تلاش چین برای توسعه بازارهای آسیایی
به نوشته روزنامه چاینادیلی، از نظر دولت چین افغانستان بازاری بکر و رو به رشد است که میتواند به بازار مصرف خوبی برای تولیدکنندگان چینی تبدیل شود. در همین حال چینیها دیروز مرکز بازرگانی چینی را در کابل افتتاح کردند. در عمر دیرپای تجارت افغانستان و چین این نخستینبار است که مرکزی چینی به منظور توسعه تجارت این کشور با افغانستان تشکیل میشود. به گزارش چاینا دیلی این مرکز هماکنون ۴۰۰عضو دارد که به تدریج توسعه پیدا خواهد کرد.
گروه بینالملل- پس مستحکم کردن جای پا در آفریقا، چینیها قصد دارند مناسبات خود را با روسیه و افغانستان افزایش دهند.
به نوشته روزنامه چاینادیلی، از نظر دولت چین افغانستان بازاری بکر و رو به رشد است که میتواند به بازار مصرف خوبی برای تولیدکنندگان چینی تبدیل شود. در همین حال چینیها دیروز مرکز بازرگانی چینی را در کابل افتتاح کردند. در عمر دیرپای تجارت افغانستان و چین این نخستینبار است که مرکزی چینی به منظور توسعه تجارت این کشور با افغانستان تشکیل میشود. به گزارش چاینا دیلی این مرکز هماکنون ۴۰۰عضو دارد که به تدریج توسعه پیدا خواهد کرد. این کار بخشی از طرح توسعه بازارهای آسیایی چین است. پس از جنگ سال ۲۰۰۱ و سقوط طالبان، چینیها فعالانه در عرصه بازسازی چین ظاهر شدند که فعالیت آنها هماکنون نیز ادامه دارد. افغانستان نیازمند توسعه تجارت خود است، اما بسیاری از زیرساختهای این کشور در پی نزدیک به چند دهه جنگ و اشغال ویران شده است. افغانستان هماکنون از ناامنی راههای ارتباطی در کنار سیستم ناکارآمد بانکی رنج میبرد که هر دو از زیرساختهای اصلی توسعه تجارت هستند. علاوه بر افغانستان، چین نگاه ویژهای نیز به روسیه دارد. به نوشته روزنامه خلق چین تجارت بین چین و روسیه امسال به ۴۰میلیارد دلار خواهد رسید. براساس آمارهای منتشر شده میزان مبادلات ششماه ابتدای امسال دو کشور ۲۵میلیارد دلار بوده که نسبت
به مدت مشابه پارسال ۳۸درصد افزایش نشان میدهد. به گزارش این روزنامه روسیه نیز به توسعه این مبادلات با چین تمایل دارد. چین یکی از کشورهایی است که از عضویت روسیه در سازمانتجارتجهانی پشتیبانی میکند.
در همین حال، دیروز خبرگزاری آسوشیتدپرس از افزایش مازاد تجاری چین در ماه ژوئن خبر داد. در مقالهای که به قلم جو مکدونالد نوشته شده است عنوان شد که مازاد تجاری چین درماه ژوئن به ۹/۲۶میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۵درصد رشد نشان میدهد.
مازاد تجاری چین در حالی پیوسته رشد میکند که این کشور تلاش دارد تا از افزایش حجم صادرات خود بکاهد. دلیل ان فضای تورمی است که رشد صادرات تازنده در چین ایجاد کرده است. از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون بانک خلق چین مجبور شده سه مرتبه نرخ بهرهرا به منظور کنترل تورم افزایش دهد. در صورت تداوم افزایش تورم بانک مرکزی چین باز هم ناگزیر از افزایش نرخ بهره است. این مساله در میانمدت سبب کاهش تحرک در بازارهای مالی و کسب و کارها و در بلندمدت باعث رکود اقتصادی خواهد شد. صادرات اکنون موتور اصلی رشد اقتصادی چین است. چین با وضع قوانینی توانست حجم ورود سرمایههای خارجی را به این کشور محدود کند، اما هنوز نتوانسته برای صادرات خود فکری بکند.
با این حال، کارشناسان عقیده دارند که صادرات چین در سهماه سوم امسال کاهش چشمگیری را تجربه کند. از ابتدای ماه اوت چندین محموله بزرگ صادراتی چین از ایالاتمتحده برگشت داده شد. اکثر این محمولهها اسباب بازی و غذای حیوانات خانگی تشکیل میدهند.
ارسال نظر