آسیا، منزلگاه بیشترین سیگاری‌ها

گروه بین‌الملل - سیگاری‌های آسیایی هیچ علاقه‌ای ندارند تا از کشیدن سیگار و چپق در طول روز دست بکشند.

در حالی که در کشورهای پیشرفته کشیدن سیگار در اماکن عمومی ممنوع است و از همین تابستان گذشته، رستوران‌ها موظف شده‌اند تا در قسمتی که به سیگاری‌ها اختصاص داده بودند، سیگار کشیدن را ممنوع کنند و در آمریکا قوانین سفت و سختی برای کمپانی‌های دخانیات وضع شده است که آنها را ملزم می‌کند تا جملات هشدار ایمنی را بزرگ‌تر روی جعبه‌های سیگار بنویسند، در آسیا مردم عاشق سیگار توجهی به هشدارهای سلامت نمی‌کنند و استعمال دخانیات در بسیاری از کشورهای این قاره پهناور هنوز اشکال سنتی دارد، یکی از تفریحات مردم در کشورهای مانند تایوان - سنگاپور و چین چپق کشیدن تفریحی مردانه است و بخشی از اسباب پذیرایی از مهمانان است.

به همین دلیل است که کارشناسان معتقدند با اینکه کمپانی‌های دخانیات در کشورهای ثروتمند با کاهش سود مواجه هستند، بازار گسترده آسیا جبران ضرر آنها را می‌کند. اما این عادت و سنت مردان آسیایی هر سال منجر به مرگ ۳/۲میلیون نفر در این قاره می‌شود که تقریبا نیمی از قربانیان سیگار در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد.

مصرف سیگار در چین که در سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ افزایش شدیدی پیدا کرده بود، در حال حاضر کاهش مناسبی یافته است. بسیاری از کشورهای آسیایی پیمان کنترل مصرف دخانیات را امضا کرده‌اند و بنابراین به محدود کردن بازار سیگار متعهد هستند. بنابراین محدود کردن کشیدن سیگار در اماکن عمومی، از مهم‌ترین اقدامات است و کمک زیادی به سیگاری‌ها برای ترک سیگار می‌کند. با این همه امید به کاهش تعداد سیگاری‌ها در آسیا، خیلی ساده‌انگارانه است. احتمال زیادی وجود دارد که همزمان با کاهش تعداد مردان سیگاری، به تعداد زنانی که سیگار کشیدن را آغاز کنند، افزوده شود، درست مانند اتفاقی که در غرب افتاد. براساس گزارش موسسه سرطان ایالات‌متحده، چین بالاترین تعداد سیگاری‌ها را دارا است. اندونزی، بنگلادش، تایلند، ژاپن، هند، فیلیپین، ویتنام و پاکستان هم برای تثبیت مقام آسیا رتبه‌های بعدی نمودار را اشغال کرده‌اند.

در آسیا هم‌اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون سیگاری وجود دارد.