صدراعظم آلمان وارد چین شد
ماموریت اروپایی مرکل در پکن
در این دیدار که یک هیات اقتصادی صدراعظم آلمان را همراهی میکنند، دو طرف پیرامون مسائل مورد علاقه سیاسی و اقتصادی گفتوگو خواهند کرد.
گروه بینالملل- آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دیروز دیدار سهروز خود از چین را آغاز کرد.
در این دیدار که یک هیات اقتصادی صدراعظم آلمان را همراهی میکنند، دو طرف پیرامون مسائل مورد علاقه سیاسی و اقتصادی گفتوگو خواهند کرد. صدراعظم آلمان بلافاصله پس از ورود به چین در مقابل پارلمان این کشور مورد استقبال رسمی ون جیابائو، نخستوزیر چین قرار گرفت و بلافاصله راهی محل کار نخستوزیر شد تا دور اول گفتوگوها که رسانههای چین و آلمان آن را پراهمیت خواندهاند آغاز شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه بائو و مرکل پیش از مراسم رسمی استقبال دقایقی را به گفتوگوی خصوصی دونفره سپری کردند.
مرکل را در این سفر ۲۵ نفر از مدیران ارشد اقتصادی و صاحبان کمپانیهای بزرگ صنعتی آلمان همراهی میکنند. از سوی دیگر گفتوگو در مورد میزان تولید گازهای گلخانهای و تغییرات اقلیمی یکی دیگر از محورهای اصلی گفتوگوهای آلمان و چین طی این سفر خواهد بود.
چین که یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی جهان را دارد در حال پیدا کردن سهم ویژهای در تولید گازهای گلخانهای است. آلمان به عنوان رییس دورهای هشت کشور صنعتی مبارزه گستردهای را طی یک سال اخیر برای کاهش گازهای گلخانهای آغاز کرده است.
در آستانه ورود مرکل به چین یک گروه اینترنتی مدعی شد که هکرهای چینی سایتهای نظامی چین را به کامپیوترهای دولتی آلمان وصل کردهاند و مبادلات اطلاعاتی بین این دو سرور انجام شده است. وزارت خارجه چین با تکذیب این خبر آن را تلاش نیروهای سوم برای ضربه زدن به روابط آلمان و چین عنوان کرد.
صدراعظم آلمان در شرایطی وارد پکن شده است که بیش از هر زمان دیگری بحث صادرات کالاهای غیر استاندارد چینی به دیگر نقاط جهان مطرح شده است. ایالات متحده و به تازگی اتحادیه اروپا به طور مداوم در حال مرجوع کردن محمولههای غیر استاندارد چین از بنادر خود هستند.
این کالاها که طیف وسیعی از غذای حیوانات خانگی گرفته تا اسباب بازی و حتی مواد بهداشتی را شامل میشوند اکنون به دردسر اصلی تجارت خارجی چین تبدیل شدهاند و میروند تا کلمه «ساخت چین» را در جهان بی اعتبار کنند.
صدراعظم آلمان در جریان این دیدار درباره تولید کالاهای باکیفیت بالا و استاندارد در چین و صادرات آن به اتحادیه اروپا گفتوگو خواهد کرد. چین به تازگی شرایط سرمایهگذاری خارجی را در این کشور دشوار کرده است. هیات آلمانی قطعا در این سفر تلاش خواهد کرد تا با گفتوگو با مقامات چینی راه سرمایهگذاری شرکتهای آلمانی را در چین هموار کند.
مرکل که به ژاپن نیز سفر خواهد کرد، پیشتر طی پیامی ویدئویی اعلام کرده بود: من به سفر به این منطقه و سپری کردن یک هفته جالب و هیجانانگیز در منطقهای که شاهد توسعه پویا است، بسیار مشتاق و علاقهمندم.
هیاتی ۲۵ نفر متشکل از رییسان و مدیرعاملان کمپانیهای بزرگ آلمانی و صاحبان و نمایندگان صنایع این کشور مرکل را در سفرش به چین همراهی میکنند. به نظر میرسد که در این سفر قراردادهای جالب توجهی میان طرفین منعقد شود.
مرکل به عنوان رهبر بزرگترین کشور اقتصادی اروپا ریاست گروه ۸ کشور صنعتی جهان را نیز برعهده دارد. ژاپن در سال ۲۰۰۸ ریاست این گروه را برعهده خواهد گرفت.
این در حالی است که اقتصاد به شدت رو به رشد چین به تدریج آلمان را پشتسر خواهد گذاشت و با چنین سرعتی این کشور آسیایی تا پایان امسال خود را به عنوان سومین قدرت اقتصادی جهان معرفی خواهد کرد.
مرکل که اواخر روز یکشنبه به پکن وارد شد، همچنین بخش قابلتوجهی از وقت خود را صرف بحث و گفتوگو بر سر مسائلی نظیر حقوق بشر خواهد کرد.
مرکل در پیام ویدئویی خود همچنین بیان داشت: ما از روابط اقتصادی نزدیکی با چین برخورداریم همچنین روابط سیاسی خوبی با این کشور داریم به طوری که میتوانیم در مورد مقولاتی جنجالبرانگیز به مذاکره بپردازیم.
صدراعظم آلمان در ادامه گفت که مساله حقوق بشر و کیفیت تولیدات در دو کشور از جمله مقولاتی است که طرفین بیپرده در مورد آنها گفتوگو خواهند کرد.
مبارزه جهانی برای کاهش تولید گازهای گلخانهای و مسائل دیپلماتیک نظیر خشونتها در منطقه دارفور در راس مذاکرات مقامات چین و آلمان خواهد بود.
مرکل تا روز چهارشنبه در چین خواهد بود و سپس عازم ژاپن میشود و مورد استقبال آکیهیتو، امپراتور و شینزو آبه، نخستوزیر این کشور قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر