یک روز پس از تصویب در کنگره آمریکا ابراز شد
مخالفت شدید اعراب با طرح تقسیم عراق
به گزارش خبرگزاری کویت، تام کیسی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در واکنش به این طرح اظهار داشت: هیچ گونه تعهد و یا الزام قانونی برای اجرای آن وجود ندارد.
ایسنا- به دنبال تصویب طرح تقسیم عراق در کنگره آمریکا، وزارت امور خارجه این کشور اجرای آن را منوط به خواست و نظر مردم عراق دانست.
به گزارش خبرگزاری کویت، تام کیسی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در واکنش به این طرح اظهار داشت: هیچ گونه تعهد و یا الزام قانونی برای اجرای آن وجود ندارد. وی افزود: در نهایت مردم عراق در این خصوص تصمیمگیری خواهند کرد و چگونگی ساختار نظام سیاسی این کشور به خود آنها باز میگردد.
عادل عبدالمهدی معاون رییسجمهور عراق نیز که به دمشق سفر کرده است، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای سوریاش در واکنش به این طرح اظهار داشت: عراق از هزاران سال پیش یکپارچه بوده و هم چنان متحد باقی خواهد ماند.
وی افزود: هیچگونه تصمیم و یا قانونی که در خارج عراق اتخاذ شود، اهمیت ندارد و آنچه که برای ما مهم است تصمیمی است که از سوی ملت عراق و نمایندگان منتخب آنها اتخاذ شود لذا این طرح جای نگرانی ندارد.
عبدالمهدی تصریح کرد: بسیار جای تاسف است که ساختار سیاسی عراق با ساختار اجتماعی آن منسجم نیست و این امر به سالها حکومت استبدادی در عراق و فاصله رییسجمهور مستبد آن با جامعه عراق بر میگردد.
وی تصریح کرد: نظام فدرالی مثالهای است که در قانون اساسی نیز مطرح شده و در حال حاضر به طور دقیق و مفصل در پارلمان بررسی میشود.
عدنان الدلیمی، رییس جبهه التوافق العراقیه نیز تقسیم عراق را به افزایش خشونت و جنگ داخلی در این کشور منجر دانست.
وی ضمن مخالفت با این طرح کنگره آمریکا عنوان داشت: سیاست شکست خورده حاکمان جدید عراق منجر به تقسیم این کشور خواهد شد و چنانچه این تقسیم بر اساس اصل طایفهای و جغرافیایی روی دهد، با واکنش گستردهای روبهرو خواهد شد.
نمایندگان پارلمان عراق نیز مخالفتشان را با طرح کنگره آمریکا مبنی بر تقسیم عراق به سه بخش سنی، شیعه و کردنشین اعلام کرده و آن را دخالت در امور داخلی عراق دانستند.
صالح المطلق رییس جبهه گفتمان ملی عراق، در واکنش به این طرح از احزاب و گروههای سیاسی عشایر عراق و جامعه فرهنگی این کشور خواست تا یک صدا مخالفتشان را با طرح کنگره آمریکا اعلام کنند.
اسامه النجیفی عضو فهرست العراقیه در پارلمان عراق نیز این طرح آمریکا را مغایر با پیمانهای بینالمللی، توهین به پارلمان عراق و عدم احترام به حاکمیت و استقلال این کشور دانست.
وی تاکید کرد: عراقیها در قبال این مساله سکوت نخواهند کرد و پارلمان نیز موضعش را به زودی اعلام خواهد کرد.
عزالدین الدوله عضو جبهه التوافق العراقیه نیز تاکید کرد: طرح جدید کنگره آمریکا اقدامی جهت تکمیل اشتباههای این کشور در قبال عراق و عراقیها است که از اشغال عراق آغاز و با منحل ساختن ارتش و ویران کردن ساختارهای زیر بنایی این کشور ادامه یافت.
اتحادیه عرب نیز سخن مخالفت با طرح تقسیم عراق از کشورهای عربی خواست تا جهت پایان دادن به اشغالگریها در این کشور اقدام کنند.
ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه نیز ضمن مخالفت با این طرح بر تمایل کشورش جهت حفظ وحدت ارضی و ملی عراق تاکید کرد. در همین حال، برخی سیاستمداران کرد عراق ضمن استقبال از این طرح آن را در پایان دادن به خشونتهای عراق موثر دانستند.
محمد احسان وزیر امور مناطق دولت کردستان عراق تاکید کرد: عراقیها گزینهای جز پذیرش ساختار فدرالی جدید ندارند.
وی افزود: مخالفت عراقیها با این طرح نشانه تمایل آنها جهت بازگشت به روزهای دیکتاتوری است.
احسان تصریح کرد: این طرح چیز جدیدی را اعلام نکرده است، زیرا قانون اساسی عراق نیز نظام فدرالی در این کشور را به رسمیت میشناسد.
ارسال نظر