چین، اغواکننده سرمایهها
در برخی موارد این سرمایهگذاری طی عملیات همکاری یک شرکت محلی و کمپانی خارجی صورت میگیرد.
گروه بینالملل- سرمایهگذاری مستقیم خارجی در واقع پاسخی به اشتهای سرمایه برای تصرف زمینههای جدید خارج از وطن خود است.
در برخی موارد این سرمایهگذاری طی عملیات همکاری یک شرکت محلی و کمپانی خارجی صورت میگیرد. در چنین مواردی برای بهبود و حداکثر بهرهوری از عملیات سرمایهگذاری، شرکت مادر (خارجی) بر شرکت محلی داخلی کنترل خود را حفظ میکند که براساس استانداردها و رویههای معمول، شرکت مادر غالبا حق رای بیشتری یا درصد بیشتری از سهام را در اختیار میگیرد.
از آنجایی که سرمایه معمولا میل دارد به جایی برود که سود بیشتری در انتظارش است، بنابراین کشورهای ثروتمند و پیشرفته بیشترین سهم را از سرمایهگذاری خارجی دارند.
به همین دلیل تعداد کمی از کشورهای در حال توسعه توانستهاند تاکنون سرمایهگذاری خارجی را جذب کنند.
عوامل محیطی، اجتماعی، اقتصادی و نیز پایداری روند توسعه برای افزایش بهرهوری از سرمایه ضروری هستند.
براساس تازهترین گزارشی که توسط موسسه تحقیقاتی اکونومیست ارائه شده است، میزان سرمایهگذاری مستقیم خارجی در سالهای ۲۰۱۱-۲۰۰۷ افزایش چشمگیری خواهد یافت.
پیشبینی شده است که میزان سرمایه شناور در جهان در سال ۲۰۰۷ به مرز ۵/۱تریلیون دلار برسد که بیش از رکورد سال ۲۰۰۰ است که میزان سرمایهگذاری به ۴/۱تریلیون دلار رسید.
بهرغم ریسکها و خطراتی که در منطقه آسیا وجود دارد، آسیا هنوز شکوفاترین و بهترین منطقه برای سرمایهها است.
در میان کشورهای این قاره چین و هند جذابترین بازار را برای سرمایههای خارجی ارائه میدهند.
پیشبینی میشود که میزان سرمایههای خارجی در چین در دوره پنج ساله ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ به ۸/۸۶میلیارد دلار برسد و به سومین مقصد بزرگ سرمایه تبدیل شود.
ورود سرمایه خارجی به هند هم افزایش خواهد یافت و برآورد میشود به لطف قوانین انعطافپذیر کار در این کشور فقیر و پرجمعیت ۴/۲۰میلیارد دلار سرمایه به این کشور کوچ کند و ژاپن که مدتها است از مقام اقتصادی خود در جهان فاصله گرفته است، فقط ۳/۱۳میلیارد دلار سرمایه در هر سال جذب خواهد کرد.
اما هنوز ایالات متحده بزرگترین دریافتکننده سرمایه در جهان و نیز سرمایهگذار در جهان است. بیشترین حجم سرمایههای آمریکایی رو به کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اروپا دارند.
در سال ۲۰۰۶ میزان سرمایهگذاری ایالات متحده در این کشورها به ۲۴۹میلیارد دلار رسید. این در حالی است که در همین سال ایالات متحده پذیرای ۱۸۴میلیارد دلار از کشورهای اروپایی بود که از سال ۲۰۰۱ تاکنون بیشترین حجم سرمایهگذاری در اقتصاد ایالات متحده است که البته افزایش حجم سرمایه مرهون کاهش ارزش دلار است.
سرمایهگذاری خارجی در بسیاری از مناطق جهان در اثر نگرانیهای ناشی از جهانی شدن در کشورهای میزبان با چالشهایی مواجه است اما براساس گزارشی که سازمان توسعه و همکاری اروپا منتشر شده است، هنوز این مخالفتها به معنای مخالفت با ورود سرمایههای خارجی نیست. اما نوسانات بازار تاثیر زیادی در مقصد و نیز حجم سرمایههای خارجی گذارده است زیرا سرمایههای بینالمللی معمولا به دلار ارزیابی و محاسبه میشوند که در چند سال اخیر با کاهش ارزش دلار، دچار نوسان شده است.
ارسال نظر