ایسنا - در پی سقوط ارزش سهام بزرگ‌ترین بانک مسکن انگلیس، دولت این کشور می‌کوشد تا مانع از بروز نگرانی در مورد نظام بانکی و وضع بازارهای مالی این کشور شود.

بانک نوردرن راک که بزرگ‌ترین تامین‌کننده وام مسکن در انگلیس است، ناگزیر شد برای اطمینان از دارا بودن توانایی انجام عملیات بانکی، در ساعات شب جمعه مبلغی را به صورت وام اضطراری از بانک مرکزی انگلیس دریافت کند. گرچه بانک‌های تجاری انگلیس از حق درخواست وام موقت از بانک مرکزی این کشور برخوردارند، اما این امکانات به عنوان راه چاره نهایی به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا به وجود تنگنا در فعالیت بانک دریافت‌کننده تعبیر می‌شود.

به گزارش منابع رسمی، این وام اضطراری به پیشنهاد رییس بانک مرکزی و تصویب وزیر خزانه‌داری در اختیار بانک نوردرن راک قرار گرفت اما منابع رسمی از افشای میزان آن خودداری کرده‌اند.

با انتشار این خبر، ارزش سهام بانک نوردرن راک در بورس لندن حدود ۲۰‌درصد تنزل کرد و بر بهای سهام چند بانک دیگر نیز تاثیر منفی گذاشت.

از جمله، ارزش سهام بانک الایاسن لستر و بانک برادفورد اند بینگلی که در زمینه اعطای وام مسکن فعالیت گسترده‌تری دارند، حدود شش درصد کاهش یافت و سهام تعدادی از بانک‌های دیگر نیز تا دو درصد تنزل کرد.

در عین حال، مقامات دولتی کوشیده‌اند مانع از تاثیرگذاری ماجرای مراجعه بانک نوردرن راک به بانک مرکزی بر بخش مالی و پولی این کشور شوند و به خصوص اجازه ندهند بخش مسکن را گرفتار بحران کند.

الستر دارلینگ‌، وزیر خزانه‌داری‌ انگلیس، در مصاحبه‌ای مطبوعاتی گفت که هدف از اقدام بانک مرکزی فراهم کردن امکان ادامه فعالیت عادی بانک وام گیرنده بوده است. به گزارش بی‌بی‌سی، وی افزود که وضعیت کنونی نباید باعث نگرانی سپرده‌گذاران یا وام گیرندگان این بانک شود و آنان می‌توانند مطابق معمول از خدمات بانکی نوردرن راک استفاده کنند. به گفته وی مشکل بانک نوردرن راک ناشی از دشواری‌هایی است که بخش وام مسکن آمریکا با آن دست به گریبان بوده است.

در هفته‌های گذشته، موسسات اعطای وام مسکن ساب پرایم در آمریکا به دلیل ناتوانی از وام‌گیرندگان در بازپرداخت بدهی خود با مشکل مواجه شدند که تاثیری گسترده بر بازارهای سهام کشورهای دیگر نیز داشته است.

این بحران همچنین باعث شد تا بانک‌های تجاری انگلیس، که معمولا برای تامین نیازهای خود به یکدیگر وام می‌دهند، از بیم ناتوانی طرف مقابل در بازپرداخت به موقع این وام‌ها، نرخ بهره بیشتری را تقاضا کنند و همچنین در دادن این وام‌ها احتیاط بیشتری به خرج دهند. بهای مسکن در انگلیس در سال‌های اخیر به دلایل گوناگون رشد سریعی داشته است که مستلزم اعطای وام‌های مسکن سنگینتر بوده است در حالی که متقاضیان وام مسکن نیز به دلیل پایین بودن نرخ بهره، از دریافت این نوع وام‌ها استقبال کرده‌اند.