گروه بین‌الملل- مقام‌هایی از اتحادیه اروپا و ایالات متحده به مصر سفر کرده‌اند تا با گفت‌وگو با طرف‌های سیاسی در این کشور، تلاش کنند به بحرانی که پس از سرنگونی محمد مرسی شدت گرفته است، پایان دهند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، برناردینو لئون، نماینده اتحادیه اروپا در امور خاورمیانه و ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا، اقامتشان را در مصر تمدید کرده‌اند تا به مجموعه گفت‌وگوهایی که با دولت موقت و هواداران مرسی آغاز شده است، ادامه دهند. دو عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز روز دوشنبه برای گفت‌وگو با دولت موقت و مخالفان در مصر، راهی قاهره شدند. سناتورلیندسی گراهام و سناتور جان مک‌کین، به تقاضای باراک اوباما رییس‌جمهوری آمریکا به مصر رفته‌اند. منابع دیپلماتیک نیز اعلام کرده‌اند که قرار است رابرت فورد، سفیر پیشین آمریکا در سوریه، به عنوان سفیر جدید این کشور در مصر معرفی شود. ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه با حازم عبدالعزیز ببلاوی، نخست‌وزیر دولت موقت، دیدار کرد. روزیک‌شنبه نیز در زندان با خیرت شاطر، «نفر دوم» اخوان‌المسلمین گفت‌وگو کرده بود.

روز یک‌شنبه علاوه بر ویلیام برنز، برناردینو لئون، نماینده اتحادیه اروپا و وزیر خارجه قطر نیز با شاطر دیدار کرده بودند.

این دیدار بنا‌بر گزارش‌ها با استقبال شاطر روبه‌رو نشده است. خبرگزاری رویترز گزارش داده که این چهره بانفوذ جنبش اخوان‌المسلمین گفته است تنها در حضور محمد مرسی با آنها مذاکره خواهد کرد، زیرا او را رییس‌جمهوری مشروع مصر می‌داند.

پیشتر مقام‌های دیگری نیز از اتحادیه اروپا و آمریکا راهی مصر شده بودند تا برای برون‌رفت از بحران در مصر راهی بیابند.

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، جان کری، وزیر خارجه آن کشور و کاترین اشتون، مسوول امور سیاست خارجی در اتحادیه اروپا، از جمله کسانی هستند که در روزهای گذشته از مصر دیدار کردند.

خانم اشتون روز سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته در مصر، برای میانجی‌گری با طرف‌های بحران دیدار و گفت‌وگو کرده بود. هر چند به نظر می‌رسد این دیدارها تا کنون نتیجه چندانی نداشته است.

دولت موقت مصر به هواداران مرسی «هشدار» داده است که از تجمع دست کشیده و میدان‌ها و محل‌هایی را که در آن تجمع کرده‌اند ترک کنند.

با این همه هواداران محمد مرسی به تجمعات خود ادامه داده‌اند و کشورهای غربی و سازوکارهای بین‌المللی نیز از دولت موقت مصر خواسته‌اند امنیت معترضان را تامین کنند و به حق تجمع مسالمت‌آمیز احترام بگذارد.

جزئیات بسته پیشنهادی به اخوان‌المسلمین

در تحولی جدید، ارتش و دولت انتقالی مصر اعلام کرده‌اند، با ارائه بسته پیشنهادی قصد دارند، هواداران اخوان‌المسلمین را از ادامه تحصن در خیابان‌ها منصرف کنند.

خبرگزاری رویترز به برخی از مفاد این بسته پیشنهادی اشاره کرده است که در آن «آزادی تعدادی از زندانیان عضو اخوان‌المسلمین، لغو حکم توقیف اموال و دارایی‌های اخوان‌المسلمین و پیشنهاد تصدی سه وزارت‌خانه» به اعضای این حزب در نظر گرفته شده است.

خبرگزاری رویترز با ذکر این نکته که این اطلاعات را از محافل سیاسی و نظامی در مصر به دست آورده، گزارش داده است که هنوز جزئیات بیشتری درباره پیشنهادهای ارتش و دولت انتقالی مصر به اخوان‌المسلمین در دسترس نیست.

مرسی که از او به عنوان نخستین رییس‌جمهوری مصر که به طور دموکراتیک انتخاب شد، یاد می‌شود، روز ۱۲ تیرماه به دنبال تظاهرات گسترده مردمی و به دنبال آن دخالت ارتش از کار برکنار شد.