ایرنا- بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: هند، بوتان و سریلانکا نسبت به سال قبل در میان کشورهای آسیای جنوبی از لحاظ اجرای اصلاحات اقتصادی پیشگام بودند.

در این گزارش که با همکاری بانک جهانی و اداره بین‌المللی مالی منتشر شد آمده است که سال قبل آسیای جنوبی از نظر سرعت اصلاحات،در پایین‌ترین مرتبه قرار داشت در حالیکه امسال، دو سوم کشورهای آن منطقه حداقل یک مورد اصلاحات را اجرا کردند. بر پایه این گزارش در اجرای سرعت اصلاحات هندوستان پیشتاز بود و در عرصه اصلاحات تجاری در جهان مقام اول را کسب کرد.

بوتان طرح حمایت از حقوق کارگران را اجرا کرد و سریلانکا اجرای مقررات تجارت را آسان تر کرد.

بانک جهانی ده کشور پیشگام عرصه اصلاحات اقتصادی را مصر، کرواسی، غنا، مقدونیه، گرجستان، کلمبیا، عربستان، کنیا، چین و بلغارستان اعلام کرد که حقوق مالکیت را تحکیم بخشیده و حمایت از سرمایه‌گذاران را افزایش دادند.

در گزارش این نهاد آمده است که از آوریل ۲۰۰۶ تا ژوئن ۲۰۰۷ میلادی در مجموع ۲۰۰ مورد اصلاحات در ۹۸ کشور اجرا شده است.

بر پایه گزارش مزبور سنگاپور برای دومین سالی متوالی در زمینه تسهیل تجارت مقام را احراز کرد و وضعیت مالدیو، پاکستان، هند بهبود یافته است.

در گزارش به نقل از «مایکل کلین»، معاون اداره مالی بین‌المللی بانک جهانی در امور توسعه مالی و بخش خصوصی آمده است: سرمایه‌گذاران در پی افزایش ظرفیت هستند و این ظرفیت‌ها را در نظام اقتصادی تابع اصلاحات می‌بینند.

وی اضافه کرد: بازارهای بزرگ و جدید بیشترین سرعت اصلاحات را دارند، چین، هند، مالزی، ویتنام و مصر در زمینه تسهیل تجارت پیشرفت کرده‌اند.

براساس این گزارش اروپای شرقی و آسیای مرکزی در زمینه اصلاحات پیشتاز بوده که استونی، گرجستان و لتونی از جمله چند کشورهای پیشتاز در تسهیل تجارت قرار دارند.

در آفریقا، کشورهای غنا و کنیا از جمله کشورهای پیشتاز هستند که تقریبا نصف کشورهای آفریقایی هیچ اصلاحات را عملی نمی‌کنند.

اصلاحات اقتصادی در خاورمیانه و آفریقای شمالی سرعت می‌یابد که مصر، عربستان و تونس پیشتاز هستند، آمریکای لاتین و آسیای شرقی در پایین‌ترین مرتبه اصلاحات قرار داشتند.

در گزارش بانک جهانی ۲۵ کشور برتر برای تجارت و سرمایه‌گذاری شامل سنگاپور، نیوزیلند، آمریکا، هنگ‌کنگ، دانمارک، انگلیس، کانادا، ایرلند، استرالیا، ایسلند، نروژ، ژاپن، فنلاند، سوئد، تایلند، سوئیس، استونی، گرجستان، بلژیک، آلمان، هلند، لتونی، عربستان سعودی، مالزی و اتریش است.

گزارش بانک جهانی ۱۷۸کشور جهان را در بر می‌گیرد.

گزارش مزبور در مورد افغانستان حاکیست که این کشور تعداد طرح‌های لازم برای انتقال مالکیت را کاهش داده و رایانه‌ای ساختن اسناد مالکیت را شروع کرده است.

در گزارش به نقل از «میلیساجونز»،‌ نویسنده این گزارش آمده است بهبود رتبه یک کشور در زمینه تسهیل تجارت با افزایش مشارکت زنان و کارمندان مترادف است.

وی اظهار داشت که مزایای افزایش اصلاحات اقتصادی بخصوص برای زنان زیاد است و آنان اغلب با مقرراتی مواجه می‌شوند که ممکن است اهداف آنان حمایت زنان باشد.

وی تاکید کرد: اما اثر آن بر عکس است که زنان را وادار به مشارکت در بخش غیررسمی می‌کند، جایی که زنان مصونیت وظایف و امتیازات اجتماعی خود را از دست می‌دهند.