انفجار مهیب در منطقه مسیحی‌نشین دمشق

گروه بین‌الملل- در جریان انفجاری مهیب در حومه دمشق و در منطقه‌ای مسیحی نشین، دست کم ۱۶ سرباز کشته شدند. به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، بمبی در حومه دمشق در منطقه جرمانا که گفته می‌شود محل سکونت حامیان بشار اسد، رییس جمهوری بوده، منفجر شده‌است. شورشیان مخالف دولت پیش از این هم منطقه جرمانا را که منطقه‌ای بیشتر مسیحی و دروزی نشین است مورد حمله قرار داده‌بودند. در ماه اوت گذشته در جریان انفجار بمبی در این منطقه، دست کم ۱۸ نفر کشته شدند.

گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن است اعلام کرده‌است که در پی این انفجار، درگیری شدیدی میان نیروهای دولتی و شورشیان در یکی از پست‌های بازرسی بین جرمانا و شهرملیحه که در کنترل شورشیان است، رخ داد.

پیش تر آمریکا از دولت سوریه خواسته بود که هر چه زودتر به کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه اجازه دهد تا به مناطق تحت کنترل مخالفان بروند.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که محاصره مناطق تحت کنترل مخالفان توسط ارتش سوریه در چند ماه گذشته، مردم را به شدت به غذا، آب و دارو محتاج کرده‌ است.

ارتش سوریه به ساکنان مناطق تحت کنترل مخالفان هشدار داده‌است که تسلیم شوند. دست کم سه منطقه یرموک، غوطه و مدامیه در حومه دمشق ماه‌ها است که در محاصره ارتش سوریه قرار دارد.

اقلیت‌های مذهبی

ناظران در لبنان می‌گویند که استفاده از بمب‌گذاران انتحاری به عنوان زمینه‌ای برای آغاز درگیری، یکی از تاکتیک‌های جدیدی است که در ماه‌های اخیر توسط شورشیان مخالف دولت سوریه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شورشیان، کنترل بیشتر مناطق حومه دمشق را در اختیار دارند، اما جرمانا که منطقه‌ای بیشتر مسیحی و دروزی‌نشین است، جزو معدود مناطقی بشمار می‌رود که در کنترل دولت قرار دارد.

آمریکا از سوریه خواست به کاروان‌های امداد اجازه عبور بدهد

همزمان دولت آمریکا از رهبری سوریه خواست تا به کاروان‌های امداد اجازه عبور به سوی مناطق جنگ‌زده را بدهد.

به گزارش دویچه‌وله به نقل از خبرگزاری آلمان، جنیفر پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز جمعه (۱۸ اکتبر/۲۶ مهر) در این رابطه گفت که در این مناطق «شمار بسیار بالایی از کودکان در اثر ابتلا به بیماری‌هایی می‌میرند که ناشی از سوءتغذیه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به عنوان مثال از منطقه «غوطه» و دیگر مناطق حاشیه دمشق نام برد که هدف حمله مرگبار سلاح‌های شیمیایی قرار گرفته بودند.

جنیفر پساکی همچنین تاکید کرد که مدت یک سال است که این مناطق از ضروری‌ترین امکانات بی‌بهره هستند. او افزود: «ما رژیم سوریه را فرا می‌خوانیم، به کاروان‌های امداد بشردوستانه برای رسیدن به این مناطق امکان عبور بدهد.»

بر اساس آخرین آمار سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه، تاکنون ۱۱۵ هزار نفر از شورشیان، مردم غیرنظامی و نظامیان بشار اسد در جنگ داخلی سوریه که از نزدیک به سه سال پیش آغاز شده‌است، کشته شده‌اند. از سوی دیگر میلیون‌ها نفر در سوریه و در کشورهای همجوار آواره و پناهنده شده‌اند.

پیشنهاد اعزام کارشناسان آلمانی در امور سلاح‌های شیمیایی

همزمان دولت آلمان پیشنهاد داده است که در عملیات سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی برای نابودی کامل سلاح‌های شیمیایی رژیم سوریه شرکت کند.

بر اساس مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، عملیات امحای زرادخانه شیمیایی سوریه باید تا اواسط سال آینده میلادی پایان پذیرد.

وزیر خارجه قطر: ۹ گروگان لبنانی در سوریه آزاد شدند

در تحولی دیگر مرتبط با سوریه، خالد العطیه، وزیر امورخارجه قطر روز جمعه، ۱۸ اکتبر از آزادی ۹ لبنانی که سال گذشته توسط یک گروه مسلح مخالف حکومت سوریه به گروگان گرفته شده بودند، خبر داده‌است.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، خالد العطیه گفته‌است که با میانجی‌گری قطر، ۹ گروگان از یازده نفری که در ماه مه سال گذشته توسط گردان «طوفان شمال» در حلب به گروگان گرفته شده بودند، آزاد شده‌اند.

گردان طوفان شمال یکی از گروه‌های وابسته به ارتش آزاد سوریه است.

بر‌اساس این گزارش، خانواده این گروگان‌ها پیش‌تر گفته بودند که آنها برای زیارت به ایران رفته بودند و هنگام بازگشت توسط نیروهای مخالف حکومت سوریه دستگیر شدند.

این در شرایطی است که عمار الدادیخی، فرمانده گردان «طوفان شمال» در ماه سپتامبر، در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود که از این گروگان‌ها به عنوان اهرمی برای فشار بر گروه حزب‌الله لبنان برای متوقف کردن حمایت‌هایش از حکومت بشار اسد استفاده خواهد کرد.

گزارش‌ها حاکی است که این ۹ لبنانی پس از آزادی به ترکیه رفته‌اند و قرار است از آنجا به لبنان منتقل شوند.

در همین زمینه، مروان شربل، وزیر کشور لبنان، به رویترز گفته است: «در ۲۴ ساعت آینده آنها اینجا در خاک لبنان خواهند بود.»

یک گروه به نام «زوار امام رضا» در ماه اوت مسوولیت ربودن دو خلبان «ترکیش ایر لاین» را در لبنان برعهده گرفت. این گروه خواستار آزادی ۹ لبنانی‌ ربوده شده در سوریه در ازای آزادی این دو خلبان ترک شده بود.

این در شرایطی است که احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه ابراز خوش‌بینی کرده که دو خلبان ترک ربوده شده در لبنان به زودی آزاد خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، داوود اوغلو به یک شبکه تلویزیونی ترکیه گفته است:«تحولات بسیار مثبتی در خصوص دو خلبان در جریان است و مساله تا مقدار زیادی حل شده است.»

طبق این گزارش، هفته گذشته ویدئویی از دو خلبان ربوده شده در رسانه‌های لبنان پخش شد که درآن گفته بودند که سالم هستند و می‌خواهند به کشورشان بازگردند.