نمایش قدرت 100 هزار ضد جنگ در برابر کاخ سفید

از سوی فعالان مخالف جنگ و ضدنژادپرستی سازمان‌دهی شد

تظاهرات صدهزار نفری ضد جنگ در برابر کاخ سفید

گروه بین‌الملل- واشنگتن مرکز ایالات متحده شنبه شب شاهد یکی از گسترده‌ترین تظاهرات‌های ضد جنگ پس از حمله به عراق بود. تظاهرکنندگان که خبرگزاری آسوشیتدپرس تعداد آنها را چندین هزار نفر ذکر کرده است ابتدا در مرکز شهر واشنگتن تجمع کردند و پس از آن به سمت کاخ سفید حرکت کردند. این تظاهرات که اولین اعتراض علنی به جنگ پس از ژانویه گذشته است در شرایطی برگزار شد که جدال بین دموکرات‌های کنگره با جمهوری‌خواهان کاخ سفید در حال رسیدن به مراحل حساسی است. منابع خبری تعداد تظاهرکنندگان را بالغ بر یکصدهزار نفر گزارش کردند.

تظاهرات ضد جنگ به وسیله یک جریان سیاسی اجتماعی موسوم به ائتلاف اقدام برای پایان جنگ و نژادپرستی سازمان‌دهی شد و تنی چند از افراد با نفوذ و دولتمردان سابق ایالات متحده نیز با حضور خود در آن از این حرکت پشتیبانی کردند. تظاهرات از پارک لافایت در شمال کاخ سفید آغاز شد و پس از آن مردم خود را به پشت نرده‌های کاخ سفید رساندند. حرکت مردم به سمت کاخ سفید باعث شد تا نیروهای پلیس وارد عمل شوند. در جریان این تظاهرات پلیس ۱۹۰ تظاهرکننده را دستگیر و زندانی کرد. به گزارش منابع خبری این افراد قصد داشتند از نرده‌های کاخ سفید بالا بروند. در همین حال شماری دیگر از مردم آمریکا با تحریک کاخ سفید در همان زمان در موافقت با ادامه حضور نظامی در عراق دست به تظاهرات زدند. این افراد که عنوان می‌کردند نشانه‌‌های‌ پیروزی را در عراق مشاهده می‌کنیم خواستار ادامه جنگ در عراق تا رسیدن به پیروزی کامل شدند. این دو گروه پس از رسیدن به یکدیگر با هم درگیر شدند. جاستین کالبر، سرباز آمریکایی از ایالت اوکلاهاما که در این تظاهرات شرکت کرده بود به آسوشیتدپرس گفت: ما کشوری را اشغال کرده‌ایم که مردمش نمی‌خواهند ما در کشورشان حضور داشته باشیم. در همین حال، مردمی که هزاران پرچم آمریکا را در دست داشته و در هوا تکان می‌دادند پلاکاردهایی را حمل می‌کردند که روی آنها نوشته شده بود: به این نژاد‌پرستی پاسخ دهید. تعداد زیادی از مردمی که هم در پشت‌نرده‌های کاخ سفید تجمع کرده بودند شعارهایی را علیه بوش و سیاست‌هایش سر می‌دادند که در میان آنها شعار «بوش اینجا بمیر» نیز به گوش می‌رسید.

دامنه مخالفت با جنگ و حضور نظامی ایالات‌متحده در عراق پس از ارائه گزارش مشترک ژنرال دیوید اچ پترائوس، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در عراق و رایان کروکر سفیر این کشور در عراق به کنگو وسنا، افزایش یافته است. به نظر می‌رسد از این گزارش علاوه بر دولتمردان، افکار عمومی ایالات‌متحده نیز از این گزارش راضی نبوده‌اند. ایالات‌متحده نتوانسته پاسخ خود را از این گزارش دریافت کند. به نوشته روزنامه لس‌آنجلس تایمز، این گزارش تنها بر ابهامات موجود در خصوص جنگ عراق افزود.

در همین حال بوش در نطق هفتگی خود تاکید کرد: استراتژی نظامی آمریکا در عراق طی دوره‌های آینده از مبارزه به «حمایت و پشتیبانی» تغییر خواهد کرد.

جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا در نطق هفتگی‌اش اظهار داشت: مردم آمریکا طی مراحل آینده شاهد اجرای نتایج گزارش ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق و رایان کروکر، سفیر آمریکا در بغداد خواهند بود و بر اساس آن تعداد نیروهای آمریکایی در عراق به طور تدریجی کاهش می‌یابد.

وی بار دیگر نسبت به پیامدهای ناشی از عقب نشینی زودهنگام نیروهای آمریکایی از عراق هشدار داد.

بوش تصریح کرد: ژنرال پترائوس در گزارشش توصیه کرده که از ماه دسامبر استراتژیمان را در عراق از مبارزه به نظارت بر عملکرد نیروهای عراقی و حمایت و پشتیبانی از آنها تغییر دهیم که ما نیز آن را پذیرفتیم.

وی بار دیگر از تصمیم‌گیری‌هایش در قبال عراق دفاع کرده و افزود: وضعیت امنیتی عراق از زمان اجرای استراتژی جدید آمریکا و اعزام نیروهای بیشتر به این کشور بهبود محسوسی یافته است.

رییس‌جمهور آمریکا از مردم این کشور خواست تا برای رسیدن به نتایج موفقیت‌آمیز استراتژی دولت آمریکا در عراق به وی فرصت دهند.

وی همچنین رها کردن عراق در نیمه راه را امری اشتباه دانسته و افزود: ما با این اقدام قدرت نیروهای تندرو را افزایش داده و مجبور می‌شویم که استراتژی دیگری در برخورد با تروریست‌هایی که هم چنان برای آمریکا تهدید‌آمیز هستند اتخاذ کنیم.

وی در پایان عنوان داشت: عقب‌نشینی از عراق موجب می‌شود که القاعده به پناهگاه‌های جدیدی دست یابد و هم چنین وجود یک عراق شکست‌خورده منجر به این خواهد شد که بار دیگر نیروهای ما مجبور به بازگشت به این کشور شده و زمان و توان بیشتری را برای رویارویی با این گروه‌های تندرو و تروریست به کار ببرند، اما عراق آزاد القاعده را از وجود پناهگاه‌های امن محروم ساخته و می‌تواند به عنوان یک شریک مهم در جنگ علیه تروریسم با آمریکا همکاری کند.

این در حالی است که تام لانتوس، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ضمن انتقاد از استراتژی بوش اظهار داشت: استراتژی که رییس‌جمهور آمریکا آن را دنبال می‌کند تاکنون شکست‌خورده و ما به خوبی می‌دانیم که سیاست‌های ما در عراق گمراه‌کننده است و اکثریت کنگره و همچنین مردم آمریکا خواهان عقب‌نشینی سریع نیروهای آمریکایی هستند.