بازگشت به محدوده خطر
گروه بینالملل- با ورود مجدد بهای نفتخام سبک و شیرین آمریکا به بازه قیمت ۸۳ دلار بار دیگر نفت وارد محدوده خطر شد. به گزارش بلومبرگ هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت دیروز در پیک معاملات به قیمت ۱۹/۸۳دلار خرید و فروش شد. با رسیدن دوباره نفت به ۸۳دلار آرامشی که از ابتدای این هفته معاملاتی در بازار برقرار شده بود بار دیگر جای خود را به التهاب ناشی از بحران داد.
قیمت نفت برنت دریای شمال برای نخستین بار از مرز ۸۰دلار عبور کرد
گروه بینالملل- با ورود مجدد بهای نفتخام سبک و شیرین آمریکا به بازه قیمت ۸۳ دلار بار دیگر نفت وارد محدوده خطر شد. به گزارش بلومبرگ هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت دیروز در پیک معاملات به قیمت ۱۹/۸۳دلار خرید و فروش شد. با رسیدن دوباره نفت به ۸۳دلار آرامشی که از ابتدای این هفته معاملاتی در بازار برقرار شده بود بار دیگر جای خود را به التهاب ناشی از بحران داد. اما جدای از رشد قیمت مجدد نفت در نیویورک، اتفاق اصلی بازارهای نفت در دیروز در بورس لندن رخ داد. نفت برنت دریای شمال که با وجود تمام اتفاقات یکسال اخیر در برابر ۸۰دلار مقاومت کرده بود، دیروز برای نخستین بار از مرز ۸۰دلار عبور کرد. به گزارش رویتر هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال دیروز به قمیت ۴۹/۸۰دلار خرید و فروش شد. در ادامه روز قیمت این نفت کاهش پیدا کرد اما از ۸۰ دلار پایینتر نیامد. به این ترتیب نفت پایبه لندن نخستین روز ۸۰دلاری خود را تجربه کرد.
کاهش ارزش دلار و توفانهای فصلی در خلیج مکزیک اصلیترین عوامل افزایش مجدد قیمت نفت عنوان شدهاند. به گزارش آسوشیتدپرس از میامی مرکز ملی توفان ایالات متحده که مقر آن در میامی قرار دارد اعلام کرده است که توفان موسمی لورنزو در حال طی کردن خط سیری است که به خلیج مکزیک منتهی میشود. به اعتقاد دانشمندان این مرکز درجه توفان لورنزو فعلا یک است که نشانگر یک توفان سبک است اما با رسیدن به خلیج مکزیک و برخورد با بادهای شمالی بر قدرت آن افزوده خواهد شد.
نگرانی از کاهش تولید در خلیج مکزیک در پی این توفان اصلیترین دلیل رشد ناگهانی قیمت نفت در دیروز بود. هماکنون سرعت توفان لورنزو ۱۳۰ کیلومتر در ساعت گزارش شده است. این توفان در لحظه شکلگیری تنها ۸ مایل در ساعت سرعت داشت.
لورنزو از اقیانوس اطلس سرچشمه گرفته است. نگرانی اصلی مسیر این توفان است. توفانهایی که از خشکی وارد خلیج مکزیک میشوند، بخش زیادی از نیروی خود را تخلیه کرده و از دست میدهند، اما توفان لورنزو تمامی مسیر را از دریا طی میکند.
این توفان در حالی بار دیگر سکوهای فراساحلی و ساحلی خلیج مکزیک را تهدید میکند که این منطقه هنوز نتوانسته بود تولید خود را به شرایط عادی بازگرداند. اثرات توفان دین همچنان پابرجا بود. در پی توفان دین سه شرکت بزرگ اکسون موبیل، رویال داچشل و بیپی تاسیسات خود را در خلیج مکزیک تعطیل کردند که این مساله باعث کاهش تولید ۲۶درصدی استخراج نفت در این شریان حیاتی ایالاتمتحده شد.
هنوز گزارشی در خصوص اثرات توفان لورنزو بر تولید خلیج مکزیک منتشر نشده است، اما به طور حتم این توفان بازگشت به شرایط عادی را به تعویق خواهد انداخت. نتیجه تعویق در تولید خلیج مکزیک نیز کاهش ذخایر استراتژیک ایالاتمتحده است. تولید در شرایطی در جهان کاهش پیدا میکند که در آستانه ربع آخر سال قرار داریم. به گزارش آژانس بینالمللی انرژی، بازارهای نفت در ماههای اکتبر و نوامبر با افزایش چشمگیر تقاضا روبهرو خواهند شد. این آژانس در گزارش خود رسیدن به تقاضای ۱/۸۸میلیون بشکه در روز را نیز دور از ذهن ندانسته است. رسیدن به این حجم از تقاضا سبب خواهد شد تا قیمتها رکوردهای عجیب و غریبی را ثبت کنند. چرا که به گفته کارشناسان میزان مازاد عرضه در بازارها بسیار کم است. چرا که علاوه بر کمبودهای فعلی از ابتدای ماه نوامبر امارات متحده عربی نیز به منظور تعمیرات خطوط لوله و سکوها از تولید روزانه خود ۶۰۰هزار بشکه خواهد کاست.
در نیجریه دیروز یک کارگر خارجی یک شرکت نفتی اروپایی به دست شورشیان مسلح کشته شد. شورشیان مسلح منطقه دلتای رود نیجر که با دولت مرکزی مخالف هستند و سهم خود را از درآمدهای نفتی این منطقه میخواهند. عملیات تروریستی این شورشیان علیه تاسیسات نفتی نیجریه در یک سال گذشته عامل اصلی کاهش تولید در آفریقا بوده است که به سهم خود در افزایش قیمت نفتخام نقش داشته است.
ارسال نظر