیگر از سیاستمداران این منطقه به ارتکاب جرائمی متهم شدهاند.
گروه بینالملل- بحران در اوکراین به نقطه جوش خود رسیده است و هماینک بسیاری از تحلیلگران غربی به این نتیجه رسیدهاند که غرب حاضر به رویارویی مستقیم با پوتین نیست. در شرایطی که پارلمان شبه جزیره کریمه که منطقهای نیمه خودمختار است رای به پیوستن این منطقه به روسیه میدهد دادگاه اوکراین بهدلیل جدایی طلبی
نخستوزیر شبهجزیره کریمه حکم دستگیری وی را صادر میکند. دادستان کل اوکراین در این باره میگوید که نخستوزیر و رئیس پارلمان منطقه خودمختار کریمه و برخی دیگر از سیاستمداران این منطقه به ارتکاب جرائمی متهم شدهاند. در واقع آکسنوف که نخستوزیر این منطقه شده است از طرفداران سرسخت پیوستن این منطقه به روسیه است.
از سویی نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که روسیه باید هرچه سریعتر نیروهای خود را از شبه جزیره کریمه خارج کند.
به گزارش «ایسنا»، آرسنی یاتسنیوک، نخستوزیر اوکراین در سخنانی گفت: ما به صورت کاملا شفاف اعلام میکنیم که آماده هستیم با روسیه جهت حلوفصل بحران وارد مذاکره شویم.
نخستوزیر اوکراین عنوان داشت: روسیه باید هرچه سریعتر نیروهای خود را از شبه جزیره کریمه خارج کند و به حمایت از «جداییطلبان» پایان دهد.
آرسنی یاتسنیوک تصریح کرد: جهان متمدن همهپرسی را که قرار است در کریمه برگزار شود، به رسمیت نخواهد شناخت.
همزمان با اعلام دستور دستگیری آکسنوف، پوتین، رئیسجمهوری روسیه مسوولان اوکراینی مستقر در کییف را فاقد مشروعیت میخواند و به آنها انگ راهزن بودن میزند که قدرت را در اوکراین ربودهاند. در این شرایط اما ایالاتمتحده، مهمترین حامی دولت تازه اوکراین در اقدامی ضربتی محدودیتهای تجاری را علیه روسیه تصویب میکند و اتباع روس را با محدودیت روادید مواجه میکند. هر چند که پوتین در مصاحبه تلفنی با اوباما از وی میخواهد که برای مسائل مشخص در امور بینالمللی، واشنگتن نباید روابط فیمابیناش را با مسکو قربانی کند. با این وجود اوباما در گفتوگوی تلفنی با طرح همهپرسی الحاق کریمه به روسیه مخالفت کرد و راهکارهای دیگری برای حل بحران اوکراین پیشنهاد داد. در این گفتوگوی تلفنی که یک ساعت طول کشید، اوباما به همتای روسی خود یادآور شد اقدامات مسکو در شبه جزیره کریمه، نقض استقلال و یکپارچگی اوکراین است و همین موضوع باعث شده است آمریکا همگام با متحدان اروپاییاش در برابر آن اقدام کند. اوباما همچنین به ولادیمیر پوتین گفته است که برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین باید راهحلی دیپلماتیک یافت که بتواند منافع مردم اوکراین از جمله روستبارهای این کشور و همزمان منافع روسیه و جامعه بینالمللی را هم تامین کند. رئیسجمهوری آمریکا در این تماس تلفنی پیشنهاد کرده است که دولتهای اوکراین و روسیه در مذاکراتی که توسط ناظران بینالمللی تسهیل میشود رو در رو گفتوگو کنند تا مطمئن شوند حقوق همه مردم اوکراین، از جمله روس تبارها، رعایت میشود؛ نیروهای نظامی روسیه به پایگاههای خود باز گردند و جامعه بینالمللی از مردم اوکراین که قرار است در ماه مه در انتخابات شرکت کنند، حمایت کند. این در شرایطی است که پوتین در این گفتوگوی تلفنی ضمن رد ادعاهای ایالاتمتحده اعتقاد دارد که اتفاقی که در اوکراین افتاده است کودتایی علیه قانون اساسی بوده است و کرملین این موضوع را پس از گفتوگوی تلفنی با کاخ سفید به شکل بیانیه اعلام کرده است. با این وجود برخی از تحلیلگران ضمن ابراز نگرانی از رویارویی غرب و روسیه نگرانند که اوکراین دوپاره شود. اکونومیست در اینباره مینویسد: با اینکه ولادیمیر پوتین بیشتر نیروهای خود را به پشت مرزهای خود بازگردانده است، اما روسها تا زمانی که دولت اوکراین به طرف آنها بازنگردد آرام نخواهند نشست.
«اکونومیست» در ادامه مینویسد: برخی در غرب درباره موضوعی بحث میکنند که اعتقاد دارند باید با واقعیتها کنار آمد، هر چند که هضم آن سخت باشد. آنها میگویند اجازه دهید که پوتین شبهجزیره کریمه را در اختیار داشته باشد، چنانکه بیش از یک هفته است این منطقه را به اشغال خود در آورده است. همچنین با نگاهی به تاریخ این منطقه متوجه میشویم که تا سال ۱۹۵۴، کریمه بخشی از خاک روسیه به حساب میآمده است؛ چون که اکثریت در این منطقه با روستبارها است تا اوکراینیها. همچنین اگر به گرایش روسیه در خصوص اوکراین دقیقتر شویم متوجه میشویم که اوکراین برای روسیه اهمیت بیشتری دارد تا غربیها. آمریکا و اتحادیه اروپا هر چند که به این عمل روسیه معترض هستند؛ اما هرگز حاضر به رویارویی مستقیم با روسیه نیستند. برای اینکه چنین حالتی ممکن است که تامین انرژی اروپا را با اختلال ایجاد کند و روسیه در این زمینه کارشکنی کند. با این وجود برخی دیگر اعتقاد دارند که جوانان اوکراینی مستقر در «میدان» تمایلات غربگرایانه دارند و هرگز حاضر نیستند که کشور خود را دو دستی تقدیم روسیه کنند. کریمه با شیب ملایمی به سمت شرق تمایل دارد؛ اما جوانان کییف و خارکیف به غرب متمایل هستند. به اعتقاد نویسنده این مطلب، دوپاره بودن گرایشهای مردم اوکراین مبرهن است: شبه جزیره کریمه به روسیه گرایش دارد و کییفیها و خارکیفیها غربگرا هستند.
ارسال نظر