گروه بین‌الملل- مایکل اوندواکا، وزیر دادگستری نیجریه دیروز اعلام کرد، طرح تغییر نام واحد پول ملی کشور به تعویق افتاده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، طرح نامگذاری مجدد نایرا، واحد پول نیجریه به وسیله چوکوما سولودا، رییس بانک مرکزی نیجریه هفته گذشته ارائه شد. اما وزیر دادگستری اعلام کرد این طرح هنوز به تایید و امضای رییس‌جمهور یارالدعا نرسیده است.

به نظر می‌رسد علت اصلی به تعویق افتادن تغییر نام نایرا این است که این موضوع احتمال دارد کیفیت رهبری، رییس‌جمهور جدید را زیر سوال ببرد. این در حالی است که فقط ده روز قبل رییس بانک مرکزی نیجریه با هیاهو و جنجال زیادی اعلام کرد، نام واحد پول کشور تغییر خواهد کرد.

این حرکت اگرچه چندان با استقبال زیادی از سوی مردم مواجه نشد اما به نظر می‌رسد یک حرکت بزرگ و رو به جلویی بود. اما در کمال تعجب وزیر دادگستری نیجریه در گفت‌وگویی با خبرنگاران اعلام کرد، همه طرح‌ها برای نامگذاری مجدد فعلا متوقف شده‌اند. وی گفت:‌ به عنوان بالاترین مقام قضایی کشور، همه اقدامات در جهت نامگذاری مجدد پول کشور را متوقف کرده‌ام.

سخنگوی بانک مرکزی پس از سخنان وزیر دادگستری گفت: قبل از اعلام این خبر، مقامات بانک مرکزی و سولودا، رییس بانک مرکزی رایزنی‌های بسیاری با شخص رییس‌جمهور کرده است و این یک اقدام خودسرانه و مبتکرانه صرفا از سوی مقامات بانک مرکزی نبوده است.

به هر روی به نظر می‌رسد اقدام وزارت دادگستری در توقف و بایکوت طرح نامگذاری مجدد نایرایک شکست خفت‌بار برای سولودا رییس بانک مرکزی است و ممکن است حتی به کناره‌گیری و یا عزل او بیانجامد. تحلیلگران می‌گویند او نخواهد توانست به لحاظ سیاسی این بحران را پشت‌سر بگذارند. این در حالی ا ست که در سه سالی که او ریاست بانک مرکزی را عهده‌دار شده است، اصلاحات زیادی در سیستم بانکی کشور انجام داده است.

به نظر می‌رسید رییس‌جمهور جدید یارالدوعا که توسط رییس‌جمهور قبلی حمایت می‌شد، دست به ترکیب نزند و از شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی دولت قبلی استفاده کند، اما در کمال تعجب وقتی بر سر کار آمد، او معاون سولودا در بانک مرکزی و نه او را به سمت وزیر اقتصاد برگزید و به این ترتیب رییس بانک مرکزی از گروه اقتصادی دولت بیرون افتاد.

در حال حاضر سوالات زیادی درباره کفایت رییس‌جمهور فعلی در مدیریت بحران‌هایی است که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و مهم‌ترین آن درگیری دولت با شورشیانی است که در منطقه نفتی نیجریه سهم خود را از درآمد نفت طلب می‌کنند. یارالدوعا پس از اینکه به ریاست‌جمهوری رسید با اینکه بسیاری از مخالفان وی را دست‌نشانده و خلف اوباسانجو، می‌دانستند، اعلام کرد: او شیوه حکومت را تغییر نخواهد داد و دولت او بر مدار سیاست‌های قبلی خواهد چرخید، اما اندکی پس از آن، او اعلام کرد، برخی از سیاست‌های دولت تغییر خواهد کرد. اولین تغییر فعلا خارج کردن رییس بانک مرکزی فعلی از دایره تصمیم‌گیری درباره اقتصاد است.