فراخوان هفته مقاومت در مصر

دنیای اقتصاد- اخوان‌المسلمین در بیانیه‌ای از هواداران خود خواسته از روز شنبه تا زمان سرنگونی آنچه حکومت «کودتا» خوانده‌است، هر روز در خیابان‌ها دست به تظاهرات بزنند. اخوان‌المسلمین همچنین برای هفته مقاومت در مصر فراخوان داده است. در پی گسترش خشونت‌ و تنش در مصر، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی از لغو موقت سفرها به این کشور خبر داده‌اند. با سرکوب و کشتار گسترده معترضان مصری، اقتصاد متکی به توریسم این کشور در معرض بحرانی جدی قرار گرفته و وزارت امور خارجه بسیاری از کشورهای غربی نسبت به سفر شهروندان خود به این کشور هشدار داده‌اند. اخوان‌المسلمین فراخوان داد

هفته مقاومت در مصر

دولت موقت مصر پیشنهاد کرد گروه اخوان‌المسلمین منحل شود

گروه بین‌الملل- نیروهای امنیتی مصر برای تشویق صدها نفر از هواداران اخوان‌المسلمین به ترک مسجد فتح قاهره، وارد این مسجد شده‌اند. همزمان گزارش‌ها از ضربه شدید به صنعت گردشگری در مصر حکایت دارند.

به گزارش بی.‌بی.‌سی، متحصنین حاضر در مسجد فتح، در پی کشتار روز جمعه به این مسجد پناه برده‌‌اند. خشونت‌های روز جمعه (۲۵ مرداد، ۱۶ اوت) بیش از ۸۰ کشته بر جای گذاشته است. منابع بیمارستانی در اسکندریه به تلویزیون «نیل» گفته‌اند که در درگیری بین نیروهای امنیتی مصر و هواداران محمد مرسی در این شهر در روز جمعه، دست کم ۱۶ نفر کشته و ۱۴۰ تن مجروح شده‌اند.

در همین حال، اخوان‌المسلمین در بیانیه‌ای از هواداران خود خواسته است تا زمان سرنگونی آنچه را که حکومت «کودتا» خوانده، از روز شنبه هر روز در خیابان‌ها دست به تظاهرات بزنند. اخوان‌المسلمین همچنین برای هفته مقاومت در مصر فراخوان داده است.

خبرگزاری رویترز هم گزارش داد که در جریان اعتراضات روز جمعه، دست کم ۱۰۰ نفر کشته شده‌اند. پیش‌تر، تلاش‌های نیروهای امنیتی برای از بین بردن موانعی که در ورودی اصلی مسجد برپا شده بود، ناکام ماند.

گزارش‌ها حکایت از آن دارد که برخی از معترضان، مسجد را ترک کرده‌اند، اما آنهایی هم که در مسجد هستند، از نیروهای امنیتی خواسته‌اند تا پیش از ترک مسجد، عقب‌نشینی کنند.

برخی از مهم‌ترین درگیری‌های روز جمعه، در میدان رامسس در نزدیکی همین مسجد رخ داد و اجساد تعداد زیادی از افرادی که در این میدان کشته شدند، به مسجد فتح منتقل شد.

وزارت کشور مصر از بازداشت بیش از هزار نفر به دلیل ارتکاب اقدامات تروریستی در جریان اعتراضات خبر داده است.

خشونت‌های روز جمعه در دیگر مناطق مصر نیز تعدادی کشته بر جای گذاشت. از جمله در اسکندریه، دومین شهر بزرگ این کشور، ۲۰ نفر کشته شدند. اخوان‌المسلمین خواستار برگزاری تظاهرات بیشتر برای روزشنبه - دیروز- شده‌بود. نیروهای امنیتی و پلیس به همراه ارتش مصر روز چهارشنبه با خشونت شدیدی به هواداران مرسی حمله کردند و صدها تن از آنان را کشتند. منابع دولتی تعداد کشته‌شدگان این روز را ۶۳۸ نفر اعلام کرده‌اند.

ارتش مصر روز سوم ژوئیه (۱۲ تیر) پس از روزها اعتراض مخالفان محمد مرسی در خیابان‌های مصر، به ریاست جمهوری او پایان داد، قانون اساسی را تعلیق کرد و عدلی منصور، حقوقدان و رییس دادگاه عالی قانون اساسی را تا انتخابات بعدی به عنوان رییس‌جمهوری موقت معرفی کرد.

محمد مرسی اولین رییس جمهوری مصر بود که در یک انتخابات دموکراتیک انتخاب شد، اما مخالفانش او را به استبداد متهم می‌کردند و اعتراض‌های گسترده‌ای علیه او برپا کردند. پس از آنچه هواداران مرسی، کودتای ارتش مصر علیه رییس‌جمهوری قانونی می‌خوانند، هواداران او در اعتراض به اقدامات ارتش، با برپا کردن چادرهایی دست به تحصن زدند.

