ساخت متروی ۲۲ میلیارد دلاری در ریاض
گروه بینالملل- عربستان سعودی قصد دارد پایتخت خود را به یک سیستم مترو، به ارزش ۲۲ میلیارد دلار مجهز کند. عربستان سعودی ساخت این مترو با طول تقریبی ۱۷۶ کیلومتر را به سه کنسرسیوم خارجی واگذار کرده است. سریع، مطمئن، همخوان با محیطزیست با کاهش راهبندان و آلودگی هوا؛ اینها ویژگیهایی است که مترو را برای رفتوآمد شهروندان در شهرهای بزرگ جذاب میکند. با آگاهی از این مزایا، عربستان سعودی هم میخواهد پایتخت خود را به مترو مجهز کند. شبکه متروی ریاض با طول تقریبی ۱۷۶ کیلومتر و شش خط قرار است رفت و آمد در شهر شش میلیونی ریاض را آسانتر سازد.
گروه بینالملل- عربستان سعودی قصد دارد پایتخت خود را به یک سیستم مترو، به ارزش ۲۲ میلیارد دلار مجهز کند. عربستان سعودی ساخت این مترو با طول تقریبی ۱۷۶ کیلومتر را به سه کنسرسیوم خارجی واگذار کرده است. سریع، مطمئن، همخوان با محیطزیست با کاهش راهبندان و آلودگی هوا؛ اینها ویژگیهایی است که مترو را برای رفتوآمد شهروندان در شهرهای بزرگ جذاب میکند. با آگاهی از این مزایا، عربستان سعودی هم میخواهد پایتخت خود را به مترو مجهز کند. شبکه متروی ریاض با طول تقریبی ۱۷۶ کیلومتر و شش خط قرار است رفت و آمد در شهر شش میلیونی ریاض را آسانتر سازد. به گزارش دویچه وله، برپایه اطلاعاتی که روز یکشنبه (۶ مرداد) منتشر شده است، عربستان سعودی پروژه ۲۲ میلیارد دلاری احداث متروی پایتخت را که قرار است بزرگترین پروژه زیرساختی این کشور باشد، به سه کنسرسیوم خارجی واگذار کرده است.
کنسرسیومهایی که متروی ریاض را میسازند
بیشترین سهم در این پروژه به ارزش ۹ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار از آن ِ کنسرسیومی است که به سرپرستی شرکت عظیم «بچتل کورپ» آمریکا ساخت دو خط مترو را بر عهده خواهد داشت. شرکتهایی چون زیمنس و AECOM هم در این مجموعه قرار دارند. کنسرسیوم دوم به سرپرستی شرکت اسپانیایی بیتیپی- افسیسی ساخت سه خط از این مترو به ارزش ۷ میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار را بر عهده دارد. احداث یک خط مترو به ارزش ۵ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار نیز به کنسرسیوم ایتالیایی «آنسالدو» واگذار شده است که شرکت «لارسن اند توبرو» هندی هم از جمله شرکای آن است. این پروژه طبق گزارشهای منتشر شده در سه ماهه اول سال ۲۰۱۴ آغاز خواهد شد و در سال ۲۰۱۹ ساخت آن به پایان خواهد رسید.
سرمایهگذاری در زیرساختها برای جلوگیری از شورش
عربستان سعودی در حال حاضر میلیاردها دلار در بخش زیرساختهای این کشور هزینه میکند. از برنامههای دیگر دولت گسترش متروی شهر مکه با هزینهای معادل با ۱۶ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار است. متروی مکه با ۱۸۲ کیلومتر طول دارای ۴ خط خواهد بود. خطوط راه آهن جدید از جمله اتصال ۲۷۵۰ کیلومتری ریاض تا مرز اردن از دیگر برنامههای عربستان سعودی است.
به نوشته روزنامه آلمانی زبان «هندلزبلات» عربستان سعودی با این سرمایهگذاریها میخواهد شرایط زندگی شهروندانش را بهبود بخشد و به این ترتیب از بروز شورشهای اجتماعی جلوگیری کند. به نوشته این سایت آلمانیزبان، هدف دیگر عربستان از سرمایهگذاریهای زیرساختی، آمادهکردن این کشور برای دورانی است که قرار است چرخ اقتصاد این کشور بدون نفت بچرخد.
ارسال نظر