موشک‌های دوربرد چین رو به آمریکا

گروه بین‌الملل- پنتاگون اخیرا اعلام کرده است، توسعه قابلیت‌ها و توانایی‌های نظامی چین «عامل مهمی» در بر هم خوردن تعادل نظامی در شرق آسیا بوده است.

گزارش پنتاگون درباره توانایی‌های موشکی چین تکرار یک امر بدیهی در عرصه سیاست بین‌المللی را نشان می‌دهد و آن مونیتور فعالیت‌های نظامی کشورهای سراسر جهان به وسیله وزارت دفاع ایالات متحده است. بخش اعظم استراتژی پیشگیرانه ایالات متحده بر مونیتورینگ و اطلاعات در این باره توانایی‌های نظامی رقبا استوار است که البته در عرصه بین‌المللی جاسوسی نامیده می‌شود. اردوگاه کشورهای کمونیستی یعنی شوروی سابق و اکنون روسیه و چین مهم‌ترین رقبای ایالات متحده پس از اسلام سیاسی خاورمیانه است. اگر اقدامات جریان‌های افراطی فقط تهدیدات گاه و بیگاه و انفجار در اینجا و آنجا برای آمریکا دربردارد، و دستاویز ‌مناسبی به ایالات متحده برای حضور در این منطقه داده است، قابلیت‌های نظامی و سازماندهی‌شده چین و روسیه می‌تواند رقابتی مانند جنگ سرد را دوباره بیافریند، رقابتی که تحلیلگران از آن به حبس دو کژدم در یک بطری تشبیه می‌کردند که هیچ یک حتی در صورتی که مبتکر حمله اول باشد از گزند آن دیگری در امان نیست. به‌رغم همه ریسک‌ها، مخاطرات و موانع، هنوز کشورها برای دفع خطر توسعه و گسترش قابلیت نظامی را اولین اولویت می‌دانند. در آمریکا بودجه‌های عظیم نظامی تصویب می‌شود و رقبای آن به‌رغم فاصله زیاد سعی در بهبود وضعیت نظامی می‌کنند و به همین دلیل است که اقتصاد جنگ مهم‌ترین، مخاطره‌آمیزترین و پررونق‌ترین اقتصاد است.مجله اکونومیست در آخرین شماره خود وضعیت موشک‌های دوربرد چین و نیز چگونگی توسعه قابلیت‌های نظامی چین را بررسی کرده است. براساس اطلاعات این مجله از زمان آشکار شدن ضعف مجله در بحران تنگه تایوان در سال ۱۹۹۵، این کشور به صرافت برطرف کردن این ضعف افتاده است و صدها موشک برد کوتاه را در ساحل که تایوان را نشانه گرفته است، مستقر کرده است. چین همچنین توسعه موشک‌های بالستیک میان‌برد DF-۲۱ را در دستور کار خود قرار داد که تایوان برای مقابله با آن کار سخت‌تری دارد.

زمانی، تاسیسات موشکی استراتژیک چین می‌توانست توسط آمریکا که پایگاه‌های زیادی در اقیانوس آرام دارد، از کار بیفتد. اما حالا چین از موشک‌های بین قاره‌ای، دور برد و سریع DF-۳۱ استفاده می‌کند که هدف گرفتن و از بین بردن آنها دشوارتر است. همچنین گفته می‌شود که چین قصد دارد سپر دفاعی خود را با توسعه قابلیت موشک‌های DF - ۳۱As که می‌تواند خاک ایالات‌متحده را نشانه بگیرد، تقویت کند. توجیه برای مسابقه تسلیحاتی همواره با تعریف منبسط و موسع از منافع ملی همراه است. وقتی ایالات متحده منابع خود را تا جزیره تایوان تعریف می‌کند و تاسیسات موشکی چین را برای مقابله با حمله احتمالی چین به تایوان تعریف می‌کند، استقرار موشک رو به خاک ایالات‌متحده هم می‌تواند دایره امنیتی چین تعریف شود.