ضرب الاجل ۴۸ ساعته برای استعفای شیناواترا
گروه بینالملل- در شرایطی که برخی خبرگزاریها از آماده بودن «یینگلاک شیناواترا» برای استعفا خبر داده بودند، اما نخست وزیر تایلند اعلام کرده است که هرگز حاضر به پذیرفتن استعفا نیست. این در شرایطی است که اعتراضهای نخستین که رنگ و بوی آرامتری داشت از روز یکشنبه وارد فاز خشونت شده است و بر اساس اخبار منتشر شده تاکنون ۴ تن کشته و بیش از ۲۷۰ تن نیز زخمی شدهاند. شیناواترا که به شدت تحت فشار است تا از حکومت کنارهگیری کند در خصوص ضربالاجل تعیین شده گفت: «من برای خوشحالی مردمم هر کاری که لازم باشد انجام میدهم، اما برکناریام باید تحت لوای قانون صورت گیرد.
گروه بینالملل- در شرایطی که برخی خبرگزاریها از آماده بودن «یینگلاک شیناواترا» برای استعفا خبر داده بودند، اما نخست وزیر تایلند اعلام کرده است که هرگز حاضر به پذیرفتن استعفا نیست. این در شرایطی است که اعتراضهای نخستین که رنگ و بوی آرامتری داشت از روز یکشنبه وارد فاز خشونت شده است و بر اساس اخبار منتشر شده تاکنون ۴ تن کشته و بیش از ۲۷۰ تن نیز زخمی شدهاند. شیناواترا که به شدت تحت فشار است تا از حکومت کنارهگیری کند در خصوص ضربالاجل تعیین شده گفت: «من برای خوشحالی مردمم هر کاری که لازم باشد انجام میدهم، اما برکناریام باید تحت لوای قانون صورت گیرد.» با این وجود مخالفان نخست وزیر تایلند مهلتی ۴۸ ساعته به او دادهاند تا از قدرت کنارهگیری کند. خبرگزاری رویترز در خصوص وقایع تایلند مینویسد: نخست وزیر تایلند حاضر به استعفا نشده است، اما مخالفان را به گفتوگو دعوت کرده است. شیناواترا گفته است برای بازگشت آرامش به کشورش هر دری را باز خواهد گذاشت اما راهحل نهایی باید صلح آمیز و بدون خشونت باشد. او در عین حال تاکید کرده که از پلیس خواسته است از راههای خشونت آمیز علیه معترضان استفاده نکند.
ساعتی از این سخنان اما نگذشته بود که خبر تیراندازی به سوی مخالفان منتشر شد که در پی همین تیراندازیها عدهای کشته و برخی نیز زخمی شدند. رویترز میگوید که مخالفان در واقع از طبقه مرفه و متوسط شهری هستند که علیه مردم فقیر و روستایی این کشور بهپا خاستهاند. شیناواترا همچون برادرش که سرنوشت مشابهی داشت اقدامات فراوانی برای طبقه فقیر و روستایی این کشور کرده است و از این رهگذر بسیاری از کشاورزان صاحب زمین شدهاند. در سال ۲۰۰۶ و در زمان حکومت برادر نخست وزیر فعلی این کشور نیز اصلاحاتی به نفع طبقه فقیر و روستایی صورت گرفت و این طبقه پایگاه اصلی خاندان شیناواترا به حساب میآید. تاکسین شیناواترا همچنین به ۵ میلیون تایلندی حق شهروندی اعطا کرده بود که با مخالفت طبقه متوسط روبهرو شده بود. مخالفین اعتقاد داشتند که او برای جمعآوری رای بیشتر اقدام به اینکار کرده است. مخالفان اعتقاد دارند که در دولت فعلی نیز همچنان تاکسین شیناواترای تبعیدی همهکاره است.
ارسال نظر