دولت از یکشنبه هفته گذشته اعلام کرده‌بود که به تحصن‌ها پایان خواهد داد و چادرها را جمع خواهد کرد. عملیات حمله به تحصن‌کنندگان هم تا چهارشنبه به تعویق افتاد. امادر پی عملیات روزچهارشنبه ارتش، ناآرامی گسترده‌ای سراسر مصر را فراگرفته است.

عبدالله عبدالفاتح، یک شهروند مصری در قاهره به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما از میدان‌های شهر بیرون نخواهیم رفت و در قبال تضییع حقوق‌مان ساکت نخواهیم نشست.»

عبدالله عبدالفاتح گفته است که در انتخابات گذشته در مصر به اخوان‌المسلمین رای نداده است. گروه اخوان‌المسلمین که از محمد مرسی، رییس‌جمهوری برکنار شده مصر حمایت می‌کند، خواستار یک هفته تظاهرات روزانه در سراسر این کشور شده است. این در شرایطی است که ارتش مصر در بیانیه‌ای اعلام کرده است که نیروهای خود را در خیابان‌ها و میادین اصلی شهر مستقر کرده و آماده‌اند تا با هرگونه تهدیدی که امنیت شهروندان این کشور را به خطر بیندازد مقابله کنند.

وزارت کشور مصر نیز پیش‌تر به نیروهای انتظامی و امنیتی این کشور دستور داده بود تا برای مقابله با حمله‌کنندگان به ساختمان‌های دولتی از گلوله جنگی استفاده کنند.

به دنبال سه روز درگیری خونبار در مصر، شماری از شرکت‌ها و کمپانی‌های بین‌المللی فعالیت‌های خود را در این کشور به حال تعلیق در آورده‌اند. به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت‌های جنرال موتورز، تویوتا، رویال داچ شل، ‌سوزوکی موتور و هانیکن، از جمله شرکت‌هایی هستند که فعالیت خود را در مصر متوقف کرده‌اند.

شوک بزرگ اقتصادی به مصر

در پی گسترش خشونت‌ و تنش در مصر، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی از لغو موقت سفرها به این کشور خبر داده‌اند. با سرکوب و کشتار گسترده معترضان مصری، اقتصاد متکی به توریسم این کشور در معرض بحرانی جدی قرار گرفته است.

با بحرانی‌تر شدن اوضاع سیاسی در مصر، وزارت امور خارجه بسیاری از کشورهای غربی نسبت به سفر شهروندان خود به این کشور هشدار داده‌اند و از کسانی که در هر نقطه‌ای از این کشور به سر می‌برند، خواسته‌اند که در هتل‌ها بمانند و از ورود به اماکن عمومی بپرهیزند. در پی این هشدارها، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی، به طور موقت، برنامه سفرهای خود را به مصر لغو کرده‌اند؛ تصمیمی که می‌تواند اقتصاد این کشور را با بحرانی جدی مواجه سازد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کمپانی TUI از مهم‌ترین سازمان‌دهندگان تورهای مسافرتی در آلمان و اروپا روز جمعه (۲۵ مرداد، ۱۶ اوت) اعلام کرد که در پی هشدار وزارت خارجه آلمان، همه برنامه‌های خود به مناطق تفریحی و توریستی را در «سرزمین اهرام» تا ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) لغو خواهد کرد. این کمپانی اعلام کرده که بیش از شش هزار نفر از مسافرانش، اکنون در مرزهای مصر و در سواحل دریای سرخ به سر می‌برند. پیش‌تر، سالانه بیش از ۱/۲ میلیون از شهروندان آلمان به مصر سفر می‌کردند.

دفاتر وزارت خارجه و آژانس‌های مسافرتی در دیگر کشورهای اروپایی، از جمله فنلاند، نروژ، سوئد، اتریش، بریتانیا، بلژیک، سوئیس، دانمارک، لهستان، ایتالیا و مجارستان هم اعلام کرده‌اند که بسیاری از شهروندان خود را در طول روزهای آخر هفته (شنبه و یکشنبه) از مصر برمی‌گردانند و سفرهای هفته‌ها و ماه‌های آینده را تا نیمه اکتبر (اوایل مهر ماه) لغو خواهند کرد.

در آخرین لحظات تنظیم این گزارش سخنگوی دولت موقت مصر با اشاره به درخواست رهبران اخوان‌المسلمین برای هدف قرار دادن تاسیسات و مراکز دولتی پیشنهاد انحلال این گروه را ارائه کرد.